»» ««

2008 újdonságai II.

Felszerelések
1/2. oldal

Cikksorozatunkban különböző gyártók újdonságait vizsgáljuk meg, most a ruhák és a komputerek kerültek sorra.

A búvárruháknál nem meglepő módon a kényelem és a divat került előtérbe. A kényelem terén szinte minden gyártó átállt a speciális elasztikus és/vagy a többféle anyag alkalmazására a nedves ruháknál, divat szempontjából pedig vége az egyhangú sárga-kék-fekete színeknek. Vonzó színek, ergonómikus szabás a jelszó! Szárazruhák terén látható trend az átlós cipzár és a torziós törzs megjelenése a legtöbb gyártónál.

Aqualung ruha újdonságok
A Balance Comfort és Bering Comfort ruhák Ultrastrech Yamamoto Lycra 5,5mm-es vagy 7 mm-es neoprén anyagból készültek, speciális G-Lock szisztémájú cipzárral vannak ellátva. A cipzár az egymáson elcsúsztatott fogak miatt csökkenti a víz befolyását, a csuklónál és a lábszárnál a cipzár alatt a száraz ruhákból átvett latex mandzsetta található. A Balance Comfort ruhába bevarrt 2,5mm-es rugalmas anyagú, lycra-neoprén szuperstrech trikó a ruhának extra hőszigetelést ad, a karoknál rugalmas betét található a komfortos viselet kedvéért.
A MAHE 3,5mm-es shorty és a BALI 3,5mm-es trópusi overallok új tipusú, extra rugalmas lycra neoprénből készült, szintén hátsó G-Lock cipzárral ellátott trópusi búvárruhák belső felületén csúszós bélés segíti a könnyebb öltözködést.
Divex

BARE ELASTEK
Bare ElastekA gyártó idei újdonsága, az ELASTEK különleges rugalmassággal és kényelemmel hódítja meg a búvárokat, ahol az esztétikus megjelenés kiemelkedő minőséggel párosul.
Az extra rugalmas neoprén anyag új, különlegesen selymes belső felülettel rendelkezik, ennek a technológiának köszönhetően nincs szükség cipzárra a végtagoknál, mégis meglepően könnyen felvehető! Az extrarugalmas anyagon kívül az ELASTEK anatómiai szabással és előreformázott végtagokkal rendelkezik, amelyek egyedülálló viselési kényelmet biztosítanak: a ruha még a vállfán sem csupán lóg, hanem háromdimenziós alakot vesz fel. Az illesztések elhelyezését (a kritikus helyeken, mint a váll alatt, az ágyéknál), a könyök- és térdhajlatok bordás mintáját is úgy alakították ki, hogy a lehető legkönnyebb mozgást tegyék lehetővé. Háromféle, 3, 5 és 7 mm-es vastagságban, acélházas cipzárral és az újfajta felületi tapadást kínáló zárómandzsettákkal kapható.
bare.hu

BARE fejlesztések
Bare DrysuitA gyártó 2008-tól egyedülálló lifetime garanciát vállal valamennyi szárazruhájára (minden kézi munkára, varrásra, illesztésre, ragasztásra és kidolgozásra). Ennek alapján bármikor, bármilyen, normál használat során keletkező hiba javítását a BARE azonnal, garanciában vállalja. Ez a garancia az idei évtől mind a tíz, férfi és női modellre érvényes.
A trilaminált technikai ruhák januártól egy új fejlesztésű, a gyártó által csak egyszerűen "golyóálló" néven nevezett, szuper erős trilam anyagból készülnek. Az egyéni igények teljesítése érdekében a hátul cipzáros neoprén alapú szárazruháknál a BARE a színválasztékot öt színre bővítette.
bare.hu

IQ neoprén ruhacsalád
IQ neopreneA népszerű kiegészítő felszereléseket forgalmazó cég elkezdte a neoprén búvárruhák gyártását is. A ruhák gyártásánál három szempontot tartottak szem előtt: Használat + Minőség + Kinézet.
Egy ruha kiválasztásánál fontos szempont a megfelelő kényelem, de legalább ilyen fontos a könnyű felvétel, sőt egyre inkább elvárható a divatos kinézet is.
A kényelmet a gyártó egy különleges puha anyag alkalmazásával érte el, amely nemcsak megemeli a hőtartást, és könnyed mozgást tesz lehetővé, de elősegíti a különlegesen gyors száradást is. Azokon a részeken, ahol szükség van rá elasztikus betétekkel növelik a komfortérzetet.
A neoprén ruháknál a szakadások nagy része a varrásoknál következik be, ezért az IQ megerősített varrást alkalmaz, amelyet megerősítettek egy ráragasztott védőcsíkkal, így tartós és kényelmes védelmet ad a varratnak.
A ruhacsalád női és férfi szabással is készül, 3, 5 és 7mm vastagságban, csuklyás vagy anélküli shorty, overáll, mellény és kiegészítő felsőrész kialakításokban divatos színösszeállításban.
Lagoon

Seemann Extender BMSSeemann Extender BMS
A német gyártó könnyű és hajlékony, mégis nagy kopásállóságú trilaminált anyagból készült szárazruhája SI TECH szelepekkel, neoprén nyakvédővel és csuklyával érkezik. Érdekessége az elől, átlósan elhelyezett, védővel ellátott cipzár, a torziós szabás, amivel nem csak a különféle magasságú búvárokhoz de a benne végzett mozgásokhoz is alkalmazkodik és a neoprén zokniban végződő lábrész, amihez opcionális Seemann Rockboots való. A varratokat flex-seal ragasztás védi, külső zseb és táska jár hozzá.
Seawatch


Az írás a következõ lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 2. Bunny 2008 már 07. 23:13  
Már vártam a kérdést, direkt ez a sorrend. Hogy meg tudd kérdezni :P
 1. áááááávadász 2008 már 07. 16:50  
Azt szeretném megtudakolni, hogy a termékek sorrendje hogy dőlt el.:-)

Merülőhelyek

Poseidonia (Al Kahfain) Wreck

Egypt, Red Sea

5/5 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilágdelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés