»» ««
Darth-Digilog hozzászólásai:

  fórumok / Szakmai fórumok / Általános szakmai kérdezz-felelek fórum
15. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 13. 15:55  
Kimaradt a lehetőségekből leküldeni mélytengeri melegforrásokat keresni, ott felmelegszik. :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-12-16 XI. Búvárfotós OB Kiírás
321. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 13. 15:02  
A 40. szülinapomra kaptam, nem akarom elherdálni! Ha érted mire gondolok: :-)
318. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 13. 13:07  
Osember nem a gazságon volt a hangsúly hanem a blues/csikóhalon de sokat nevettem a félreértéseden, kezdek rájönni hogy egyforma a humorunk! :-)
A túrára nem lehet piát vinni, ugye Szudánban ez tilos. :-((
Még a gyerek születésére se nyitottuk ki az üveg Don Perignont. Az is még várat magára. Örület mennyi dolgom lenne még és nincs rá idő, lehetőség. :-)
A pályázatról is tényleg néhány szó, bár én eddig a zsűrit védve is mellettük álltam. Nekem tetszett, hogy ingyenes, mert posta fóbiám van azaz én nem járok oda, asszonka meg mostanában nem ért rá, így kaptunk is egy-két felszólitó levelet. Végre nem kellett mindenféle papírt kitölteni és leadni, hanem mindössze egy dolgom volt: kényelmesen egy számomra egyértelmű felületen feltölteni a képeket. Én is szorítanék a profi kategóriában a vágáson, de ez nem lényeges. A zsűrizés nagyon jó volt, hogy követhető volt, bár én imádtam anno élőben a TS-en végignézni, igaz akkor 2 óra alatt még le lehetett zavarni, ez ma már nem lehetne megoldható, így talán ez az egyetlen reális és jó megoldása a dolognak. Kitünő volt a szűkítése a képeknek és a végén még megbeszéljük dolog is szerintem kellő dolog, bár én a látott eredményemmel is elégedett lennék, remélem nem rontanak rajta túl sokat. :-) Dániel jól kézben tartotta az egészet és mindenki aki segítette profi munkát végzett, remélem a díjátadó is hasonló színvonalú lesz, mert akkor kinevezhetjük Archit örökös zsűrielnöknek és akkor nem vehet legalább részt mint versenyző és így az orra alá dörgölhetem, hogy papíron jobb víz alatti fotós vagyok mint ő. Legalább ez adasson meg nekem. :-)
313. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 13. 11:50  
Neked mert te tudod hol készült szívesen megmutatom márciusban, hogy nincs lehúzva, hanem egy csomó így van, de szerencsére még tanum is van rá, méghozzá egy kedves zsűritag személyében, aki szintén a felvetett dologra elmondta, hogy nem volt semmi trükközés. Én ezt a felvetést meglepődve hallgattam, mert én nem vagyok egy biológus, de mivel nem egy lilom volt félig a vízben ezért nem is értem a dolgot. Ez nem egy különleges dolog, a kis hal hogy pont beúszott volt igazából benne az egyedi. A csikóhalrólra visszatérve pedig az eredtileg úgy van, hogy aki a bluest nem szereti az más gazságra is képes! Ez mennyivel találóbb mondat! :-)
311. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 13. 11:36  
Jól tetted!
309. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 13. 11:12  
Kedves Osember. A Cabernet Sauvignon már a borhűtőben pihen, Malatinszky Le Sommelier. Bár szerencsére nem mondtad melyik pincészettől kéred, így lehet ez kicsit túlzás lesz. :-) Arról nem beszélve, hogy igazából így inkább csak megfosztottál a revans élményétől! :-)
A kutatásom pedig csak a számomra valamiért érdekesebb képekre terjedt ki, azokat én mindig töltögetem le egy mappába és ha tudom fotósonként rendszerezem is. Ezért nézegettem az exifeket. Szeretem ha sok jó vagy akár lehetett volna jó kép is van a fejemben, hogy ha találkozom a témával, már egy fogódzkodót adjon, honnét is induljak el. így lehet az értékelésem is falsra sikeredett amit először leírtam, de majd meglátjuk március 2.-án.
Ja azt elfelejtettem kedves Osember, hogy nem örülök, hogy a mérsékeltben az utsó infó szerint megverted a lilomomat az egyébként szép szélesvásznú képeddel (bízom benne, hogy ez nem a  végleges eredmény), de kis elégtétel, hogy a liliomom viszont elfenekelte a tiédet. :-))) Juhuuuuuuúúúú! :-)))
306. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 13. 10:44  
A zsűri tagok jöttek a pénzükért. :-)
304. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 13. 10:41  
Zook! Jöttek hozzánk azért tűntem el a facebook-ról, bocsánat!
303. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 13. 10:40  
Nem tagadom, a parázs vitákat szeretem. :-)
301. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 13. 10:32  
A zsűri számomra szakértőket jelent, és természetesen nem okosítanám ki őket, bár az is igaz, hogy évközben mi szakik sokat beszélgetünk és sokat vitatkozunk egy-egy döntésen. Sok vita folyik arról is, hogy a természetfotós zsűri tagok mennyire jók vagy nem jók a víz alatti fotós derbyn, mert nagyon sok mindent máshogy látnak mint a víz alattiak. Ezért is van, hogy a pontozás után meg kell beszélni a dolgokat, mert akkor lehet érvelni és máshogy láttatni a dolgokat a másik zsűri taggal. Viszont az szerintem nem baj ha egy kép nem csak víz alatti fotósnak tetszik hanem egy természetfotósnak is, bár igaz nehezebb így megfelelni.
Azt meg továbbra is fenn tartom, hogy számomra mint versenyzőnek bosszantó tud lenni ha nem hozzáértő pontoz, méghozzá úgy hogy csak az 0/1-es és a 9-es pontszámot ismeri, mert így rá akarja erőszakolni úgymond az egyedüli véleményét a végeredményre. Nem szimpatikus és nem is etikus talán. Senki más nem pontozott így.
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
6902. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 13. 09:25  
Srácok! Most látom mi folyt itt?! Málna egy véresszájú terrier és ha rátok engedem végetek van. El kezdi csóválni ezerrel, mit ezerrel? Millióval a farkát és hozza a rongycsontját és szétráncigál ha elkapod a végét! :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-12-16 XI. Búvárfotós OB Kiírás
296. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 13. 09:08  
1., Két évente van. :-)
2., Nagyon örülök a szponzornak, de mint résztvevő aki sokat dolgozott az eredményéért, hadd legyek dühös amikor egyértelműen hozzá nem értő mond pontokban véleményt képekről. Az volt az érzésem, hogy nyugodtan leírhatom ide a véleményem róla, mert valszeg még nem járt errefelé, mert akkor már picit értene a fényképekhez. Gyakorlatilag 0-t vagy 1-et nyomott amikor mindenki 7 fölött adott pontot és 9et adott ha mindenki 1-4 pontot. Nem véletlen, hogy a végén még a zsűri újra rendezte a képeket. A pontozásos módszer amúgy is korrekcióra szokott szorulni kis mértékben, de iylen esetben meg végképp. Többször rá is kérdeztek nála ha figyelted az élő showt, hogy véletlenül nyomott 0-t vagy direkt, mert nem értette a zsűri sem mit csinál.
3., Szívesen felkészítem a következőre ha tényleg ennyire lelkes szponzor és ennyire érdekli a dolog, de mindenképpen ajánlom neki a havi képek értékelésének alapos elolvasását. Lehet belőle is fejlődni.
295. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 13. 08:59  
Én értem miről beszélsz, mert nekem az egyik kalmárom szívta meg ezt a koncepciót, de úgy vagyok vele, hogy amikor láttam a szembe kalmárt átlóban akkor a szememben az én képem rögtön lecsúszott vagy 5-öt a képzeletbeli helyezésében és utána már én sem raktam volna be a 10-be. 2005-ben, hogy megint a Bumbival jöjjek, elkövette azt a nagy hibát, hogy két hasonló halrajos képet küldött be az ÉTF-re. A zsűri fele az egyiket a másik a másikat szerette. Én lettem az első ő a második, mert a zsűri fele mindig lepontozta az egyik képét a másikat próbálva erősítve. Nagy hiba volt és a zsűri nem is akrta elhinni, hogy Bumbi ekkorát hibázott. Szóval ez egy régi trend és mégegyszer mondom természetesen ha két nagyon erős képről van szó a kategóriájában akkor persze nem rakják ki a képet. Nem akartam kifejteni a Dolinos felvetésed, nehogy nagyképűnek tűnjek, de akkor azért leírom: 1., Mindenki tudja a Dolin roncsot, mint fotós én fedeztem fel, szegény Gulyás Zsolt is csak egy nappal késöbb tudta fotózni, mert a bokája kiment és az apartmanban feküdt, míg én elhűlve bámultam a mélyben. 2., A zsűri amennyire az első térdelős búváros-roncsos fotómat utálta, ezt az újra készített változatát imádta, még akkor is ha a térdelős modell ugye DD "lopás" volt. Egyértelműen első helyre akarta rakni (ezen lehet vitatkozni, hogy miért de ez most egy másik kérdés lenne). Viszont ott volt még az a Dolinos képem ami 5 vakuval és 3 modellel, a kezükben egy-egy rabszolga vakuval készült. Ilyen technikával képet itthon még senki sem csinált, de külföldön sem tudsz nagyon mutatni, hogy valaki körbefényelt egy roncsot. Nem tehették meg, hogy ne értékeljék, mert a kép abszolút egyedi és újszerű volt, az egyetlen hibája, hogy már túl ipari lett a sok búvártól és nem lett annyira művészi-mondta nekem utána a zsűri, amikor nem értettem miért nem ez lett az első. Muszáj volt oda adni neki a 2. helyet. Tehát szerintem nem ugyanaz a szint, mikor most azt mondta a zsűri, hogy az egyébként már unalomig fotózott halszemből csak egy maradjon és a cápás képekből is elég lesz egy kategóriánként a tízben. Dani extrém közeli cápás fotóit kevésbé szórták volna, mert bocsánat minden cápa fotóstól de azért messze van mindenki tőle és azok megint egyedi és újszerű képek. Én irigylem Bunny a te cápás fotódat is, mert az én cápás fotóimat kiszórták (sajnos jogosan) és nekem még olyan sincs mint neked, de Danié fényévekre van még a tiedtől is. Két korrekt hasonló kép ne legyen a tízben, két ütős újszerű lehet, hogy konklúziót vonjak a végére.
Ja és ez nem informatika, a művészet nem fekete-fehér azt csak a "Holt költök társasága" című filmben a kötelező irodalom könyv első oldalain próbálták a gyerekekkel ábrázolni koordináta rendszerben, de R.W. gyorsan kitépette a lapokat. Gondolom te azt nem értetted, hogy miért tette. :-))))

279. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 12. 23:17  
2 éve és most is a mérsékelt elég gyenge volt, tehát nagyon nem volt választása valszeg a zsűrinek illetve mint írtam volt, azért ha jó a másik kép is akkor azért bekerül. A Dolin is két különböző kép, ugye gy 3 modelles, meg egy térdelős búváros volt. A baltahalak pedig össze sem hasonlíthatóak egyáltalán, ugyanis az egyikben a barlang a fő téma amiben egy modell világítja meg a baltahalakat, a másik meg egy termlészetfotó baltahalak nappal. A tátott szájú halak felvetés pedig már inkább vicc kategória, mert az egyik egy muréna ahol a tisztogatásé a főszerep, a másik egy baszk kalapos sügés portré, ennyi erővel felhozhatnád, hogy hal kategóriában mind a tíz helyen hal szerepel. :-)
A másik Bunny, hogy te vagy a legérzékenyebb amikor hozzá nem értéssel és különc egyéni gondolatokkal bombáznak a DC miatt, miközben abszolút amatőrként most nem érted ezeket a dolgokat. Ha olyan klasszikusokat olvasnál mint Előd László Hogyan készüljünk fel egy fotós versenyre, ami anno a Digitális Fotómagazinban jelent meg, akkor tudnád, hogy bizony a zsűriből amennyire lehet fel kell készülni. Mindenkinek van hepje, pl.:Bumbinak a természetfotózás (ember nélküli képek) és a kék háttér mindig, minden körülmények között volt, Dani jobban szeretné a változatosságot talán, mint az eddigi zsűri illetve inkább jobban kiáll eme szempont mellett. De ez mint írtam egyáltalán nem különleges szempont, ez egy standard hozzáállás, ha még sem így dönt a zsűri akkor annak általában oka van.
257. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 12. 22:45  
Nem az előbb levetítettnek van esélye, hanem a kettő vagy több közül a jobbnak.
A barlangos képemet fikázták is és épp csak 10. lett, Divefoto Dolin roncsát is anyázták ezért, az enyémet ki is dobták. Az adriai barlangos képem is kapott azért, hogy 8 éve Kiss Gábor már nyert vele.
253. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 12. 22:29  
Gratulálok, szerintem is sokat fejlődtél!
252. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 12. 22:27  
Szóval látod ez úgy működik, hogy kategóriánként kiválogatják a legjobb képeket. Ez általában most 20-30 db volt. Ezek mindegyike viszonylag jó kép. Ebből csinálnak egy változatos első tizet. Mivel szubjektív műfajról van szó, szerintem ez megtehető, mert kb egyformán jó képek közül amúgy is valakinek ez valakinek az tetszik jobban. Ugye ezenkívűl a jó kép egyik ismérve és ezt is illik tudni, de nem fogják neked szájba rágni, mert ez a te dolgod hogy tudd ha érdekel, hogy újszerű legyen. Na most ha két hasonló tipusú ugyanolyan vagy igencsak hasonló élőlény van többször lefotózva akkor a legjobb kap egy jó pontot, a következő már veszít pontot, mert ugye ilyet már láttunk és az újdonságért járó plusz pont már nem jár neki. De ha figyeltél, pont a kalmároknál került szintén szóba a zsűrinél ez a dolog és ott is mondták, hogy nem egyformák, de a szembe kalmár olyan jó (sajnos az pont nem az enyém volt), hogy utána már nem volt érdekes a többi (közöttük az enyém sem). Egy kép helyezése függ attól is, hogy a többiek miylen képet készítettek. :-) Amikor a DC-n emberek azért pontozzák le a jó képeket, mert azt valószínűleg profi csinálta vagy ami gyakori nem is a képet nézik hanem csak azt, hogy mennyire fedi a kiírást az szerintem sokkal durvább.
El kell fogadni, hogy a profi verseny nem ugyanazmint a DC szájbarágós és a versenyzők kénye-kedve szerint változtatható és agyonszabályozott küzdelme. Csinálj két év alatt 24 jó képet és ha felét kivágják még mindig nyerő vagy! Vagy csinálj egy jót és nyerj vele, ha tényleg a tied a legjobb. Én nem láttam kirívó hülyeséget a zsűri végeredményében illetve addig amíg láttuk, és az hogy a végén még a pontozás után variálnak az pedig szükségszerű, mert a szponzor fiú pontozása az tényleg kritikán aluli volt. Ezenkívűl a természetfotós zsűritagokkal is egyeztetni kell, hogy mit miért pontoznak, mert azért ők sem tudnak mindent a víz alatti fotózásról. Sima pontozásnál néha kijöhetnek hülyeségek amit közösen megbeszélve, konszenzussal helyre kell rakni az igazságosság miatt. Ez jól működik, még akkor is ha ez valakinek a végeredményt nézve jó, valakinek nem.
244. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 12. 21:52  
A versenyfotózáshoz hozzátartozik, hogy ismerjük az íratlan szabályokat is. Ez a legtöbb zsűrire és zsűrizésre jellemző, hogy egyforma témákat ha lehet nem hagynak bent. Ez az OB-n két évente mindig előjön és senki nem tanul belőle. Egyébként ha beküldesz két cápát és az egyiked tök jó, akkor az miért nem elég. Mivel kategóriánként 6 képet lehetett beküldeni és az összetettben pedig csak 3-3 vesz részt, így ez végkép nem okozhat gondot. Ha láthatóan más koncepcíójú a két felvétel és mind a kettő szuper akkor azért nem dobták volna ki.
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
6895. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 12. 14:59  
Jaja. De azért is, mert a Dóri nővére is jött a kutyájával, ő meg városi lány. Itt mellettünk Érden szép erdő van, csak sajnos az elejét néhányan szemétlerakónak használják, ezért Dóri nem szereti. A Margitszigetre meg azért szoktunk rá, mert utána anyósnál jött az ebéd (a gyerek miatt egy ideig ez változik) és ő meg ott lakik a Margit-hídnál. Kielégítő a válasz? :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-12-16 XI. Búvárfotós OB Kiírás
212. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 12. 10:58  
Pont ez az, hogy én is úgy tudtam sokat jár ilyen helyekre, de csak röviden az Adriát jrtam le ehhez képest, nem láttam tőle ebben a kategóriában erős felvételt. Na megyek a Margitszigetre Málnust ( a kutyát) megfuttatni.
211. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 12. 10:56  
Kép lement, majd exif info megnéz. Ennyi! :-)
208. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 12. 10:22  
Na tüzetesebben átnéztem az OB képeit és kialakult bennem némi sorrend.

Szerintem dobogóra esélyesek összetettben: Kreicz, Bálint, Tökölyi és én. Kreicz viszonylag egyenletes minden kategóriában, Bálint gyengéje a mediterrán és Tökölyi szintén gyenge mediterránja miatt lehet elsősorban veszélyben, hogy lemarad a dobogóról.
Az erősek között látom még a Násfay házaspárt, csak ők érdekesen megosztották a kategóriákat egymás között, Béla bácsi erős mediterrán és nagylátó, Marika erős makró és hal kategóriában, viszont mintha nem is indultak volna a másik kategóriájában. Demján F-t lehúzza a mediterrán és makró kategóriája, Válóczyt a mediterrán (amin meglepődtem, mert sokat fotózott az Adrián, legalábbis azt hittem) és a nagylátó kategória, pedig a többi kategóriában vannak jó képeik. Kurucznak nincsenek kategóriánként meg a 3 jó felvételei, Maráczi meg mediterránban és makróban vagy nem küldött vagy nem túl erőset. Zank úr hal kategóriában a DC versenyen már jól szerepelt képével próbálkozhat.

A mediterrán kategória nagyon gyenge lett, csak keveseknek vannak jó képeik és a nagylátó sem volt most kedvence a fotósoknak. Eddig a mediterrán mellett mindig a makró volt a leggyengébb kategória emlékeim szerint.

Kiváncsi vagyok, hogy fog alakulni a végeredmény!
204. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 11. 22:43  
Szendvicseket küldessek a tisztelt zsűrinek? :-)))
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-01-07 Búvár Bál 2011
56. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 11. 15:17  
Óóhhh...csak viccoltam, már készülök a hétvégi baba fotózásra, már gyűjtöm az ötleteket. A mamának a nehezebb az élete, nekem csak a szórakozás jut, amit igaz úgy adok elő, hogy mekkora nagy meló ez a fotózás és a rákéSZÜLÉS :-)  (ez már nevetős smiley!)
53. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 11. 12:49  
Itthon már 9 napja áll. :-(
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15143. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 11. 12:48  
Nem használható víz alatt, így még mindig off vagy.
Egyébként tetszik és jópofa az 1,4szerező, persze kérdés, hogy a gondolom amúgy sem olcsó obit így tovább drágítva és a mondjuk már régebben meglévő 1,4 szerezőnkkel ezentúl csak port fogatva is érdemes lesz-e megvenni.
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-12-16 XI. Búvárfotós OB Kiírás
197. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 11. 12:42  
Thomasbuvar! Hétfőn VíZiók III. kiállítás megnyító a Dobóban. 8:15-től ott vagyok és dobálom fel a képeket, 9:40-kor megnyító. Tucc gyünni?
196. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 11. 12:27  
Na megnéztem én is a képeket, és az a meglátásom, hogy sokkal több a jó kép mint eddig, viszont kiemelkedő képet alig-alig láttam. Erősődött tehát a középmezőny, szerintem a DC-nek sokat köszönhetően nagyon kevés az igazán kuka kép (van még azért!), fejlődtek és odafigyelősebbek lettek talán az emberek, de a csúcs szint kezd elmaradni. Sejtettem hogy idén ez lesz, de azért vártam, hogy lesz egy-két hűhám, de nem volt igazán. És lehet, hogy ez is a DC-nek köszönhető, mert én magamon is látom, hogy a sok gyengébb kép miatt amit nap mint nap nézek itt, sőt néhány havonta még értékelem is, szépen fokozatos lejjebb viszi az anno magasra tett lécemet. És akiktől többet várnék azok is megelégszenek a csip-csup díjakkal, nem hajtanak úgy mint emlékszem annak idején én Kiss Gáborral. Lassanként beáll víz alatti fotós társadalmunk az igazi tenger nélküli országoktól elvárható sorba. Régen nem ez volt, emlékszem amikor a cseheknél voltunk kint a PAF Tachovon, akkor nyitották meg az egyik menő fotósuk kiállítását, mi meg csak mosolyogtunk magunkban, mert azt a szintet akkor itthon legalább 10-en magasan vertük. Szóval én azt a színvonalat nagyon hiányolom és remélem két év múlva ez is meg fog erősödni.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15140. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 11. 11:30  
Tudod valaki munkára is használja a gépet és olyankor nem a csicsa számít meg az élmény hanem, hogy gyorsan és precízen normális áron működjön. :-)))
De -viccen kívűl- a víz alatti fotókat is szeretem fotókönyv formátumban visszalátni és oda biza a lightroom kevés, mert ott csak úgy repkednek a layer-ek és a nagy méret miatt (egy oldal 4724x7086 ami barátok közt is 33,5 megapixeles felbontást kíván) a tiff-ek simán lesznek ekkorák. De egy sima víz alatti képből is csinálok gyorsan nagyot, mert layeresen dobom rá a levels-t, kontrasztot stb.. így ha más médiához kell, nem kell újra kezdenem az egész képszerkesztést, hanem csak átállítom a csúszkákat a színmodósító layereken. Például ez azért jó, mert nem kell a szmötyiket sem újra kipontoznom. Mondjuk szerencsére nekem nem kell ezt túl sok képpel megcsinálnom, mert egy túrán általában nem tudok 10-20 képnél több jó képet készíteni (nem szuper jót!). :-)
15133. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 10. 16:12  
Én bekapcsolom a gépet (kb 45 mp), pikk-pakk dolgozom nagy képekkel a PS-en néha van, hogy 50 layerrel, teljesen normális ha egy file 200 megás lesz, és nem akad, nem gondolkozik cserébe viszont gyors, nem kell várnom. Közben rányitok ilyen-olyan plugineket, közben a flac notáimat számoltatom mp3-á vagy írom ki cd-re stb és nem babrálom a gépet, egyszerűen használom. Nem kell újraindítani, nem fagy le. Egyetlen hibája, hogy a képernyő kímélő nem kapcsol be rajta soha, de ezért nem gondolkozom el a mekk eleken. Nem látom mit várhatnék még el tőle!?
15128. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 10. 13:56  
Bocsi fiúk, a rendszergazdám és szgép összerakom és mindenesem szólt. Nincs vita! :-)
Jut eszembe mi van a CS5-el?
15110. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 10. 09:47  
De olyan jól esik téged meg a Mac-eseket kicsit piszkálni. Egyébként meg csak az irigység szól belőlem! Múltkor kiszámoltuk, hogy az én gépem meg a monitorom áráért már nem kellett volna sokat hozzátenni egy Mac-hez, de az is igaz, hogy engem eddig egy Mac-es dolog fogott meg igazán (ezek a képernyős tologatós meg egyéb csicsás dolgok inkább idegesítenek) az pedig a notebookjánál a mágneses hálózati csatlakozó, hogy ha a kutya nekimenne a zsinórnak akkor nem verné le a gépet. Na az király 5let!
15107. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 10. 09:13  
A rendszer a 64 gigás SSD van, bár a premiere pro azt írja nem lehet SSD-re telepíteni amit nem értem, hogy miért írják. A file és az ideiglenes file-ok pedig a vinyón egy particíón voltak. 8 Gb ram van a gépben, renderelésnél használja a 4 magot, megy 100%-on a CPU. Az átmenetek renderelés után mindig simán mentek gond nélkül. Kb. amikor a 8. perc körül tartottam, akkor kikapcsoltam a timeline ablakban azt hogy a snitteket képkockával jelenítse meg, mert az picit lassította a dolgot és felesleges is. Ez volt az össz problémám, de ezt anno SD filmnél is megcsináltam, mert az sem szerette már sok snittnél, mert ugye sok-sok képkockát kellett akkor felrajzolnia.
A combos PC pedig még mindig olcsóbb mint a csicsa mac és nem kell várni vele, hogy egy nyamvadt képet (fotót nem videót!) megjelenítsen, mint Zook kollega vetítésén januárban a Tengeri Són. Ugye kollega úr?? :-)))))
Azt meg végképp nem értettem, hogy valaki a régi gépét foltozgatja majd nincs nagyon sikerélménye és azt mondja, hogy a megoldás kizárólag a Mac. Lehet, hogy jobb a Mac de nem ez az összehasonlítás alapja. Nekem ez furi következtetés volt, és muszáj volt bele kötnöm. :-)
15098. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 09. 21:32  
Én a dahabi filmet HD-ben vágtam és az igaz, hogy realtime-ban nem tudtam nézni az átmeneteket, de pillanatok alatt renderelte le őket a végén pedig a 13 perces filmet 1 óra alatt számolta le. Premiere pro, ssd 64Gb, 1 T vinyó, Corei5, 64 bit. Nem hiányzott a csicsa Mac. Ja és nem fagyott le soha, nem is szokott, nem éreztem döcögösnek a dolgot igaz túl nagy és bonyolult effekteket nem használok soha.
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-12-16 XI. Búvárfotós OB Kiírás
146. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 08. 22:31  
Ööööööö..... meg a kedvenc filmes búvárfotós és nyilazó barátom miatt is! Hoppp ezt majdnem elfelejtettem! :-)
140. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 08. 17:41  
Lehet a főzsűri miatt indultak ilyen sokan (nyal-nyal). :-)
139. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 08. 17:38  
De jó lesz a zsűrinek! :-)
  fórumok / Közösségi fórumok / Általános napi beszélgetés
31265. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 04. 00:31  
Miért azt gyanítod, hogy nem Dóri az anyja?
31263. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 03. 21:40  
Köszönöm mindenkinek a jó kívánságokat, de nem ígérem, hogy meghálálom enyhébb képelemzéssel, barátságosabb kritikákkal! :-)
31255. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 03. 10:13  
Eddig vártam, hogy melyik újság mennyit ajánl az első képekért DD Jr.-ról, de úgy döntöttem a DC olvasói többet érdemelnek!

31248. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 02. 23:45  
Thomas! Február 14.-én reggel 8ra megyek a Dobóba és fél 10-kor nyitjuk az új kiállításomat a VíZiók III-at. Most a Szent Imrében van elfelejtettem szólni hétfőn. Jössz?
31245. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 02. 23:38  
Na jó. Előd Olivér Márk. (Az Előd mint vezetéknév)
31244. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 02. 23:35  
Darth Digilog Jr.
31241. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 02. 23:19  
ACHTUNG! ACHTUNG!

Ma délután 17:58 perckor 9 hónapos merülés után a felszínre jött Darth Digilog Jr. 4 kilóval és 53 centivel. A képekre még várni kell egy napot.
  fórumok / Közösségi fórumok / Grand Hotel avagy az offtopic gumiszoba
6721. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 01. 14:36  
A kék zsiráf az nálunk (Málna kutyánál) nagy kedvenc! Imádja, reggelente ráncba szedi ha rossz volt, ha nem akkor is, ezért két havonta sajnos cserére szorul. Már a zsiráf nem a Málna. :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2011-02-01 2011 első végeredménye
10. Darth-Digilog Ugrás 2011 feb 01. 13:25  
Megelőlegeztem a bizalmat! :-)
  fórumok / Hírek fórumai / 2010-12-16 XI. Búvárfotós OB Kiírás
123. Darth-Digilog Ugrás 2011 jan 27. 08:19  
Nekem volt megtiszteltetés, hogy segíthettem! :-)
121. Darth-Digilog Ugrás 2011 jan 27. 08:05  
Arról szól, hogy "a mellette levő kockát" ne add be. Ha ugyanarról csinálsz két különböző felvételt, más és más a koncepciód akkor az két különböző kép is tehát beadható.
  fórumok / Szakmai fórumok / Víz alatti fotózás és videózás
15043. Darth-Digilog Ugrás 2011 jan 26. 12:05  
Az Ob-n nem tudsz vele indulni, mert nincs meg a 3,6 Mpixel!
  fórumok / Képtár megjegyzések / 2011 Felszíni kép búvárról
225. Darth-Digilog Ugrás 2011 jan 23. 21:35  
Állat! Azért a Darth része sokkal jobb mint a nyuszifül! Bocs Bunny! .-)
Fórum v1.104 - © 2007-2018 Bunny

Merülőhelyek

Baron Gautsch wreck

Croatia (Hrvatska)

3/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.6) átlagos nehézségű
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés