»» ««

Vízálló aranyóra a tenger fenekén

Felszerelések

Az újdonságnak valószínűleg elsősorban a multimilliomos búvárok szerettei örülnek így Karácsony előtt.

A luxus igazi hódolóit arról lehet megismerni, hogy a fölösleges dolgokra éppúgy számolatlanul szórják a pénzt, mint a hasznosakra. Előbbire kínál kitűnő alkalmat a Bulgari búvároknak szánt, méregdrága, arany karórája.

Az óragyűjtők körében mindig furcsa tisztelet övezte azokat a búvár modelleket, amelyek a funkciójukhoz képest jóval fényűzőbb kivitelezésben készülnek el. Az aggodalom valahol érthető: egy több millió forintos, mechanikus órát nem mindenki visz szívesen több tíz vagy száz méteres mélységbe, ugyanakkor néha mégis felbukkannak a régi aggodalmat cáfoló időmérők.

Bvlgari arany búváróra A Bulgari Diagono Professional Scuba Chrono sárgaarany változata mindenképpen ezek közé tartozik. Az óra az arany kivitelt leszámítva a legklasszikusabb búvár modellek közé sorolható, vagyis könnyen leolvasható számlappal készült, valamint több praktikus funkcióval látták el. A pontos időt centrális elhelyezésű, fluoreszkáló óra- és percmutatók jelzik, s ugyanezen a tengelyen kapott helyet a kronográf mechanizmus is, amely egy sárga perc- és egy piros másodpercmutatóból áll. A Bulgari stopperszerkezete természetesen fly-back funkciójú, ami azt jelenti, hogy a részidő mérése után egyetlen gombnyomással ugrik vissza a kiindulási állapotába a stopper.

A központi mutatókon kívül három tárcsát is láthatunk a számlapon, amelyek viszonylag függetlenül működnek a centrális mutatókhoz képest. Ezek közül a bal oldaliról a nap óráit olvashatjuk le egy 24-es osztású körön, míg a jobb oldalin és az alsón az órák, valamint a percek múlását láthatjuk egy 12-es, illetve egy 60-as tárcsán. Sőt, utóbbi két kijelző között még a dátumot is láthatjuk egy apró ablakon.

A búváróra lelke a B224-es jelű saját kaliber, amely 28 800-as frekvencián szabályozza a járást. A COSC-tanúsítvánnyal (vagyis a svájci kronométer iroda oklevelével) rendelkező, 49 köves automata kronométer járástartaléka 42 órára elegendő. A 18 karátos sárgaarany, masszív házat a számlap és a hátlap felől is karcmentes zafírkristállyal látták el, így az órától joggal várható el a hosszú élettartam.

A kaucsuk szíjat aranybetétekkel díszítették a Bulgari szakemberei, lehetővé téve ezzel, hogy a tehetős búvár - amennyiben szándékában áll - még 300 méteres mélységben is feltűnést kelthessen a 14 300 eurós, azaz 3,6 millió forintos órával.

[ Deluxe.hu ]

(A szerk. megjegyzése: ha valakinek még eszébe jut "hasonlóan praktikus" netán tényleg jó ajándékötlet, a cikk fórumában tegye közzé, hátha másnak is megtetszik.)
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 12. VasMacska 2007 nov 12. 22:06  
meg ezt,
meg ezt.
 11. VasMacska 2007 nov 12. 21:51  
Itt  találtam azért érdekes, ajándéknak valót.
 10. VasMacska 2007 nov 12. 21:17  
Mondjuk, egy autó már inkább, de legyen rajta búvár matrica:)
 9. VasMacska 2007 nov 12. 20:40  
Igazad lehet, annál is inkább, mert évek óta nem is viselek órát, a múltkor találtam meg a cartier-met a könyvespolcon. Betettem szegényt, leporolás után a széfbe.
Sőt, ez meg nem is felel meg maradéktalanul a karácsonyi ajándék két kritériumának: q...a nagy legyen és q...a drága.
 8. Bunny 2007 nov 12. 20:17  
Á, volna szíved zaciba adni? Mert viselni meg megint sajnálja az ember. Átok lenne, hidd el!
A további 7 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Sha´ab Maksour

Egypt, Red Sea

3/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.8) átlagos nehézségű
max: 28m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal nagy rája egyéb tengeri emlős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés