»» ««

Egy horgász nagy fogása

Egyéb

35 éves horgászmúltja alatt David "Smiley" Wright soha nem lódított, ám legutóbbi története mégis hihetetlen.

Szerencséjére nem volt egyedül a vízparton, amikor az óriási fogás megtörtént, így barátja meg tudta erősíteni a sztori hitelességét.

Wright éppen a Lake Norman partján volt, és egy horgászversenyre készült, és a tó egyik mólóján ütöttek tanyát barátjával. Aztán jött a kapás, és a rántásból azt hitte a horgász, hogy egy hatalmas harcsa akadt a horgára. A hatalmas csata 30 percen át tartott, a zsineg néha lazult, aztán újra megfeszült, és nem a hal fáradt ki, hanem Wright. Ekkor átadta a botot barátjának, hadd segítsen be a harcba, de ő sem volt képes a felszínre vontatni a zsákmányt.

Már azt hitték, soha nem is fogják meglátni, mit kaptak el, amikor nem messze tőlük a felszínre bukkant valami uszonyos lény. Mérete láttán elakadt szavuk, eszükbe sem jutott a szák után nyúlni. A különös lény nem harcsa volt, sem másféle hal, és nem a Loch Ness szörnyét kapták el. Egy búvár akadt bele a horogba, aki végül elszakította a zsineget, és a búvár minden jelzés nélkül tovaúszott.

Wright szerint az is lehet, hogy a búvár észre sem vette, mi akadt a ruhájába. Valószínűleg a mólókat javítgatta a víz mélyén. Amikor a horog a ruhájába került, és elkezdett úszni, úgy tűnt, mint amikor a horgásznak kapása van. Aztán amikor megállt, a horgásznak volt alkalma megfeszíteni a zsineget, de csak addig, amíg a búvár tovább nem úszott a másik mólóig. Ami tény, a horgász szerint semmiféle felszíni jelzést nem használt a búvár. Végülis a történet szerencsésen végződött, nem esett baja sem a búvárnak, sem a horgásznak, és amíg a küzdelem tartott, egyetlen halnak sem esett bántódása.

[ The Lexington Dispatch ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. _andras_ 2008 feb 25. 20:04  
Ez konkretan felesegemmel is megesett. Nem is kell messzire menni, dorogi to.
Azt vettem eszre, hogy az inflator tomlot valami nagyon rangatja, majd eszrevettem a mereets horgot. At nem szurta szerencsere. Megfogtam a horog oblet, hogy ne akadhasson a kezembe es ereztem, ahogy a tuloldalon rangatja valaki. Raadasul ez nem olyan helyen volt, ahol azt mondhatnam, hogy tul messzire elusztunk a buvaroknak kiepitett resztol.
 2. Luciferin 2008 feb 25. 10:42  
Valamirevaló horgász tudhatná, hogy a horgot a szájba kellene akasztani. Aztán egy rántással "megakasztani" az áldozatot (ez a valóságban azt jelenti, hogy a szájpadcsontot (os palatinum) a horog áttöri). Ezután húzni és még a búvár is úgy jön ki mint a parancsolat. :(
 1. DUPLA 2008 feb 25. 09:07  
Mi ebben a hihetetlen? A gyékényesi horgászok - szezonban - naponta két három ilyen sztorit is produkálnak, sőt ott még a a triatlon sem ritka (horgászverseny-K1-futás -a rendőrségre-)

Merülőhelyek

Baron Gautsch wreck

Croatia (Hrvatska)

3/5 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.6) átlagos nehézségű
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás

speedboat-os megközelítésroncs merüléshomokos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés