»» ««

Egy kézben a Seemann Sub és a Scubapro

Felszerelések

Az iparág koncentrálódásának a jele, hogy a Johnson Outdoors felvásárolta a német felszerelésgyártót.

Amikor búvárfelszerelést vásárolunk, általában nem gondolunk arra, hogy a márkák közt válogatva időnként a más elnevezés mögött ugyanaz a tulajdonos áll. Néhány gyártó honlapja árulkodó, amikor a képviselt márkákat felsorolják, és a vásárlói oldalról teljesen függetlennek tűnő cégek együtt szerepelnek.

A koncentrálódás természetesnek nevezhető. Egyrészt a folyamatos fejlesztések nagy befektetést igényelnek, és a nagyobb tőkeerő révén több pénz jut az új termékekre. Manapság a versenyben ez elengedhetetlennek látszik. Az azonos gyökerű, de különböző márkajelzésű termékeket más és más szegmensbe lehet pozicionálni, így a presztízsmárkák megmaradhatnak a leginkább fizetőképes vevők számára, a kísérőmárka pedig lehet a legnagyobb réteget kitevő átlagbúvár számára megfizethető választás. Így a boltok számára a nagykereskedő valamennyi vásárlócsoportnak megfelelő terméket tud kínálni a különböző, egy csoportba tartozó márkákból. Arról nem is beszélve, hogy a közös háttér miatt gyártást végző üzemből illetve javítóközpontból kevesebb kell, így a termelés sokkal gazdaságosabb. Persze aki az ilyen koncentráció következményeként veszti el állását, aligha boldog ettől.

A Seemann Sub felvásárlása is bezárásokkal jár, elsősorban a Scubapro franciaországi üzemei vannak veszélyben. Az új tulajdonos, a Johnson Outdoors a világ egyik legnagyobb kalandsport-felszerelés konszernje, ami a búvárkodásban is vezető szerepet tölt be a Scubapro és Uwatec márkák tulajdonosaként. Helen Johnson-Leipold, a Johnson Outdoors elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy a legfontosabb európai piac, Németország meghódítása volt a cél a konkurrens gyártó megvásárlásával. Emellett azonban a Scubapro nagyobb, egész világra kiterjedő terjesztői hálózatában fogják kínálni a Seemann termékeit is, újabb piacokat szerezve annak.

A cél pedig mi más lehetne, mint a Johnson Outdoors búvárüzletágát még nyereségesebbé tenni. Azt majd a jövő dönti el, hogy a vásárlók is profitálnak-e az egyesülésből.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Costa Brava - L`lafranc - Canons

Spain, Mediterranean

3/3 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 31m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben földközi tengeri muréna

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés