»» ««
Darth-Digilog hozzászólásai:

  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
32305. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 24. 19:12  
Elég nekem a fotósok utálata, meg a rendezvényszervezőké, nem szeretném még a videósokét is megkapni! :-)
32301. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 24. 16:14  
Nekem egy padödös betét még hiányzott, de amúgy egész jó. :-)
Azért a többiek láttak is valamit vagy csak neked pózoltak a túrán? Én eddig egyszerre max 3 búvárt ugráltattam, te rögtön vagy 20-at. Gratulálok! :-)
(azért már a vinyómon pihen, letöltöttem)
32218. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 11. 12:55  
Te nem égetted meg még a zsinórját? A porcelán részét nem törted még össze? Nekem két ilyen ketyerém van, az egyiken már nincs porcelán, mert már sokadszori ragasztás után is apró darabokra törtem, a másik ami itt van Zamárdiban, meg kicsit megpörkölt zsinórú, így mindkettővel óvatoskoni kell. Múltkor a Karinthyn (Shisha bolt) kaptam egy porcelánt,mert a tulaj nő szétégette szintén a zsinórt. Odaadta ajándékba, de már az is a múltté.:-)
Lehet, hogy kapcsolóval nem lenne ilyen baleset, de nekem mindegyik pakolva van állandóan.
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-08-11 Díjak és elemzések
10. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 11. 11:52  
Not at all!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
32216. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 11. 11:48  
Én már egyszer ezt felvetettem, tehát HÁROM!
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-08-11 Díjak és elemzések
8. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 11. 11:46  
Szerintem Zook azt felejted el, hogy itt a kollekció nem azt jelentette, mint mondjuk egy kiállítás összeállításnál, hogy a képek között legyen valami összefüggés, hanem pont fordítva, mutasd be a zsűrinek, hogy mindenféle szituációban jól mozogsz a víz alatti fotózás során. Ilyen szempontból igazat adok Archinak és a te érvelésed hibás, rossz gondolati síkon megy. Egy versenyportfólió a változatosságról szól és nem arról, hogy a kollekciónak egyfajta hangula legyen. Ennek ellenére, az 5 jó felvételed felejtette ezt a hibádat (engem egyébként nem zavart), és egyértelműen verted a mezőnyt. Szóval ne keverd a két dolgot, mert nem ugyanarról szól!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
32213. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 11. 09:16  
Akkor ugyanarról beszélünk! Beléphetsz a klubba! Bizonyítottál! :-)

Tegnap este Al Fakher meggyes került a vortexbe és megint bízonyított az új fej. A meggyesnek egy kicsit eddig enyhe volt az íze a 2 almáshoz képest, de ebben a cserépben tutiális volt. Szerintem egyébként elbírt volna még egy kör szenet, de asszonka már csúnyán nézett rám a végén. Hiába a gyerek mellett időben kell lefeküdni, mert minden kis alvás időt meg kell becsülni!
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15861. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 10. 12:39  
Itt ezt nem lehet lájkolni? Milyen oldal ez? :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
32209. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 10. 12:07  
- Big! Big! Elektromos széngyújtó? Én eredeti szír teafőzőt használok erre a célra! Igaz az is elektromos, de mintha visszaléptél volna az időben 30 évet, meg van a hangulata. :-) Hogy néz ki egyébként ez az elektromos széngyújtó?
- Ja, beugrott közben, hogy ez a HEBA szűrő, anno olvastam róla, de engem sem fogott meg.
- Lehetne bent is szívni, de úgy élvezem, hogy nyár van (nyár a fenéket) és lehet a teraszon ücsörögni, hogy attól nem fosztanám meg azért magam. Sajnos tegnap este is szeles volt, ez levett a 2almás vortexes élvezetből, és nem sok jót remélek a ma estétől sem, pedig ma egy meggyeset csavarok.
- Nekem az a bajom a hőtartóval, hogy az a pipa ami itt van Zamárdiban, olyan kialakítású, hogy a legmagasabb "gyári" hőtartó teteje is ráül a szenekre. Nincs olyan magas ami ehhez jó volna, így a végén amikor kicsik a szenek, akkor már épp rá tudom rakni. A többi pipámnál nincs ilyen gondom, de ha az elejétől fogva rajta van akkor megégeti a dohányt, ezért én csak a végén használom, amikor gyengülnek a szenek.
- A főzésnek sokkal kevesebb köze van a búvárkodáshoz, mint a pipázásnak. A legtöbben az egyiptomi feeling miatt kezdtünk el pipázni. viszont enni nem azért kezdtünk mert merülni járunk! :-)
32205. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 09. 15:26  
Én szeretem ha bugyborékol. Azt nem szeretem ha ezt nagyon halkan tompán teszi. Persze amikor rárakom a szélfogót, akkor meg asszony csúnyán néz rám, hogy felkeltem a gyereket, mert olyan hangos lesz.
Az mit jelent, hogy jobban megszűri a füstöt? Kevsebb füst vagy egészségesebb? Cserélni ezt kell?
32201. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 09. 11:32  
Igen. Nem mázas, hanem téglaszínű. Nedvességet meg miért kapna? Esőben nem shisházom! :-)
Egyébként nem nagyon szoktam elmosni a fejeket, a mázasat sem, csak kitörlöm szilviával. De ha majd elmosom akkor utána jól kiszárítom, nehogy olyan íze legyen. Bár téglás két almás nem is hangzik olyan rosszul. Egyébként a mázas lehet rosszabb, gyorsabban áthevíti a dohányt és megégeti. Nem biztos, hogy ez a gagyibb. Én a sok csúcs fej után vissztértem az olcsó girbegurba egyiptomi fejre és évekig azt használtam eddig. Most ez egyelőre bevált és megközelíti az elvárt 100%-os shisha tömést/csavarást. A jó shisha szempontjai nálam (nem érték sorrend  szerint):
1, könnyű szívhatóság
2, sok füst
3, lágy füst
4, erőteljes de nem tolakodó íz
5, gyors beindulás (szeretem ha 2-3 felszívás után már rendesen jön a füst)
6, ne kelljen vacakolni a szenekkel (2-3 átpakolás max) azaz folyamatosan jó füst, jó íz
7, kicsit se karcoljon
8, hosszan tartson
9, jó buborék hangja legyen (ez készülék, nem tömés függő)
10,ne legyen túl erős, ne szédüljön meg az ember rögtön tőle (de azért legyen hatása kivéve a shiazo)
kb ennyi.

Ebből most a gyors indulást elvesztettem az "ál" vortex-szel, de cserébe nyertem az 1,2,3,4 ponton, sőt a 10-es pont is jelentősen javult. Szóval az eredmény 90 %-os. Ha sztenderden tudom ezt tartani, akkor elégedett leszek magammal és a technikával. Sajnos például 3 hete a szeneim miatt nem voltak jók a tömések,mert mint írtam már, nem égtek rendesen, valami nedvességet szívhattak be, ezért nem füstölt rendesen a pipa és az íz sem volt jó. Amikor kinyitottam az új Al Fakher 2 almást, a jó nedves dohány túl erős ízt adott és negyed óra múlva szívhatatlan volt, kevesebbett kellett belerakni, mint amikor kicsit szárazabb. Szóval sok mindenre kell figyelni és tanulni, hogy mindig jót csavarhass. Nekem ez a tapasztalatom.
Neked mindig egyformán jó?


32199. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 09. 09:19  
Akkor térjünk vissza a sishára. Tegnap este közkívánatra újabb teszt következett, bár sajnos az időjárás miatt nem lett teljesen egzakt a dolog. Mivel a teraszon történnek a szígorú előirásokat betartó, teljesen pontos kisérletek, ezért ha feltámad egy kicsit a szél akkor az mégis beleszól a végeredménybe, azon túl, hogy jobban hevíti a szenet a finom füstöt is elfújja. Na a lényegre térve! Tegnap kipróbáltam a fele kő, fele dohány keverést is. Nem égett meg egyáltalán (egy Guru soha nem égeti össze a dohányt, hogy az az ízén észrevehető legyen), de nem jött be. Igaz, mint mondtam szélben nem ugyanaz a pipázás, tehát lehet megérne még egy próbát, de azért leírom mit tapasztaltam. Elsősorban az íze volt fura, mert néha az Al Fakher 2 almása kerekedett felül, néha a köves két alma íze (az Al Fakhert kevertem egy kis Al Fakher mentával, a kő csak 2 almás volt és nem összekevertem őket, hanem a fej egyik felében ez a másikban az volt). Soha nem tudtam mire számíthatok. És igazság szerint nekem nem az jött le, hogy kellemesen könnyed lágy, de azért ízes, tehát a két különböző fajta tömés pozitív összecsengése, hanem köves tömésnek kicsit erős volt, dohányos tömésnek meg kevés volt az íze. A két fajta füst keveredése is fura volt. Asszonynak egyébként ízlett (ő nem szerette a sima köves megoldást) és tényleg nem is volt rossz, de nekem nem lesz a kedvencem a cuvée. Nekem a köves tömésben a füst állaga ízlett nagyon, ami feledtette a gyengébb ízt, most ez nem tudott a keveredés miatt érvényesülni, és hiányzott az intenzívebb íz, meg a finom Al Fakhert nem jó elnyomni kevésbé jó aromával. Tehát továbbra is úgy gondolom, hogy a köveket akkor fogom használni ha egyedül egy könnyűt szeretnék szívni, társaságban meg a dohányos marad. De a vortexet nem cserélem le, az tuti!

DD a Shisha Guru
(csak azért is Mr Big!) :-)
32196. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 08. 20:50  
Ja, de ha lapítanak! :-)
Szerintem ha elmarad az adriai fotóbajnokság, akkor rendezni kellene egy shisha bajnokságot. Mindenki csavar egyet, és szavazunk. Lehet majd sokat tanulni egymás trükkjeiből!
Én is az SC-ben vásárolok és ott vettem a vortexet. Ebből volt egy halommal, kerámia, cserép vagy minek mondják. Mély, de mivel a közepe telített ezért nem nyel el több dohányt. És nekem az alja is sokkal jobban megégett mint az egyiptomi fejemnél. Nekem egyébként 1x 2db szenet bírt (kb 80perc), és nem hiszem hogy bírt volna többet mert a teteje az teljesen szenes volt, bár az is igaz, hogy úgy hagytam abba,hogy nem volt még halott a dolog, bár a hőtartó sapka már rákerült, hogy legyen elég hője a kis szénmaradékoknak.
32193. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 08. 16:34  
:-)
32186. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 08. 14:18  
Bunny! De te csurig töltöd a kerámiát? Mert akkor kell csak kevesebb szén, csak az két esélyes dolog. A Karában nyomják tele, de ott is 2 szenet adnak hozzá, és az eleje mindig finom és erőteljes, de néha megkapja a dohányt és szívhatatlan lesz. Pedig ott a legjobb a shisha így a vendéglátó egységeket nézve.
Zook! Érik a tiramisu party, de max szeptemberben, mert Zamárdiban vagyunk nyár végéig, anyósoméknál (kal), így itt nem aktuális. De az OB győzelmed után kapsz egy egész tállal tőlem! Ez Archira nem, csak rád vonatkozik! (a következőn elvileg én nem, de ő indul)
32181. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 08. 10:59  
Ja, meg a lukak nem alul vannak, nem folyik bele a szósz és a lukaknál is melegebb dohány van ami erőteljesebb ízt ad. Hagyományos fejnél nekem az alja nem szokott megpörkölödni és szerintem ezért veszít az ízéből füstjéből. Itt felhevűl a középső kúp is, tehát onnan is melegíti a dohányt. Bár a linken írják, hogy több szén kell hozzá, nekem eddig is 2 cocobrico kellett és most is. Dohányból pedig szerintem ugyanannyit nyel el. A linken van egy videó is, a srác is úgy tömi mint én, kicsit lenyomkodva,ne érje el az alufóliát seholse a dohány. Én nem használok dupla, tripla stb alufóliát sem. Szimplán, tele pici lukkal gombostűvel.
32179. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 08. 10:48  
32177. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 08. 10:22  
Helyzetjelentés: Bunny kipróbáltam, hogy igazad van-e, hogy számított-e a vortex fej is! Nos, ki kell jelentenem, hogy eldobtam az összes eddig vásárolt és gyűjtött pipafejet, mert ez mindent ver. Sokkal könnyebb szívni és nagyobb füstöt csinál erőteljesebb és kellemesebb íz mellett. Eltűnt az a kis szén vagy nem is tudom milyen íz, ami főleg az Al Fakher 2 almásnál nekem kicsit jelen volt, és pusztán csak a jó kis gyümölcsös íz (kis mentával, mert most is kevertem) volt tapasztalható. Néha kis égett íz került viszont elő, de csak gyengén és rövid ideig, ami viszont a hagyományos fejnél nekem csak akkor jelentkezett, ha erős füstöt akartam és kicsit erősebben hevítettem a szénnel a dohányt. Tehát hagyományos fejnél be kellett érnem kicsit kevesebb füsttel és soha nem égett ízzel vagy erősebb füsttel, de akkor sajnos jelentkezett az égett íz és már nem is lehetett rendbe hozni egy idő után, míg ennél a vortex fejnél végig erős füst, erős íz, de csak néha kicsit égett íz. Talán 2-3 szor éreztem kis mértékben. A végén megnéztem a dohányt és teljesen feketére szenesedett, az alja is rendesen megpörkölődött, nem úgy mint a hagyományos fejnél, tehát jobban kihasználja a dohányt a vortex fej a kialakításánál fogva, ezért is erősebb a füst és az íz. Egyébként lágyabb füstje is volt (nem is vágott úgy fejbe) és különösképpen nem kellett macerázni a szénnel sem, amikor megéreztem egy kis égett ízt (nem kapart!) akkor a 2 cocobricot 90 fokkal elforgattam, hogy a többi dohány is kajon hőt, a túl melegek meg kicsit pihenhessenek. Ezt tettem meg 3 alkalommal kb. Szóval a köves shishára visszatérve, sokat jelenthetett a fej váltás is, de azért nekem még mindig tetszik az a fajta tömés a könnyedsége és egézségesebb volta miatt. Ma este közkívánatra a fele-fele arányt fogom kipróbálni, a fej egyik felébe kő míg a másik felébe dohány fog kerülni. Keverni nem akarom, mert a dohány be fogja takarni a kis köveket és akkor azok nem tudnak talán érvényesűlni. Az egyik szén a köveket a másik a dohányt fogja hevíteni! Arról is be fogok számolni!
DD a Shisha Guru.
32173. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 07. 17:28  
A kő kifehéredik, eltűnik az anyag róla, egy jó része ugye glicerin, attól füstöl szuperül. El kell mosni őket, kiszárítani, majd lehet venni aromát hozzájuk azzal összekeverni és megint lehet szívni. (Egyébként 100ml aroma 1400 ft körül van, ami kb 4-5 doboznyi kőfeljavításra elég. Egy doboz az én nem tömöm tele a fejet stílussal 5-6 alkalomra elég, tehát ennyi pénzért átlagot számolva 25 pipát tudsz tömni, ami azt jelenti még 60 ft sincs egy, persze szén nélkül)A kő csak arra kell, hogy valamiről elszívhassad ezt a gyümölcsös glicerines maszlagot. Lehetne az vas is, de ez a kő porózus, így magába szívja az aromát. Keverni azt mondják értelmetlen, mert ez azért jó mert sokkal egészségesebb, semmi nikotin, semmi kátrány, akkor minek keverni. Egyébként nem tudom milyen lenne fele-fele arányban, mert a füstjük is más. A shiazonak vizes-gözös füstje van, egyáltalán nem szárít, mint a dohányos. Nem tudom, hogy viselkedne a dolog egy cuvée formátumban, de lehet az lesz az igazi ínyenc megoldás! Shisha Cuvée! :-)
32171. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 07. 14:41  
Nem változtattam sok mindent, csak a vortex fejet, meg a dohány helyett a köveket. De hagyományos fejbe azért nem raknám a köveket, mert ha beleáll a kő a lukakba akkor megpusztulhatok a szívástól. Keverni mindig szoktam a dohányt is, mindent fellazítok egy kis mentás dohánnyal, mert sokkal könnyedebb, frissebb lesz az íz ezért most is kevertem a köveket. Ma kipróbálom egyébként, hogy a vortex fej, hogy viselkedik dohánnyal, hogy jobb lesz-e így a füst és az íz, hogy ez a fajta fej (is) szólt-e bele a tömésbe. De a lényeg, hogy nem rossz a shiazo, akkor fogom használni amikor egy könnyed füstölést szeretnék, vagy nincs aki szívna velem, mert egyedül nekem erős szokott lenni a dohány.
 
De a nagy füst az ritka jó élmény volt, az teljesen betakart. A shiazonak ez egy nagy előnye. Dohánnyal ekkora füstöt nehéz elérni, ha eléred akkor meg túl intenzív az íz és erős.

32169. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 07. 10:32  
Helyzetjelentés a Shiazo-ról. Tegnap kipróbáltam a kőszívást, összekevertem két almás követ egy kis mentás kővel. Vettem vortex fejet a sishára, hogy a kövek nehogy betakarják a lukakat. ízzítottam 2 db cocobricót (tartaléknak egy harmadikat is), és izgatottan vártam az első szívásokat. Sokat nem vártam az egésztől, azt gondoltam vagy alig fog füstölni, vagy könnyen megég, vagy egyszerűen csak sz.r lesz az íze. Na nekem pozítiv csalódás volt az egész. A dohányos verziónál általában már a 2. vagy 3. szívásra füstöl rendesen, ennek a shiazónak kellett vagy 10 erőteljesebb szívás, de utána beindult rendesen. Sokkal több füstöt adott, mint a dohány, miközben teljesen lágy és kellemes volt a füstje. Sokkal könnyebb szívni, mert a kövek nem tudnak összeállni és mindig marad köztük hely. Gondoltam, hogy jó-jó, de majd biztos gyorsan le fog égni, el kezd kaparni stb.. Nem így történt, simán bírta 1 órán keresztűl ugyanakkora füsttel. Ha lehet mondani egy negatívumot, az az, hogy nincs hatása. Beszívod kifújod és nem történik semmi. Nem szédülsz meg, nincs bódító hatása. Ez kicsit hiányzott. Az íze sem annyira erőteljes mint a dohányé, de engem ez speciel nem zavart, mert annyira selymes volt a füst és olyan finoman kellemes enyhe ízt kapott az ember, ami szerintem bőven elég volt. Persze pl. akinek a csípős kolbász kell és a gyengébb árnyalt ízekre kevésbé fogékony, annak lehet ez kevés lesz a dohány után. Tömni egyébként úgy tömtem ahogy szoktam, addig raktam a vortex kerámiát ameddig ha rárakom az alufóliát az még nem fog hozzáérni seholsem az anyaghoz (kövekhez). 2 nagy cocobrico középre, nem a szélére, mert azért kell a hő a távolság miatt. Ennyi.
  fórumok / Képtár megjegyzések / DC-RSBH 2011 futottak még
3. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 06. 20:45  
Macok! Én meg csak azt szeretném mondani, hogy sokkal (tényleg sokkal) előrébb végezhettél volna, ha nem ilyen botrányosan válogatsz! Nem is értem!  
  fórumok / Képtár megjegyzések / DC-RSBH verseny 2011
118. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 04. 09:41  
Összerakhattál volna egy, de erős portfoliót is! :-) Már csak a jobb eredmény végett!
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
32152. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 04. 09:25  
Húúú tényleg! Követ szívni elektromos szénnel! Ha ezt meglátják az arabok! :-)
32147. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 03. 20:44  
Ja olvasgattam utána, még videót is megnéztem róla, azt hiszem megpróbálom, pénteken elmegyek a Szultán felé oszt bevásárolok. Max megy a kukába. :-( Nem vészes áron van, csak nem tudom, hogy az elkényeztetett Al Fakheres izlésem után, fog-e tetszeni.
Ha valakinek még van tapasztalata, írjon!
32145. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 03. 16:15  
Kövek. Dohány nélkül csak köveket szívsz, amik ízesítve vannak.
32143. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 03. 14:16  
Használt már valaki shiazo-t a vizipipájába? Vélemények? Gondolkodom, hogy kipróbálnám, de jól jönne némi szakmai hozzászólás, nehogy felesleges vásárlást csináljak.

  fórumok / Hírek fórumai / 2011-08-01 A nagy átlag
22. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 03. 13:52  
Na még egy hajós (majdnem) történet:

Egyszer egy kellemes estén, fáradtan dőltem az ágyba, és mondtam az akkori páromnak, hogy még mielőtt lekapcsolnám a villanyt, el szeretnék olvasni egy jó cikket a Submarine magazinban. Direkte estére hagytam, mert nagyon érdekesnek tűnt. Az adriai hajózásról szólt, praktikák, engedélyek és egyebek. Nem kisebb szerző jegyezte a cikket, mint ősember. Megigazítottam a párnámat a fejem alatt, elhelyezkedtem kényelmesen, majd nekikezdtem a várva várt cikknek. Tényleg érdekes volt! A szerző még példát is hozott, hogy mit lehet rosszul csinálni és mire figyeljünk ha saját hajóval megyünk merülni. Egy idő után feltűnt a sok hasonlatosság a példák és az én csónakom, no meg tetteim között. A cikk felénél kicsit bosszankodva, de persze egy kicsit mosolyogva is (csak azt sajnáltam, hogy nem tudok rögtön visszavágni) döbbentem rá, hogy a szerző bizony-bizony rólam ír, hiszen Korcula szigetén, nem egyszer futottunk össze és vártunk egymásra, ki-ki a maga csónakjában, hogy a másik fejezze be a merülését. A hőn áhított és érdekesnek tűnő cikk gyakorlatilag felsorolta mi mindent csináltam rosszul a szerző szerint (amikben volt persze némi igazság), mint hajós kapitány. /például hanyagul dobtam le a horgonyt és csak egyet, és nem néztem meg, hogy rendesen tart-e, de hát fiatalon nem volt gond az sem, hogy merülés közben látván, hogy megy el a hajóm, 20 méteren fogtam a horgonyt, kihúztam a part felé a csónakot, majd mivel homokos volt az aljzat ledobtam a horgonyt, tudván, hogy 10 perc és kezdhetem előlről a mutatványt. Nem akartam a roncshoz kötni, hogy ne legyen kötél a képben/ Hát nem erre voltam kiváncsi lefekvés előtt, de a poén így lett teljes, azóta is gyakran emlékszem vissza, hogy nem tudtam nevessek-e vagy bosszankodjam. ősember szeret borsot törni az ember orra alá. Sőt az enyém alá is!

Na szundítok megint egy kicsit! :-)  
19. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 03. 11:34  
Szép emlékek kötnek a Linához, bár a roncs maga csalódás volt nekem egy kicsit. Olvastam, hogy ez a legszebb hajó a horvátoknál és rákészültem nagyon a fotózására. Egy hétig figyeltem az időjárás jelentést, mert mi Krk-n voltunk Glavotok magasságában, a Lina meg Cres szigeten, de a másik az olasz felőli oldalon. Át kellett vágnunk ugye a velebiti csatornán, megkerülnünk Cres csúcsát és még hajózni a sziget mellett a Lináig. Mindezt egy 3,8 méteres kis zodiakkal, 15 lovas motorral, ami igaz tudja repíteni a hajót 25-30 km/h-val, csak a hullámokat nem szereti (merev aljú, de összerakós). Na szóval neki indultunk, egy szép reggeli napon, amikor jó időt ígértek, és a hegyek felett nem várakoztak a felhők. Csakhogy pontosan nem tudtuk merre van a Lina. Okosok megmutatták nekünk kb. melyik öböl, de abban nem nagyon bíztunk. Kis hullámzás volt odafelé, de azért másfél óra alatt megvolt az út, már csak várnunk kellett egy búvárhajóra, hogy lássuk merre van a Lina. Fél óra várakozás után szerencsénk volt, mert volt aznap valamelyik bázisnál tervbe véve a Lina, és jöttek vagy húsz búvárral. Megvártuk míg végeznek, aztán mentünk fotózni. Majd pihi, napozás, kaja a hajóban, megint merülés és délután haza. Egy óra volt visszafelé az út, mert tükör vízen mehettünk. Szuper volt! Kép nem készült jó, mert nagy a hajó és psizkos volt a víz, de jó kis kaland volt!
Jöhet a kockás takaró! :-)
16. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 02. 18:47  
Oh, a Lina! Még saját hajóval merültem meg, akkor még lehetett. De szép idők is voltak!
2. Darth-Digilog Ugrás 2011 aug 01. 11:16  
Egyre sekélyesebbek a merüléseid, ez lenne a konklúzió? :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
7732. Darth-Digilog Ugrás 2011 júl 29. 17:26  
Gyors vagy vazze! :-)
7731. Darth-Digilog Ugrás 2011 júl 29. 17:25  
Azt nem doboznak hanem humidornak hívják. :-) Nekem ott rohadnak benne a szívarok vagy 7 éve, mert a sisha leverte őket egycsapásra.
7729. Darth-Digilog Ugrás 2011 júl 29. 17:24  
Szerintem fura, hogy egy komolynak nevezett, búvároldalon nincs külön legalább egy virtuális sisha room!
7725. Darth-Digilog Ugrás 2011 júl 25. 15:38  
És hogy használod ott ahol nincs áram? Ha pedig van akkor is húzhatod oda a hosszabbítót vagy a konnektor mellé telepedhetsz. Viszont az biztos, hogy egyenletes hőt ad le, tehát legalább ez nem lesz egy változó a sisha tömésben (minden tömésnél ugyanazt nyújtja). Ugyanakkor a tapasztalatom pont az, hogy a szénben az a jó, hogy ahogy szép lassan hevűl fel a dohány, közben a szén ég le és egyre kisebb hőt ad le. Én azt tartom jó tömésnek, ha nem is kell 1 órán keresztűl megmozdítani  a szenet, hanem az szépen termeli maga körül a hamut, és a formáját megtartja. így a felhevűlt dohányt nem égeti meg, hanem pont mindig a megfelelő hőn tartja. Arra rájöttem,hogy ezt kell pont eltalálni. Ha kevés a hő, jó az íz, de nincs elég füst, ha sok a hő megég a dohány, persze a füst az szuper. Akkor tuti ha könnyű szjvás mellett sok füst, nincs karc (mint az köztudott). Kétalmásnál én kevesebb dohányt rakok, mert könnyen füstöl, de könnyen is karcol, míg a meggyesből bővebben kell tömni, hogy füstöljön rendesen, és nehezen karcolos anyag. Persze arra is figyelni kell, épp mennyire száraz már a dohány.
7722. Darth-Digilog Ugrás 2011 júl 25. 15:17  
Köszönöm Ibolya! Bocs csak most néztem be ebbe a fórumba. :-(
  fórumok / Képtár megjegyzések / DC-RSBH fotós szafari 2011, Cassiopeia
182. Darth-Digilog Ugrás 2011 júl 25. 12:48  
A hozzászólás át lett helyezve ebben a fórumba, 7721 sorszámmal.
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
7721. Darth-Digilog Ugrás 2011 júl 25. 12:48  
Jársz Zamárdiban? :-)
Aug 1-3 felmegyünk, akkor megkeresnélek, mert nagyon kiváncsi vagyok rá, jó ideje hajkurászom, de sehol sem tudtam eddig szerezni. Az a baj, hogy 2 almás golden-t, meg egyáltalán nem, pedig létezik, csak külföldön sem áruljak valamiért nagyon. Az 5 almás, meg a szőlős az elterjedt.
Mostanában jó sishát tömök, a Szultánban megint lehet kapni almás Al Fakhert, viszont vettem náluk kis dobozos kókusz szenet és nem voltak túl jók, mert nagyon feketednek használat közben és kialszik egy-egy része. Olyan mintha nedvességet kaptak volna. Ezért nem füstöl rendesen a pipa. 5 dobozzal vettem belőle, mert nem volt akkor éppen nagy dobozosuk, de szenvedek velük. Folyamatosan le kell verni és fújni, meg a haldokló részt neki tolni a másik égő részének, hogy visszahevüljön. Sajnos elfogyott a nagydobozosom, mert kutyatáborban napi kettő, most meg esténként egy pipa játszik. Majd aug elején veszek nagy dobozost, és kidobom ezeket a sérült kicsiket.
Egyébként rászoktam a meggyesre csak asszonka nem szívleli, mindenkim másnak jobban ízlik. Igaz feldobom egy kis mentás dohánnyal, az jót tesz az almásnak is, fellazítja és nem tud kaparni egy kicsit sem.
Asszem nem itt kellett volna a pipázásról ilyen hosszan írnom. Bocsánat, :-(


A hozzászólás válasz volt Bunny üzenetére.
  fórumok / Képtár megjegyzések / DC-RSBH fotós szafari 2011, Cassiopeia
179. Darth-Digilog Ugrás 2011 júl 25. 11:36  
Érezhetően különbözik a golden a sima Al Fakhertől vagy nem? Állagra, ízre stb..?
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15796. Darth-Digilog Ugrás 2011 júl 25. 11:34  
Attól még lehet hülye, Bunny! Ne ess túlzásba! :-)
  fórumok / Képtár megjegyzések / DC-RSBH fotós szafari 2011, Cassiopeia
177. Darth-Digilog Ugrás 2011 júl 24. 21:19  
Na várjunk, várjunk! Kékbálna honnét szereztél Golden Al Fakhert? Milyen ízűt? Ne fukarkodj a válasszal! SOS!
  fórumok / Képtár megjegyzések / DC-RSBH verseny 2011
32. Darth-Digilog Ugrás 2011 júl 22. 10:33  
Ez egy nagyon szép hozzászólás volt! :-)
  fórumok / Képtár megjegyzések / DC-RSBH fotós szafari 2011, Cassiopeia
145. Darth-Digilog Ugrás 2011 júl 20. 13:58  
Vannak rendes a PS-be beépülő zajszűrők, én az Imagenomic noise filterét használom, nekik van még egy jó portréretusáló pluginjuk is. Az is szuper.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15673. Darth-Digilog Ugrás 2011 jún 06. 19:00  
Osember! Te most smúzolsz Archinak vagy tudsz valamit amit még elvileg a zsűri sem? :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-06-01 Fekete-fehér végeredmény
14. Darth-Digilog Ugrás 2011 jún 02. 15:02  
Eltűntél mostanában, rég hallottam felőled!
10. Darth-Digilog Ugrás 2011 jún 02. 08:03  
Nem is tudom mi történt velem! Tudjuk be annak, hogy beteg vagyok fáj a torkom és fújom az orrom, tehát halálközeli élményeim vannak és ilyenkor az ember szíve könnyen ellágyul. :-)
9. Darth-Digilog Ugrás 2011 jún 02. 08:00  
Nem szoktuk tudni, de most tényleg mindegyik kép alatt ott volt a név, így tudtam az összes kép készítőjét.
Egyébként szerintem nem rossz az ha tudjuk, mert akkor személyre szabhatóbban írhatjuk a kritikát, tehát Garfnak be lehet szólni, a profik képeitől többet várhatunk az amatőrebb fotósoktól pedig  a saját szintjükhöz mérten írhatunk a képükről. A vélemény sorrendünk úgysem számít bele a pontozásba, én meg őszintén bevallom nem szavaztam. :-(
2. Darth-Digilog Ugrás 2011 jún 01. 09:04  
Az olyan hihetetlen, hogy DD-nek is köszönöd? Ciki vagy elképzelhetetlen? :-)
Egyébként szívesen, de komolyan! :-)
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Fekete-fehér
93. Darth-Digilog Ugrás 2011 máj 23. 18:31  
Szia Pygmy! Megnéztem a humoros alámondásos videót és bár tudom, hogy már régi téma, de tényleg én sem értem, hogy mi nem tetszett neked és nem értem az indokaidat! Azt mondod, hogy nem azt vártad, hogy egy film a duma miatt legyen vicces hanem magától. De akkor csak Chaplin filmeket nézel, mert a mai komédiákban beszélnek és általában az a vicces amit mondanak. A film egy ilyen műfaj: van benne kép és hang is, és együtt adnak egészet. A narráció magában nem volt humoros, a képek magukban szintén nem voltak brilliánsak, de együtt kialakult egy egész, amin lehetett röhögni. Csak azért írok, mert ledöbbentem az indokodon. Ha azt írod, hogy nem tetszett, szerinted nem volt vicces, azt mondom magamnak, szegény fiú nem erős a humorérzéke, de hát van ilyen. De az, hogy egy filmben zavar téged ha a narrációtól vicces a film azt nem tudom hova tenni. Ez olyan mintha egy képben a fotó zavarna. Ugye csak félreértettem valamit? Mondd, hogy igen please!!!
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Vicces
141. Darth-Digilog Ugrás 2011 ápr 27. 19:01  
Én benne vagyok egy 5 percesben, és azt is megértem, hogy mivel ezt nem lehet havonta kiírni ezért közben van a 30 mp snitt verseny. Szóval mindenkivel 1etértek. Ez egy ilyen nap! :-)
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Car Cemetery

United Arab Emirates

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 15m, látótáv: 4-10m

speedboat-os megközelítésroncs merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajok mesterséges élőhelynagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés