»» ««

2008 újdonságai I.

Felszerelések
1/2. oldal

Cikksorozatunkban különböző gyártók újdonságait vizsgáljuk meg, elsőként a jacketek és reduktorok táján néztünk körbe.

A mellények piacán a 2007/2008-as szezon trendje elsősorban a különleges igények kielégítése lett. Az eddig főként technikai búvárok körében kedvelt hátlebegtetős kivitel megjelent a hobbi kategóriában is, ám erősen módosítva (állítható pántok, zsebek, integrált súly, párnázás, stb). Egyre több gyártó jelenik meg a hölgyek igényeire szabott felszerelésekkel is. Lássunk néhány érdekességet, a semlegesség kedvéért ABC sorban.

Tusa BCJ-6900 X-Pert BB
A gyártó legújabb mellénye egy integrált hátlebegtetős jacket, amely állítható hevederzettel ellátott, így előnyeit a hagyományos sportmellényekével ötvözi. A 840 denier nylon anyagú, 3D-nek nevezett patkó alakú légtérfogat hátsó elhelyezése és a párnázott hátrész miatt a viselete nagyon kényelmes, az integrált súlyok A.W.L.S. rendszerű zsebei könnyű, mégis biztonságos rögzítést tesznek lehetővé. Napjainkban a repülős utak súlyproblémáival küszködő búvárok számára örvendetes, hogy a palackrögzítést egy kis méretű, ezért igen könnyű támlával oldották meg, amelyre két heveder csatlakozik.
Lagoon

Oceanic Outrigger
Az integrált súlyos mellény a trendeknek megfelelően megkísérli a technikai és hobbi mellények előnyeit ötvözni. A hátlebegtetős kivitel mellett hagyományos állítható pántokkal, külső tároló zsebekkel rendelkezik, a kényelmes viseletért bársony betét felel a vállnál, hasnál és a nyaknál.
Figyelmes megoldás a gyártótól, hogy a belső légtérfogat sérülés esetén cserélhető, ám az igazi kuriózum a hason található, ahová egy ún. balance légtérfogatot építettek be, amelyet feltöltve a búvár automatikusan függőleges pozícióba kerül a felszínen.
Seawatch

Aqualung Pearl i3
Aqualung Pearl i3 BCDAz idei évben a cég célzottan a női búvárok számára jelentetett meg termékeket. A hagyományos inflátor nélküli, súlyintegrált mellényben kényelmes plüss háttámla, lekerekített gallér, a háttámlában kialakított ún. vesemelegítő rész, és természetesen a légkamráktól független, vállon és hátnál állítható hevederzet található.
Igazi különlegessége, hogy a női anatómia igényeit figyelembe véve sport melltartó is kialakításra került.
Az egyszerű kialakítású, ezért igen megbízható speciális alulvezérelt szelep segítségével a mellény gyorsan kezelhető, színei a cég női arculatának (rózsaszín/vanília) megfelelőek.
Divex

Aqualung Airsource 3
A cég 2008-as újdonsága az új inflátor reduktor, amely segítségével nincs szükség külön oktopusz reduktorra, ezzel is növelve a búvár áramvonalasságát. A gyártó kiemeli, hogy a reduktor kis légzésellenállású, könnyen kezelhető és a vastag tömlőn keresztül biztonsággal lehet egyszerre lélegezni és mellényt kezelni.
A reduktor másik újdonsága, hogy az inflátorcső középen szétválasztható, így az Airsource 3-at a reduktorral együtt lehet tárolni, elmosni vagy akár szervízeltetni.
Divex


Az írás a következõ lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 42. Vanek 2008 már 06. 14:29  
Egy magántitkár esetében ez gondolom természetes. :-) Midőn egy forradalmár is nyilvánvalóan tisztában van az ékesszólás művészetének alapjaival, de legalábbis a sör-virsli sátrak stratégiai pontokra való felszerelésének fontosságával és módszerével...
 41. elche 2008 már 06. 14:12  
Na, még a középkori költészetben is járatos vagy?:)
 40. Vanek 2008 már 06. 14:04  
"az kijelzős elsőlépcső"

Így kicsit aZ végvári vitézeknek fennkölt beszélgetésére emlékeztet... :-P
 39. Bunny 2008 már 06. 13:53  
kijelzőS, bocs :D
 38. Vanek 2008 már 06. 13:30  
Milyen kijelzőm elsőlépcsőjét? Én kérem egy egyszerű magántitkár vagyok és még a skorbutomat is ellopta valaki...
A további 37 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Manta Point, Pulau Wai

Indonesia

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 9m, látótáv: 4-10m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés