»» ««

Rolex mélytengeri milliomosoknak

Felszerelések

Még mélyebbre küldi a Rolex világhírű "osztrigáját", az Oyster Sea-Dwellert.

Nem nyugszik a babérokon a Rolex búváróra-készítő részlege, és újabb figyelemreméltó darabbal bővítette az Oyster Perpetual Date Sea-Dweller nevű, rendkívül vízálló szériát. A legújabb modellt, a Deepsea-t a gyártó kifejezetten mélytengeri tartózkodásra szánta, ugyanis vízállósága 12800 láb, vagyis 3,9 kilométer. Ebben a mélységben természetesen csakis a legjobb felépítésű órák működhetnek megbízhatóan. A Rolex a tokot ennek érdekében újrafogalmazta, majd a hosszú kutatómunka eredményét, a "ringlock system" elnevezésű, extrém vízálló építményt szabadalmaztatta.

Ez a masszív óraház egy újfajta zafír óraüveggel is kiegészül, valamint a mélytengeri búvárkodáshoz nélkülözhetetlen héliumszeleppel, amely a hirtelen nyomásváltozásokat egyenlíti ki a búvár felszínre emelkedése során. A hátlapot nagy tűrőképességű titánötvözetből készítették, de az óratok számos más eleme is a nagy víznyomás elleni védekezés jegyében fogant. Például a koronánál, a búvárórák egyik legkényesebb pontjánál ezért háromszoros tömítést alkalmaztak a Deepsea esetén.

Annak érdekében, hogy a mélyben is könnyen leolvassák a búvárok a pontos időt, a mutatókat és az indexeket lumineszcens festékkel vonták be. Persze nemcsak az fontos a mélytengeri látogatóknak, hogy a felszínen mennyi az idő, a búvárok azonnal szeretnék tudni, hogy mennyi ideje vannak lent. Ennek egyszerű és nagyszerű eszköze az egy irányba (órajárással ellenkező irányba) forgatható lünetta, amelyen egy befelé mutató háromszög mutatja a víz alatti tartózkodás nulladik percét. A lünetta érdekessége, hogy a Rolex a cerachrom nevezetű különleges anyagból készítette.

A Deepsea 43 milliméteres masszív nemesacél tokja a Rolex 3135-ös sorszámú, igen megbízható automata kaliberét rejti, amelyet a manufaktúra a sajátjaként kezelt antimagnetikus és rázkódásbiztos parakróm hajszálrugóval szállít. Az óraművet két irányban felhúzó rotor látja el energiával, és teljes felhúzottság után még 48 óráig képes mutatni az időt. A 31 köves szerkezet egyébként a centrális óra-, perc- és másodpercmutatókon kívül dátumkijelzővel is rendelkezik. Leleményes és praktikus megoldás a fémcsat szíjkieresztő szerkezete, amellyel 1,8 milliméteres állítási közönként idomíthatjuk csuklónkra az órát. Ez azért kényelmes, mert a becsatolás után még mindig módunkban áll a finom igazításokat végrehajtani.

A Rolex a Deepsea órákat egyesével vizsgáltatja be a Compagnie Maritime d´Expertise-zel, egy francia tengerészeti kutatótársasággal vízállóság szempontjából, emellett a 3135-ös automata kaliber megfelel a "hagyományos" svájci COSC kronométer-tanúsítványnak is. Az Oyster, vagyis osztriga ezen mélytengeri verziója mindezen erények és bizonyítványok mellett persze nem olcsó óra. A profi búvárkodásra is alkalmas Deepsea fogyasztói ára ugyanis 7100 euró, vagyis 1,7 millió forint.

[ Deluxe.hu ]
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 19. Zook 2008 jún 09. 15:30  
ööö kihagytam volna ezt az aprosagot?

hehehe...biztos arra gondoltam, h van e rajta heliumszelep es hogy ilyen rolexet fog e venni a bacsi a sztori arabol? mert milliomos lesz, ha arveres lesz, az tutti
 18. Vanek 2008 jún 09. 15:01  
Eeeegen, ez körülbelül olyan, hogy az új Mac Air-t véletlenül kidobták az újságokkal együtt, mert észre sem vették, mert olyan vékony... No meg a reptéri biztonságiak se akarták elhinni róla, hogy igazi notebook...
 17. Bunny 2008 jún 09. 14:58  
A cím alapján a lényeg, hogy az óra még járt ?!
 16. Zook 2008 jún 09. 14:52  
hello orak szerelmesei, hat nem beleakadtam en is egy csodahirbe. ime, oszt johet hideg-meleg :)

emberunk beejti orajat a gibraltari szoros habjaji koze es nezi mikent szankazik lefele (mint buvarfotos kompjutere hajoroncsnak mellette, ehehe). Utana kuldi a buvarokat, de ok (nem ugy, mint fotosunk eseteben) nem lelik. Jelenti a kikotomesternek, aki loggolja a helyet. Mindez tortenik 1941-ben. Egy 55 usd-s Bulova cuccrol van szo (az jo v nem jo?)

Majd 2007-ben, kikototisztitas közben ujra napvilágra kerul és hala a gondos adminisztracionak, tengereszunk nagyot nez, amikor kis csomagbol kibontja a mar nem is annyira ismeros aranyorat, hopp.

naggyon erdekes :P

http://gizmodo.com/5014492/bulova-watch-lost-at-sea-during-ww2-reunited-with-owner-after-67-years-still-ticking
 15. Jules 2008 jún 09. 00:38  
Hm, Che, nem akarsz írni egy cikket azon merülésekrôl, amelyeknél harangot használnak? És jelentôsége van a héliumszelepnek? Komolyan érdekelne...
A további 14 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

The Island

Egypt, Red Sea

4/6 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 19m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyjelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés