»» ««
Darth-Digilog hozzászólásai:

  fórumok / Hírek fórumai / 2007-06-24 Anubis-Deepdreams együttműködés
75. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 31. 17:37  
Én azért hozzátenném, hogy a Föld barátságosabb hely lenne ha megértőbbek és segítőkészebbek lennénk akár vendégként, akár tulajként is. Mert főleg az ilyen "újgazdag" sportoknál mint sajnos a búvárkodásnál is, azért néha olyan búvárokat látok akiket legszivesebben hazaküldenék a nagy házába, a nagy autójával a kis intelligenciájával együtt. Sokan elfelejtik, hogy a pénzért egy szolgáltatást vesznek, nem magát az embert.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Magány
492. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 31. 16:21  
DD nem durci, mert már van egy nagyon szép DC győztes üvegkockája, ami nagyon tecc neki. De DD unja már kicsit magát, ezért ő i szeretné ha más értékelne, max ha valamivel nem ért egyet akkor vitát gerjeszt. Mert azt viszont nadon nadon szereti! :-)
Nedori-t pdig ne bántsátok, valaki fotós vénával születik és kész. ő tehetséges, ezentúl legyen ő a főzsűri! :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
8508. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 27. 16:29  
Zook! Nem tűntél te el nagyon?! :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
16085. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 25. 19:59  
Jövő hét szerdán lesz Tengeri SÓ? És mi lesz?
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-03-20 Magányos halak klubja
16. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 21. 11:21  
Megnézzük a következő filmed Komár aláfestéssel és a Dupla meg fog pukkadni! :-)
14. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 21. 11:10  
A címből gondoltam, mert neki volt a Pepita című lemezén hallható a nagy sláger a Magányos szívek klubja! Vetekedett Korda Gyuri szintén nagyszerű nótájával a Reptérrel! :-)
10. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 21. 09:20  
Bunny ti nagy Komár Laci rajongók vagytok?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
8484. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 20. 11:42  
Köszi szépen. Egyébként nyomógombos, de kinézetre érintősnek tűnik tényleg. Kis útja van a gomboknak, de mozognak. Akkor megmondom a barátomnak, hogy ezt bizony bebukta. :-(
8480. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 20. 09:00  
Az a baj, hogy a többieket mi is megtaláltuk már, csak a 1040-hez nem. A kollega szerint a 1040 más mint a 1030 meg a 1050. Valami konkrétat kérnék uraim! :-)
8476. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 19. 16:03  
Kedves mindenki. de főleg kompaktosok! Egy barátom vett Olympus 1040-et, és szeretne hozzá tokot a víz alá. Az Ikelite-nál nem találtunk, de az okos kompaktosok biztos tudják hol kell keresni és találni ilyet. Szóval kérném a lehetőségeket. Köszönettel: DD.
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
828. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 19. 11:48  
"Az adriai kagylók, tengeri herkentyűk 40%-a hepA-val fertőzött" - ez az infó honnan van?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
8396. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 14. 09:01  
Zook! Irigylem a tehetséged, nagyon teccik ez a kis spontán összerakott vackod. Mostanában fotókönyveket rakok össze magamnak,már az Adria kész is van, de ilyen ötleteim sajnos nincsenek, pedig jó lenne. Na tényleg várlak most már egy (na jó két) borra! :-)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Magány
323. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 14. 08:56  
Tegnap este tulaja lettem egy D300-nak! :-) De a víztől megkímélem, arra marad a D200.
200. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 10. 21:20  
Kicsit bánt a dolog amit írtok. Már beszereztem egy rendes borhütőt! Na jó a garázsban is van még, de a borhütőből iszunk! Ezennel meghívom a mediterrán és a nagylátó kategória gyözteseit plusz még jöhet az összetett győztes is, na jó még kap bort a best of show-s is! Más nem jöhet most! :-)
188. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 10. 15:51  
Nem. Nem érted miről beszélek. Ez egy más műfaj. El Che példája nagyon jó volt! Amikor megjelent a fotógép, akkor a festők jogosan mondták,hogy az egy nagy rakás sz.r, mert míg a festő művész és dolgozik egy képen napokat, a fotós meg elkattint egyet, oszt jó napot, mehet haza kávézni. Azután mégis csak kinőtte magát egy művészeti ággá a fotózás, miközben a festészet bár talán vesztett egy kicsit azért a népszerűsségéből -nem volt már senki rákényszerítve, hogy csak így örökíthet meg dolgokat- megmaradt. Szóval kettévált a dolog és nem hasonlítgatjuk egymással. Más egy kreált felvétel és más egy eredeti single malt picture :-). A diaporáma anno szintén feldobta a képeket, még a gyengébb képek is jobban mutattak együtt zenével kombinálva. Az is a képek felhasználásának egy módja. Az, hogy akár 3 képből rakunk össze izlésesen (EZ FONTOS MOMENTUM!) egy darab képet egy másik iránya a fotózásnak, de semmivel nem kevesebb vagy több mint a single malt -ez az elnevezés bejött nekem, bocsi- . És kell hozzá 3 jó felvétel, ha igazán jót akarunk. Ezért felesleges ez a vita.  Bár én élvezem!
Scott Kelby barátunk felhívja a figyelmünket a lehetőségekre. Ha tudatosan fotózom le a holdat majd a városképet az miért ördögtől való?
177. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 10. 15:12  
A már említett Scott Kelby is azt ajánlja, ha a Holdat is beleakarjuk kompnálni a képbe este, a város sötétsége miatt túl fog égni. Fotózzuk le külön-külön, majd rakjuk össze egy képpé. Ezt is lehet diára csinálni, lehet is vele indulni versenyen, de egyszerübb és gyorsabb két külön kockára exponálni, majd kényelmesen összerakni. A panorámaképek is ördögtől valók (több kép összerakása Adobeval)?
173. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 10. 15:08  
Jó akkor konkrétan, amiből kiindult a vita: Zook kicsit vignettálta a felvételét,mert nem volt nála a víz alatt vakuszűkítő. Megcsinálhatta volna azzal is ha vett volna, vagy csináltatott volna, de egy lusta dög és nem tette. :-) Viszont eszébe jutott, mint őseinknek is a laborszobában, hogy ha kitagargatna egy kicsit a kezével akkor pont jó volna! De nem tudott belenyúlni a monitorba -lehet, hogy próbálta csak megrázta az áram- ezért eszébe jutott, hogy bizony az Adobe tud segíteni ezen (így megúsztam a PS vs Lightroom problematikát is - mennyire király vagyok!) és a mai kornak megfelelően betakargatott. Lett egy jobb felvétele. Ugye a kép az agyban születik meg és nem a gép hozza létre? Elhiszzük neki, hogy nem az Adobe hívta fel, hogy te Zook nem vignettálnál már egy kicsit, mert így elég szar!? Tehát akkor ezzel ő most kiátkoztatik vagy elismertetik? Ezután ha versenyre akarja küldeni a képét akkor ha megengedik ezt akkor értékelik, ha nem kidobják. De ugye nem a verseny kedvéért fotózunk hanem az alkotás kedvéért?! Szóval lehetsz egyszerre természetfotós is meg fotós is. Mint tudjuk mióta a nagy Szarka Klára kinyilitkoztatott, a természetfotózás nem művészet, tehát akkor meg nem csinálsz azt amit akarsz?

Más: A Kiss Laci szerint is sokkal többet lehet kihozni egy digiből, mint egy diából, max többet kell szöszmötölnöd vele. Mármint nagyobb az átfogása. De 2ségkívűl diahívásra várni, majd belenézni a lupéval a világítóasztalon, annál nincs királyabb! Persze ha jó a kép! :-)
166. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 10. 14:53  
Hidd el Zorro jó játék ez is! (tudod, hogy imádtam a diázást!,Ez van!)



És ez volt az eredeti:


164. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 10. 14:48  
Zorro! Akkor miért nincs kedved már annyira diára fotózni?
Egyébként én meg arról beszélek, hogy egy jó fotósnak ma nem szabad leragadnia! Ha természetfotós vagy akkor ne nyúlj hozzá a képedhez, csak állítsd vissza az eredeti állapot szineit, kontrasztját stb.. De ha fotós vagy akkor legyél kreatív, és használd ki az új lehetőségeket! És ezt nyugodtan megteheted akár egy természetfotóval is. Legalább gyakorolsz és gondolkodsz! Nekem most ez a kedvenc kreálmányom (az eredetit asszonka csinálta):
Na mingyá, csak a másik gépen van a kép!
151. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 10. 11:38  
És egy raw-t?
137. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 10. 09:40  
Zorro! Nagyon a természetfotózás világában élsz! Illetve a természetfotós verseny szellemében gondolkodsz! Vegyél már egy digi gépet és olvass el néhány könyvet. Ajánlom pl: Scott Kelby könyveit mind a fotózásról, mind a PS használatáról. Ne ragadj meg a filmes gondolkodásnál, mert nem fogsz fejlődni. El kell fogadni, hogy van PS és ha azt izléses kreativitásra használod akkor az igen is az alkotó fotós!!! munka része! Más kérdés, hogy egy term fotós versenyre egy ilyen beavatkozással elfogadható-e a kép. Valószínűleg nem, ahol a kiírás tiltja. De attól még tök jó felvételek készülhetnek így, és szerintem ez inkább jó, mint rossz. Csak hogy tudd, valamit is magára adó fotós ma, minimum a vignettálást haszálja mint képet erősitő effektet. És ha jól és a megfelelő helyen akkor nagyot dob a képen. Ld: Zook remek felvétele! Meeeegööööööreeeegeeeeedtéééééél!!!!!! :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-03-05 A X. Búvárfotós OB eredményei
111. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 08. 10:31  
Fiúk jól esik az érdeklődés! Meg vagyok 6va! Na akkor sorban:
Bunny: Én már 1szer cseréltem, illetve talán bővítettem, de intézkedem és küldöm a képeket e-mailben. A síelés jó volt, az időjárás vacak, baleset nem volt. Számokban kifejezve: napsütéses napok száma 1.5, hóesős napok száma 4.5, hóeső köddel napok száma (semmit nem látsz) 1.5 nap. Fotó:1200 db, videó:2,5 óra. Málna snapsz: 2 db :-( , Prosecco 10 üveg, borok 10 üveg, vizipipa napi 1 tömés 2 kis szénnel, al fakherral of course.
Kékbálna: Egyet. Te merre lakozol? Merre dolgozol? Holnap megyek be a városba, átvenni a díjakat. :-) Délelött.
Garfiled: Megkaptam. Mikor mentek? Az igazi lefetyelő gratuláció az, amikor ki is egészíted a díjad, hogy nekem már ne legyen ezzel gondom. :-)  /Ja akkor mindig jókat írnék ezentól rólad!/
107. Darth-Digilog Ugrás 2009 már 07. 21:19  
Kékbálna! Megjöttem a síelésből és olvasom amit írsz! Vigyázz!
Egyébként Bunny tényleg nem cseréljük a portfoliót?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
8113. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 27. 20:22  
Ne fájdítsd a szívem öregem! Nem tudok menni sajnos, mert síelni indulunk már holnap reggel egy hétre. Így sem
díja(i)m, sem dohányom nem lesz ezek szerint. :-( Még ha síbolond lennék! Na mindegy azért nem panaszkodom,mert biztos jó buli lesz kint, de ott lennék a Són nagyon! Majd iszom egy jó kis proseccot helyette!
8108. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 26. 20:59  
3:1 és 2:1 -hez már plusz lencse kell,mert a macrok 1:1-íg fotóznak. Nem 1:3 és 1:2-t akartál írni?
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-02-25 Díjátadó a Bálon
35. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 25. 10:14  
Te Zook!? Terveztél magadnak egy szép díjat? Kicsit cinkes nem? Én már unom is kicsit, egy éve nézegetem! :-)
Na jó mégegyszer gratulálok, a tervezéshez is! :-)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Nagyok
413. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 23. 16:49  
Ettől még pont szavazhatnál maadra más néven! :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
8021. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 23. 09:30  
Melyike(ke)t nem érted?
  fórumok / Hírek fórumai / 2009-02-18 Nagyok- indul a szavazás
64. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 19. 13:05  
20 éve boldogít, most már nem dobom ki! De azóta gondolkodom létezik-e balkezes fényképezőgép, mert Gárfunknak az expo gombja bizony az életben is a baloldalon található!?

Nem Garf nem vagy szép, az én Garfom szép! Meg a fotósa ügyes és szép! :-)
61. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 19. 12:46  
Pedig még egy fotós Garfieldot is beszereztem, de lehet ezek után kidobom! :-)
59. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 19. 12:36  
Még a a vakukar is nagy rajta! Az a baj -és így nem lesz nagy videós belőled, tehát te mint modell sem indulhatsz ezen a versenyen- ,hogy fantázia nélkül, hogy meglásd a dolgokat nem jutsz előre. :-)
52. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 19. 10:41  
Úgy érzem. Jó kis kép.
44. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 19. 08:35  
És ahogy látom téged fog gazdagítani.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
7949. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 18. 09:47  
Moszkvában, filmes-fotós fesztivál.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Nagyok
328. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 17. 08:53  
Na beszélj csak egy kicsit a svájci merülési lehetőségekről, roncsokról! Milyen látótáv van ahol érdemes lenne valamit fotózni?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
7805. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 12. 10:00  
Kollega! Nem is írtam, hogy a high-keyhez kell ps, azt írtam a ma divatos fotós technikák. Áhhh... ha legalább figyelne rám valaki! :-)
Ja valamit ihatnánk lassanként!
Gratulálok az összetett 4. helyhez! Az nagyon szép eredmény! Persze bosszantó egy ponttal lemaradni a dobogóról, emiatt is kellene inni valamit.

  fórumok / Hírek fórumai / 2009-02-02 Búvárkodás a Budapest Boat Show-n!
12. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 12. 09:07  
Én is lekértem magamnak,meg asszonkának a jegyet már múlt héten. Aztán küldözgethetnek éntőlem e-mailt, nem zavar, mostanában úgyis kevés nálam a spam. Mintha kezdene elfeledkezni rólam a világ, már egy szaros viagrát sem akarnák rám tukmálni! :-)
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
7802. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 12. 09:01  
Igazad van, de sajnos nálam ez máshogy alakult. Én gyerekkoromtól kezdve érdeklődtem -apám révén- a fotózás iránt, de mivel lusta gyerek vagyok, annál nem mentem tovább, hogy sokat kattintgattam. Majd elkerültem egy fotós céghez, duma embernek ahol sokáig csak beszélnem kellett, fotóznom nem. Na ott tanulgattam kicsit végre fotózni,mert állandóan kérdezősködtem,meg értékeltettem a felvételeimet. Azután késöbb meg lett a saját fotós cégem,de a komolyabb fotózás -nem iparos munka- még mindig váratott magára. És ekkor lépett be Kiss Gábor barátom, aki akkor nagyon komolyan vette a víz alatti fotózást, de nagyon versenycentrikus volt (most már inkább magának fotóz, de akkor tényleg csak a versenyek érdekelték). Így kezdtem végre komolyan venni a fotózást, de csak versenyképben kezdtem gondolkodni, mert nem is tehettem nagyon mást,hiszen az ember olyan ritkán jut el a víz alá, akkor nem pazarolhatja el az idejét a maga kedvére, akkor teljesíteni kell, mert csak ha versenyképet készítesz és jót akkor kapsz visszaigazolást,hogy végre értesz ahhoz amit csinálsz. Mondom a versenyzés belém plántálódott a fotós tanulással együtt (Gábor minden hónapban készült az Unterwasser versenyre, ha kellett ment és utazott).
A digi technikával megnyílt a világ, sokkal többet lehet kisérletezni,sokkal több mindenre képes ember és sokkal jobban feltudja javítani a felvételeit photoshoppal. De mivel a program a fejemben az, hogy képet nem elidegeníteni a valóságtól stb ezért a PS-t csak a kontraszt vagy kisebb hibák kisegítésére használtam(om). A szárazföldön meg még mindig elégedett voltam/vagyok ha korrekt jól lőtt képet készítettem/készítek. Lassanként, mert mindig felbosszantom a jó kis szf-i képeid miatt magam, hogy én miért nem viszek bele több gondolat stb majd elkezdem, meg tanulmányozom a PS egyébb lehetőségeit is és a ma divatos fotós technikákat (ld high key vagy micsoda). De az is lehet én csak egy szaki vagyok, aki  megérti,hogy mit kell fotózni ha elmondják, azt megcsinálom jól, de ha valaki nem terelget tovább akkor megállok. :-(
Pont fotósválságban vagyok, úgy érzem nem tudok fotózni, és a kutyás honlap amit mutattál, egy picit feldobott, mert nem láttam ott olyat,amit én ne csináltam volna, vagy ne akartam volna már megcsinálni, csak lusta voltam így kidolgozni. Tehát lehet kijövök majd a gödörből.
DD belső vívódásait olvashattuk az elmúlt percekben. A művész gyermekkoráról és az azt követő időkről, mély őszinteséggel beszélt. A folytatásban.... :-)
7800. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 11. 21:41  
Először is pozítiv,hogy drótszőrű foxterrier képeket láthatunk, ami közeli rokona Málna kutyánknak,aki ugye welsh terrier. Tetszett például a helyszín választás,amikor a világos szobában, világos kanapén készültek a felvételek, de nem értem, hogy miért nem vette ott le a bilétáját a kutyának, engem az zavar a képen. Málnánkat én is szeretem avarban fotózni, -Zook ha érdekel rakok fel fotókat belőle ide- mert az ő színe meg azzal harmonizál. A többi felvételt, inkább a jó photoshop kezelés (pl: vignetálás) emeli különlegessé, amúgy meg egy sima jól sikerült fotók. Egyet tanultam mostanában,hogy jó és izléses trükkökkel fel lehet dobni a felvéleket, csak a természetfotózásos versenyszabályok nem segítik az ebben való gondolkodást és fejlődést.
De köszi az oldalt, érdekes!
  fórumok / Országok fórumai / Egyiptom, Vörös-tenger
471. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 06. 12:25  
Nem a hozzászólások száma, hanem a minősége számít kedves Garf úr! Úr??? Ahhh....
464. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 06. 11:32  
Na az előző volt az 1000. hozzászólásom! Jobban is összeszedhettem volna magamát rá! :-(
463. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 06. 11:29  
Cigi cigi :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-12-21 X. Búvárfotós OB kiírás
174. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 06. 09:33  
Szerintem ne érjél rá másfél hét múlva hétfőn! :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
13671. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 06. 09:31  
Szép kutya!
13629. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 05. 16:26  
A nem városi kutyatartók nagy része ahol a kutya munkakutya ott nincs is probléma ki a fönők kérdéssel, természetesen nem róluk beszélünk!
Érdekes kép lenne ahogy a juhász kergetné a kutyáját, hogy jöjjön már hozzá és terelje a juhokat! Ott megvan a státusza mindenkinek. A városi hobbi kutyákról van inkább szó.
13628. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 05. 16:21  
A kutyahideg című film nagyon jó, én többször is végignéztem! Törölgettem is a szemem gyakran.
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2009 Nagyok
10. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 05. 15:52  
Küldhetek be nagyot ami makro optikával készült? Igaz így csak a feje látszik! Már csak azért is!?
  fórumok / Hírek fórumai / 2008-12-21 X. Búvárfotós OB kiírás
172. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 05. 15:49  
Kollega! Ez nem portfolió, hanem a VÍZiók II. című vándorkiállítás, ami 4 évig kéthetente költözik. Ennyi idő kell, hogy eljusson mindenhova ahol igény van rá. Jövőre is még ez fog menni, utána jön a VÍZiók III. Ebből következik, hogy bizony régebbi felvételek jócskán, sőt egy idő múlva csak azok láthatóak a kiállításban. De azért szerintem nem rossz az anyag, és ne feledd a versenyképek nem mindig jók kiállítás képeknek, illetve egy kiállításra máshogy válogatsz. Természetesen mivel iskolákban megy a kiállítás ezért a témákat is próbálod inkább a biológia felé terelni,mint a szép búváros kompozíciók felé. Ez van. De azért láthattál sü...t! :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
13626. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 05. 15:43  
Egy kutya nem tud kaját szerezni a városban, max a szemeteseket borítja fel és onnan kukázik. Az autók is mind veszélyforrások, amik még a jól képzett kutyákra is tudnak bizonyos helyzetekben veszélyt jelenteni. Lehetne még sorolni... Azzal kevered, hogy a kutya az ember nélkül nem tud élni,mert anno a szimbiózis megköttetett (a kutya felhívta az ősember figyelmét ha valami közeledett, cserébe a maradék ha volt (!) a kutyáé lett) és így a kutya nem a városhoz hanem az emberhez kötődik. Az ember pedig a városban él. A kutyák azért nagyon kiszolgáltatták magukat az embernek! A fő gond az, hogy sokunknál (értem ebbe magamat erőteljesen) a kutya rossz helyet foglalt el, azaz nem maradt kutya hanem családtag, gyerek lett. És úgyis bánunk vele, pedig el kell fogadnunk vagy el kellene fogadnunk, hogy "csak" egy kutya. És a kutyának is az a pozíció jobban fekszik,mert egyértelműbb.
13623. Darth-Digilog Ugrás 2009 feb 05. 15:17  
Ja a barátnőm, na... a menyasszonyom édesanyjának (hátha ők is olvassák,mégsem írhatóm, hogy leendő anyósom,mert abban van kis pejoratív is) például egy kis havanese van, 4 kiló, azt gondolnád semmi baj nem lehet vele. De ha arrébb akarod rakni,mert éppen rossz helyen van rád vicsorít és morog, ha valamit ki akarsz venni a szájából, mert nem lenne jó ha megrágná simán ráharap a kezedre. Nem erőset, mert kis kutya, meg azért talán annyira nem bátor, de felháborít a pofátlansága. Nincs eléggé -szerintem- következetesen fogva. Néha szigorúbb a gazdája amikor besokal tőle, néha mindent megenged. A kutya meg nem képes eligazodni. Na most ez egy nagy kutyánál nagyon nagy gond lenne, ebben igaza van duplának. A csapda itt is az, hogy jaj kis ari kutya, csak szeretni kell. De a kutya is stresszesen éli meg valahol ezt a helyzetet, mert számára egy teljesen idegen -városi- környezetben kell ill kellene helyt állnia -hiszen nincsen erős falkavezére,aki mindig megmondja mit kell csinálni- amiben nem tud, mert nem is tudhat! Ettől az imunrendszere is gyengébb és könnyebben kap el betegségeket is.
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Koh Bon (pastel Ridge)

Thailand

1/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája jelentős halraj nyílt vízben cápa nagy rája teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés