»» ««

Egyiptomban rámennek a biztonságra

Vörös-tenger

Lassan, de biztosan Egyiptom is elkezd felzárkózni az európai állampolgárok által megkívánt szintre - legalábbis a búvárkodást tekintve.

A nemrégen megalapított egyiptomi Chamber of Diving and Watersports (CDWS, Búvár és Vízisport Kamara) szervezet szóvivője szerint az ország számára mostantól a biztonság és a tengeri élővilág védelme kiemelt prioritást élvez. Ennek egyik lépéseként a teljes búvár iparág működését harmonizálni fogják az európai vízalatti szövetség, a European Underwater Federation (EUF) standardjaival.

Illegális halászatA kezdeményezést az államilag támogatott Egyiptomi Turisztikai Szövetség védőszárnyai alatt hívták életre. A CDWS az első olyan szervezet, amely a fejlődés ezen útját kívánja szolgálni.

2008. novemberétől minden búvárbázis és szafarihajó tagjává kell, hogy váljon a CDWS-nek, akik egy kötelező vizsgálat során állítják ki az Egyiptomi Turisztikai Minisztérium által jóváhagyott működési engedélyt.
Jelenleg 320 búvárközpont és 80 szafarihajó már tagja a CDWS-nek. A független auditálás során egy 18 hónapig érvényes engedélyt kapnak a EN 14467/ISO 24803 szabványok alapján, amely szabályoz minden működéssel kapcsolatos tevékenységet a felszerelés bérlésétől a levegő töltéséig. Az auditálás 2-4 napig tart, és csak ezután kapják meg a működéshez szükséges engedélyeket az üzemeltetők. Remélhetőleg ezekkel a vizsgálatokkal kiszűrik az alacsony színvonalon működő cégeket, és csökkenhet a szennyezett levegővel töltött palackok miatti balesetek vagy rosszullétek száma is.

A CDWS és a HEPCA (Hurghada Environmental Protection and Conservation Association) a jövőben szeretne ún. halászatmentes övezeteket létrehozni, amelyeket a kormányzat védeni fog- nyilatkozta Hesham Gabr. Az illegális halászaa az egyik legnagyobb probléma, és ennek visszaszorítása egyik legfontosabb célkitűzése, bár azt is megjegyzi, a halászati lobby sajnos nagyon erős Egyiptomban.

[Spot Red Sea News]
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Shag Rock

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) nehéz körülmények
max: 16m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés