»» ««

Országadatbázisunk bővüléséről

Egyéb

Röviden szeretnénk összegezni, milyen újdonságokat találhattok a leírásaink között.

Ezúttal nem technikai fejlesztésekről tájékoztathatunk benneteket, hanem a tartalmi fejlődésről ejthetünk néhány szót, ami éppen olyan fontos. Az az igazság, hogy sose tudjuk, mikor melyik rövid ismertetőnek veheti hasznát valaki, hiszen ezek azért elég tömörek, és nehéz lenne pusztán ezek alapján egy hosszabb túrát megtervezni. Kiindulási, általános informálódási lehetőségnek viszont talán pont elegendőek ezek a leírások.

Amikor felvetődik, hogy honnan származnak az itt leírt információk, akkor nehéz röviden összefoglalni. A Wikipedia nagy segítség, a beutazási feltételek pedig a hitelesség kedvéért a Külügyminisztérium honlapjáról vannak. A többi pedig szakkönyvekből, internetes forrásokból, lehetőség szerint több, független forrásból ellenőrizve azt, hogy hol mikor van az esős évszak, mikor érdemes utazni, és mikor nagyon nem. Nem titok, hogy ezen országok jelentős részéből nem első kézből származó információkat tudunk veletek megosztani, sőt, akár azt is mondhatnám, e sorok írójának sem mindig kellemes érzés belegondolni, hogy a vonzó úticélok jelentős részére jó eséllyel soha nem jut el. De más viszont még eljuthat, így aztán haszonnal olvashatja a leírásokat, sőt, aki már járt egzotikus helyeken, maga is gazdagíthatja az adatbázisunkat, mint ahogy mi magunk is igyekszünk bővíteni a régebben felkerült írások anyagát is, ahogy esetleg új információkhoz jutunk.

Azért néhány szót ejtenék arról, pontosan milyen új országleírásokat találhattok meg az oldalon, a teljesség igénye nélkül. A népszerű dél-kelet-ázsiai régióból itt van például a Fülöp-szigetek. Melanéziából egy kedves barátunk utazása kapcsán a Salamon-szigetekről gyűjtöttünk némi információt. Ám a legjelentősebb bővülést egyértelműen a karib-tengeri úticélok terén találhatjátok meg. Bevallom, időnként kicsit ötletszerűen választottam ki, miről írok: volt közöttük más által említett, kevéssé ismert, de nagyon érdekes sziget, mint Saba, és voltak olyan, az amerikaiak körében népszerű úticélok, mint Bonaire, Honduras, Curacao vagy a Bahama-szigetek. A magyar utazók által is látogatott helyek közül Kubáról vagy a Dominikai Köztársaságról is találhattok mostantól rövid ismertetőket az adatbázisban.

Visszatérve a ti közreműködésetekre: bármelyik már leírással rendelkező vagy információ nélküli országról küldhettek nekünk anyagot, nagy örömmel vesszük az ilyet.
Például Malajzia vagy Mauritius alapos leírását is egyik olvasónknak köszönhetjük. Az adatbázis bővítésénél gyakran előfordul, hogy azért kezdünk anyaggyűjtésbe, mert valaki merülésértékelést vitt fel, és ezek után illőnek gondoltuk, ha egy rövid leírást is találhattok az ország mellett. Ilyen volt Dominika és Guadelope. Ha netán böngészve az adatbázist, kedvetek támad merülőhelyet vagy értékelést felvinni, azért nemcsak mi, szerkesztők leszünk hálásak, hanem minden olvasónk is.

Ezt a kedvet pedig egy kis játékkal is szeretnénk megtámogatni. Az elkövetkezendő hónapban (a lezárás 2009. április 13. éjfél) legalább három értékelést felvitt olvasóink között apró meglepetésként könyveket sorsolunk ki, méghozzá a Víz alatti világ sorozat alábbi tagjait: Cápák, A Földközi-tenger, Delfinek és bálnák, A korallzátonyok. Remélhetően ez is növeli a munkakedvet- előre is köszönjük mindenkinek. Nem csak az új helyek számítanak, hanem a már régebben felvitt helyek újabb értékelései, hiszen egy más által még nem értékelt időszak vízhőmérséklet, látótávolság adatai éppen úgy segíthetnek valakinek.
Minden információt -ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tiran, Jackson Reef

Egypt, Red Sea

3/5 db alapján:érdekes(átlag: 4.4) könnyű körülmények
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokteknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal cápa

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés