»» ««

13 települést söpört el a cunami

Egyéb

Egy nappal a pusztító földrengés és az azt követő szökőár után a Salamon-szigeteki hatóságok közölték, a katasztrófában legkevesebb 20 ember halt meg, többen eltűntek.

A cunami összesen 13 települést tett a földdel egyenlővé a Pápua-Új Guineától keletre fekvő csendes-óceáni szigetcsoporton.

A kormány szükségállapotot rendelt el a földrengés- és szökőár-sújtotta területeken a Salamon-szigetek nyugati tartományában. A mentőegységek közben folytaták a munkát esetleges túlélők után, ám az idő előrehaladtával egyre fogy a remény, hogy bárkit élve találjanak meg. A Salamon-szigetek rendőrségi szóvivője közölte, a nyugati tartományban 13 tengerparti települést elmosott a helyenként 5 méter magas szökőár, legkevesebb 20 ember meghalt, többen eltűntek. Az éjszakát több ezer ember a közeli magaslatokon töltötte.

A Salamon-szigetek közelében a Richter-skála szerinti 8-as erősségű földrengés volt hétfőn. A rengés szökőárt okozott, a hullámok egyes helyeken 5 méter magasra emelkedve söpörtek végig a tengerparti településeken.

[ uno.hu ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Magic Point

Australia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 4-10m , áramlás

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa nagy rája egyéb tengeri emlős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés