»» ««

Arccal a technikai búvárkodás felé

(Hirdetés)

A közelmúltban volt szerencsénk megismerni a Sea-Watch Búváráruház technikai felszerelés kínálatát.

A Sea-Watch a már jól ismert és népszerű márkák (Oceanic, Seemann Sub, Scubapro, Aeris, Atomic Aquatics, Aquatec, Sopras Sub, Cressi) forgalmazását a továbbiakban is változatlan módon folytatja. Az áruház a hét minden napján nyitva tart, és egyre többen érdeklődnek a kényelmes internetes rendelés után is. A házhozszállítás kondíciói kifejezetten kedvezőek, és a katalógus több ezer termékéhez is folyamatosan kerülnek fel a választást megkönnyítő fotók.

Napjainkban komoly igény merül fel arra is, hogy a technikai merülések iránt érdeklődő búvárok Magyarországon, a hazai viszonyokhoz igazodó áron juthassanak hozzá a speciális felszerelésekhez. A Sea-Watchban mostantól a szárazruhák és aláruhák mellett elérhető az amerikai Hollis (a haditengerészet hivatalos beszállítója) teljes termékskálája.

Mit is jelent ez a gyakorlatban? Mindenféle méretű, egy- vagy többpalackos merüléshez szánt wing, hevederzetek, alumínium és acél háttámlák, kiegészítők mellett a csúcsminőségű Hollis légzőautomaták is megvásárolhatóak. A Hollis S sorozatú lufijai két méretben, 25-ös és 38-as emelőképességgel készülnek, az S betű arra utal, hogy mono palackos merülésekhez szánják. Ezen wingek külső borítása 1600-as, a belső 420-as nylon anyagból készült. A duplapalackos merülésekhez szánt X37 (Cave Cut) és a gumis 65 BAC (Bungee Air Cell) és 85 BAC külseje 1000-es cordura. Az utóbbiakról a bandázs könnyen le is szerelhető.

A hevederzetek közül létezik egészen egyszerű, minden felesleges csatot nélkülöző változat, ami szinte elpusztíthatatlan, míg az Elite változatnál a vállpántokon is van csat, a könnyebb le- és felvétel érdekében. A HTS (Harness Technical System) az utóbbihoz hasonló hevederzetből és a kényelmesen kialakított háttámlából áll, és ehhez a rendszerhez bármely wing társítható. A hevederzetekhez vásárolhatóak kiegészítő zsebek, illetve integrált súlyrendszer is.

A jövőben várható a választék bővülése: szárazruhák, trimixes búvárkomputer és újralégző is szerepel majd a gyártó kínálatában. A Hollis uszonya Jet Fin jellegű gumiuszony, de attól valamelyest eltér a kialakítása: egy árnyalattal hosszabb, és a kialakított csatornák miatt a kedvtelési búvárok számára is ajánlható. Alapfelszereltség a rugós uszonypánt, ami ügyes rögzítésének köszönhetően jól a lábmérethez igazítható. Ez az uszony szintén megvásárolható lesz hazánkban a közeljövőben.

A Hollis a mellények terén sem csak a technikai búvárokra gondol, a Hollis A.T.S. (Advanced Travel System) előre összeállított, hátlebegtetős, súlyintegrált mellénye nem különösebben nehéz (4,3 kg), kezelése nem okoz gondot az átlagbúvárnak, míg a HD100 rövidebb wingje, párnázott nyakrésze miatt hölgyek számára is ajánlható, és ennek a változatnak több zsebe is van. A két mellény egyaránt 1000-es cordura anyagú külső borítással, és különálló belső lufival készül. Mind ezek a felszerelések, mind a kifejezett technikai felszerelések nagyon kedvező áron jutnak el a fogyasztókhoz.

Szintén áraival tűnik ki az olasz Gibielle, akik elsősorban kiegészítőket kínálnak a technikai búvárok számára. Többek között háttámláik, kötélorsóik és tömlőik közül válogathatnak a búvárok az áruház technikai felszereléseket kínáló részlegén. A nagy- és közepes nyomású tömlők több hosszúságban (a technikai búvároknál szokásos egészen hosszú és rövid változatokban is), némelyek sárga színben kaphatóak. Mind a Hollis, mind a Gibielle arra törekszik, hogy a kiváló minőségű anyagokból, magas színvonalon elkészített felszereléseket készítsen a búvárok számára, megfizethető áron. Az áruházban több méretben acél- és alumínium palackot is találhattok, többek között már összeállított duplapalack konfigurációkat is.

Bár 2009-ben izgalmas újdonságok is érkeznek még, az év végéig a jelenlegi kínálatból is érdemes válogatni: hónapról hónapra frissülő, változatos akciók várnak a vásárlókra.
A Sea-Watch partnerei számára pedig az év végén tart majd bemutatót a következő szezon újdonságaiból.
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Abu Nuhas, Carnatic Wreck

Egypt, Red Sea

4/7 db alapján:érdekes(átlag: 4.4) átlagos nehézségű
max: 26m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajok mesterséges élőhelymantarája teknős jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés