»» ««

Teljesült Schumacher álma

Egyéb

A Forma-1 hétszeres világbajnokának régi vágya volt az, hogy bálnákkal úszhasson. A közelmúltban sikerült valóra váltania.

Michael Schumachert az a gyorsaság tette világhíressé, amivel a versenypályákon száguldott. A bálnales viszont sokkal inkább a rácsodálkozásról szól, amit a méltóságteljesen úszó hatalmas állatok között érezhet a búvár.

A Tenerife és Gomera szigetek közötti tengeri csatorna jól ismert megfigyelőhelye a tengeri emlősöknek, közülük is leggyakrabban a gömbfejű delfinek (pilot whale) tűnnek fel. Az akár hat méteresre is megnövő állatok szoros családi kötelékben élnek.

A múlt szezon végén visszavonult német világbajnok családjával együtt szállt fel egy jachtra, ahová a spanyol úszóversenyző, David Meca invitálta. ő olvasta Schumacher egy nyilatkozatát, ahol a bálnákkal való úszásról beszélt, ezek után vette fel a kapcsolatot vele Meca. Így hát semmi akadálya nem volt a nagy találkozásnak, amit a Kanári-szigetek víz alatti világának szerelmese, Sergio Hanquet fotós is megörökített.

E sorok írója már átélte egyébként a bálnales élményét Tenerifén, tehát meg tudom érteni Schumacher lelkesedését. Bár manapság már ritkább az alkalom az ilyenre, mert az állatok védelmében korlátozták a velük való úszás lehetőségét.

GR

[A Divernet híre nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 6. elche 2007 máj 14. 15:04  
Szerintem is érdekes a film, csak az bennem is felmerült, hogy ha olyan vérengző állatok, akkor mi is volt ez tulajdonképpen?... Nehéz lehet rá magyarázatot adni.
 5. miki54 2007 máj 14. 14:51  
Nagyon érdekes a cikk.Érdemes megfogadni.
 4. miki54 2007 máj 14. 14:48  
Elég durva volt.És jó sokáig voltak a viz alatt.
 3. elche 2007 máj 14. 09:42  
Azt hiszem, azért nem próbálkoznának be bálnás úszásokkal Tenerifén, ha az elmúlt évtizedekben ezeken bármi ilyen jellegű eset előfordult volna... Ez a leghíresebb pilot whale-támadás, amit le is filmeztek:
Diving with whales

És persze ez sem végződött tragédiával. Az interneten rákeresve a pilot whale-ről azt olvastam, ártalmatlannak tartják az emberre nézve, de legalább egy feljegyzés van olyan esetről, amikor pihenő felnőttet megérintő búvárt megtámadták. A cikkben említett Sergio Hanquet is számtalan alkalommal készített képeket róluk, itt van egy csokorra való.

Nos, az én tudományom itt áll meg. És én is túléltem, persze.:)
 2. Bunny 2007 máj 14. 09:28  
 
A további 1 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Umbria Wreck

Sudan

6/8 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítésroncs merülésmesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés