»» ««

SUBMARINE megjelenés és fotósverseny

Egyéb
1/2. oldal

Megjelent a SUBMARINE búvármagazin legújabb száma, melynek beköszöntője után a magazin 2007-es búvárfotós versenyének kiírását is közöljük.


A 2007 április-májusi SUBMARINE Búvármagazin beköszöntője.

Kedves SUBMARINE Olvasó!

Hogy nem könnyű főszerkesztői beköszöntőt írni, már régen rájöttem, hiszen egy lapindítónak aktuálisnak kell lennie, és nem utolsó sorban buzdítani hivatott arra, hogy a további oldalakon is ottragadjon a tekintet. Nemrég kissé kiábrándított a felismerés, hogy egy búvárbarátom hátulról kezdi el olvasni a magazint, átugorva a szerkesztői ajánlót. Most hát nem is hozzá szólok, hanem azon kevesekhez, akik veszik a fáradságot, és idejüket nem kimélve elolvassák az éppen aktuális zöngét.

Sajnos ezúttal egy szomorú aktualitásról kell beszámolnom. Néhány nappal ezelőtt kaptuk a hírt, hogy merülés közben baleset érte a remek sportembert, Loic Leferme-t. Akik ismerték és kedvelték, tudják milyen közvetlen, kedves, sztárallűröktől mentes egyéniség volt, aki nagy űrt hagy maga után a szabadtüdősök világában. Tudom, hogy aki az emberi teljesítőképesség határait feszegeti, azt bármikor elérheti a szomorú vég, de Loic halála azért is megdöbbentő, mert ugyan világrekordjai és az edzések alkalmával hihetetlen mélységekbe merészkedett, mindíg rendkívül pontosan és precízen tervezte merüléseit. Megőrizzük emlékét.

Remélem ezúttal is gazdag tartalommal készülünk elcsábítani az olvasót. Ellátogatunk Dugongföldre, ahonnan Násfay Béla tudósít az itt várható vízalatti csodákról. Völgyesi Líviát is szűkebb "hazája", a Vörös-tenger ihlette írásra és a pusztuló korallzátonyok védelmében "ragadott tollat".

Németh Szabolcs egy búvárok számára elérhetetlen helyet, a mélytengerek élővilágát tárja elénk és oszt meg velünk megdöbbentő tényeket.

A csendes-óceáni népek mondavilágában ma is létezik egy istenségnek tisztelt hatalmas cápa alakja. Valőszínű, hogy nem tűnik fel elöttünk a közeljövőben egy 16 méteres, 40 tonnás csúcsragadoző, hiszen több milliő évvel ezelőtt kihalt, de azért nem árt az ővatosság... Dr. Elter Tamás eredt a Megalodon legenda nyomába.

Phuketi kalandozásaikról mesél Godó Melinda, Schütz Gabriella pedig máltai II. világháborús roncsokhoz invitál. Szerkesztőtársam egy fegyenchajó megráző történetéről is beszámol, és elkalauzol bennünket Francia Polinézia új bioszféra rezervátumába.

A Kaymán-szigeteken jött létre az a rehabilitációs program, mely a háborúkban megsérült amerikai katonák részére a búvárkodás élményét hozza el. Milyen kár, hogy a katonai vezetők csupán ezzel igyekszenek lelkiismeretüket tisztára mosni....

Idén ismét búvárfotós versenyre invitáljuk a vállalkoző szellemű fotősokat, remélhetőleg a korábbiakhoz hasonlóan remek találkozó részesei lehetünk.

Beszámolunk fotósaink nemzetközi sikereiről, és a pozsonyi 24 órás palackos búvárúszó maraton fölényes magyar sikeréről is. Maradjon is ez a konkluzió: A magyarokkal számolni kell!

Élményekben gazdag, kellemes merülést kívánok!

Herold István
főszerkesztő

Az újság részletes tartalomjegyzékét a www.submarine.hu oldalon találod meg, a következő oldalon pedig a SUBMARINE Búvárfotós Verseny-ről találsz információkat.

Az írás a következõ lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Siyul Kebira

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 24m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős jelentős halraj nyílt vízben

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés