»» ««

Zárult a Tengeri Só tavaszi szezonja

Magyarország

A sok éves múltra visszatekintő, népszerű rendezvénysorozat a nyáron szünetel, de előtte még gazdag programmal búcsúzott.

Négy programpont is várta az érdeklődőket, először Törteli Róbert mutatott be egy filmet Mozambikról, mozambiki merülésekről - az utolsó pár perc manta- és cetcápashow-ja nyilván sokak számára volt lenyűgöző. Kreicz József a jól ismert Vörös-tengerről készült filmje egy jól összerakott ismeretterjesztő műsornak bizonyult, az éjszaka élővilága mellett a Thistlegorm és a Giannis D is "főszerepet kapott".

A szünetben kihasználtuk az alkalmat egy kis rögtönzött díjatódra, fotós versenyünk legutóbbi két fordulójának győztese (pontosabban egyiküknek a párja) vehette át jók megérdemelt díját, és persze alkalom nyílt az ismerkedésre, beszélgetésre azokkal is, akikkel még csak a fórumról ismertük egymást. Majd folytatódott a Só, Násfay Béla mesélt a görögországi búvárkodásról, majd remek összeállítást láthattunk a fotós házaspár képeiből.

A Tengeri Só végén nekünk jutott az a szerep, hogy lezárjuk az idei szezont. 35 perces összeállításunkban helyt kapott valamennyi, videós versenyünkre beküldött film, illetve a fotós verseny valamennyi fordulójának legjobb képei. Szóval, bár a divecenter.hu neve alatt futott a program, alapvetően közös munkáról van szó, hiszen a képek és filmek küldői mind hozzátették a maguk részét. Köszönjük ezúton is!

Végül aztán majdnem bezártak minket a terembe, mert igencsak elhúzódott az előadások utáni beszélgetés, de mivel ez az egyik legjobb része a Tengeri Só előadásoknak, nem csoda, hogy páran mindig a helyszínen maradnak társalogni. Szóba kerültek a jövőbeni túrák, sokan már a szudáni utazásra készülnek, mások a nyári adriai és egyiptomi utakról egyeztetnek- szó mi szó, nem csak a Só szervezői, hanem az összes búvár inkább a vizek mélyére készül a nyáron. ősztől azonban remélhetően újra összejövünk, és mesélhetünk egymásnak az új élményeinkről a Són is.

Végezetül szeretnénk a szervezők kérését tolmácsolni, miszerint a Tengeri Só Alapítvány ez évben is várja az 1 százalékos felajánlásokat erre az adószámra: 18174236-1-42
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Eel Garden

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.7) könnyű körülmények
max: 23m, látótáv: 25m felett

parti merülészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés