»» ««

Háború az unió és a francia tonhalászok között

Egyéb

A 24 francia halászcéget tömörítő Mediterrán Tonhalászok Szakszervezete arra biztatja tagjait, hogy Brüsszel tiltására fittyet hányva folytassák a vöröston halászását a Földközi-tengerben.

"Készek vagyunk az összecsapásra, sőt ha kell, a háborúra is" - nyilatkozta Mourad Kahoul, a Mediterrán Tonhalászok Szakszervezetének elnöke azt követően, hogy a francia érdekvédelmi szervezet közös tiltakozó akciót tartott az olasz halászokkal kedden a máltai La Vilette kikötőben. Elégedetlenségüket az váltotta ki, hogy Brüsszel hétfőtől az év hátralévő részére betiltotta a vöröston halászását a Földközi-tengeren.

Joe Borg az Európai Bizottság tengerügyi és halászati biztosa a lépést azzal indokolta, hogy az európai halászcégek máris túllépték az éves kifogható mennyiséget. A döntés által érintett államok, Olaszország, Franciaország, Spanyolország, Görögország, Ciprus és Málta kormányai rögtön közölték: nem értenek egyet a határozattal és szerintük a Bizottság számításai tévesek.

Michel Barnier francia halászati miniszter hétfőn Brüsszelbe utazott magyarázatért. Az ottani megbeszéléseit követően azt nyilatkozta: a Bizottságnak semmilyen konkrét bizonyítéka nincs arra, hogy a francia cégek túllépték volna a 2008-ra meghatározott 4775 tonnás kvótájukat. A máltai Joe Borg európai biztos azonban válaszra sem méltatta a kifogásokat.

Egyelőre nem tudni, mennyire fog a vita elmérgesedni, a háborgó francia halászok ugyanis még nem egységesek. A 12 jelentős horgászcéget tömörítő Sathoan szakszervezet bejelentette: nem értenek ugyan egyet az Európai Bizottság döntésével, de azt tiszteletben tartják.

A harcias Mediterrán Tonhalászok Szakszervezetéhez tartozó vállalkozók hajói viszont kedd estétől ismét kifutottak a tengerre, és a nyilatkozatok szerint arra is felkészültek, hogy ha kell, a brüsszeli döntés betartására felügyelő hajókkal is összecsapnak.

[ inforadio.hu ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 4. hopposztkopp 2008 jún 26. 17:16  
Kanadában tizen-húsz éve volt már ilyen, akkor a halak, eltűntek, azután a halászok, majd halászfaluk. Ami maradt az a szakszervezet meg roncsok a parton. Maradt még elég bálna és fókavadász is. Meg a sok "eszkimó".
 3. békabúvár 2008 jún 25. 08:40  
Viszont mint oly ritkán a történelemben, a tengeri ütközet biztos francia győzelemmel fog zárulni:)
 2. Kékbálna 2008 jún 24. 21:54  
Hátha lesz pár fincsi könnyen merülhető roncs a végén. :)
 1. Bunny 2008 jún 24. 08:25  
Azért azt megnézném, ahogy a halászhajó összecsap egy felügyeleti hajóval :) Hé, ti kik vagytok? Franciák! És ti? Mi is! Akkor adjunk egymásnak!

Merülőhelyek

Middle Reef

Egypt, Red Sea

3/7 db alapján:érdekes(átlag: 2.9) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajoknagy rája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés