»» ««

Blokádtörő búvárok

Egyéb

Nagyon különös módon zárult egy angol búvárcsoport francia kiruccanása.

Cherbourg kikötőA Steve Johnson által üzemeltetett ChannelDiver hajón tartózkodó búvárok az észak-franciaországi vizekben merültek roncsokat, például a Leopoldville nevű 11,500 tonnás belga utasszállítót, ami 60 méteres mélységben nyugszik. A technikai merülésekhez újralégzőt használtak, és Cherbourg kikötőjében töltötték az éjszakát.

Ám váratlan fordulatként a francia halászok lezárták kötelekkel és láncokkal az egész kikötőt, tiltakozásul a magas üzemanyagárak miatt. A kikötőben rekedt, meglepett hajósok között több angol is akadt, akik értelemszerűen nem voltak boldogak attól, hogy bizonytalan, mennyi ideig tart a blokád. A helyi hatóságok sem nyújtottak segítséget vagy adtak alapos tájékoztatást a külföldi hajósoknak.

A búvárok mindenképpen szerették volna elhagyni a kikötőt, de amiatt aggódtak, hogy a kapitány, aki a jövőben is a körzetben dolgozna, esetleg problémákkal szembesül. Végül a tíz búvár, úgy gondolván, hogy megvan a testi erejük a helyzet kezeléséhez, elkezdett töprengeni a menekülésen. Ám szerencséjükre, egy másik, kisebb hajó is szökni akart, nekik sikerült a köteleket megemelve kibújni, miközben halászhajók indultak az üldözésükre. A búvárok érezték: eljött az ő pillanatuk.

A kitörő búvárok nyomába is halászhajó eredt, de nem volt elég gyors. A kikötőt lezáró tüntetők viszont sajátos módon fejezték ki nemtetszésüket: sörösüvegekkel dobálták meg a búvárhajót, több el is találta azt, de szerencsére nem történt sérülés, és a hajóban sem esett komoly kár. A búvárok a történtek után úgy gondolják, egy darabig biztosan nem akarnak a környéken merülni, és abban is bíznak, hogy a rendszeresen itt hajózó kapitánynak nem lesznek gondjai az eset kapcsán.

[ DIVE ]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Um El Faroud Wreck

Malta

3/6 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésroncs merülésmesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés