»» ««

Új magyar szafarihajó Egyiptomban

(Hirdetés)

Egy magyar tulajdonú, a Humadala cég Mazen nevű hajójával gazdagodott az egyiptomi szafarihajók tábora.

Sokáig csak irigykedtünk a német pláne angol búvárokra, akik a világon mindenfelé találtak ´hazai´ búvárbázist, vagy hajót ahol nem voltak például nyelvi nehézségeik. Szerencsére ma már eljutottunk oda, hogy a magyar búvárok is élvezhetik a saját anyanyelvükön, mégis külföldön elérhető bázisok, hajók előnyeit. Idén májusban az egyiptomi vizeken elérhető magyar hajók száma bővül egy gyöngyszemmel, a 30 méter hosszú Humadala Shipping Company: Mazen névre hallgató szafarihajójával.

Albumhoz klikk a képre.
Egy szafarihajónál több dolog is fontos lehet, a technikai adatok értő szemnek már önmagában sokat elmondanak, emellett fontos a berendezés és persze a személyzet is. Nézzük először tehát a paramétereket:

Tehnikai adatok:
Hajó hossza 30m , szélessége 7.6m, fa építésű
Sebessége max. 18 csomó, 14 csomó utazó sebesség, 2db MAN 750LE dízelmotor, 2db 85KW generátor (220V hálózat a hajón), 2 tartály 20.000 liter üzemanyag.
Biztonság:
2db mentősziget egyenként 25fő befogadóképességgel, GPS, Radar, URH rádió, műholdas telefon, tűzoltó készülék kabinokban, gépház, szalon stb.
Utas kényelem:
Elhelyezhető max. 20 fő, 10 db kétágyas kabinban (minden kabinban minibár, központi klíma, hideg-melegvizes fürdőszoba és WC)
Édesvíz: 2 tartály 18.000 liter + desztilátor (4 tonna naponta)
Búvárkodás:
Kompresszor: 2db Coltri 320 liter/perc Nitrox töltés is elérhető
Zodiac: 1db 10 fős, 25LE motor, 1db 10 fő 60LE motor
6db 50literes Oxigén palack, DAN elsősegélynyújtó láda
Utolsó szárazdokk teljes felújítás: 2009

Búvárfedélzet
A hajó 4 fedélzettel rendelkezik
. A két személyes szobák jelentős része az alsó fedélközben található, minden szobában saját minibár a hűs sörkészletünk tárolására, szekrények, kényelmes ágyak és saját fürdőszoba WC-vel biztosítja a pihenést.
A második fedélzet talán a legfontosabb, itt töltjük a legtöbb időt túráink során, hiszen itt található a búvárszekció és a szalon. A legmodernebb tengervízálló teakfa-gumi bevonatú, tágas búvárszekció elrendezése meglehetősen kényelmes, a ruhák a felszereléstől szeparáltan lógnak, mindenkinek saját tárolórekesze és helye van, a töltéshez sem kell természetesen szétszerelni, elég az elsőlépcsőt levenni a palackról.
A hajó hátuljában lévő hatalmas dekk kényelmesen elegendő a búvárok ki és bejutásához, a hajón pedig uszonylétra található a biztonságos feljutást segítendő. Fontos része a búvárfedélzetnek a 12db 220V-tal ellátott rekesz, ahol biztonságosan tölthetjük lámpáinkat, vagy fotós, videós felszerelésünket.
A szalonban a felső fedélzethez hasonlóan nagyméretű hűtőben elérhető a korlátlanul fogyasztható üdítőkészlet, valamint hidegvíz illetve forró víz teához, kávéhoz. Itt találhatunk a napi három főétkezések között snack-et, gyümölcsöt is, ha esetleg megéheznénk. Merülések közötti szórakoztatásunkról hatalmas LCD-TV és DVD lejátszó gondoskodik.
Harmadik fedélhezen találunk még néhány kabint, a kapitányi hidat és egy hatalmas, árnyékolt pihenőfedélzetet, természetesen hűtőgéppel. Végül a hajó legmagasabb negyedik fedélzete a napimádók, magányra vágyók vagy az éjszakát a csillagos ég alatt eltölteni szándékozók számára fog sok örömet okozni.

A hajón magyar oktató, merülésvezető érhető el Mátis László (Omega) személyében.
A Mazen engedélyekkel rendelkezik a Vörös-tenger legtöbb régiójába, így alkalmas északi, déli, mélydéli (st. Johns) vagy a külső szigetek mint a Brothers, Dedalus szafarik szervezésére is. A tulajdonosok elsősorban túraszervezők jelentkezését várják, a kisebb létszámú (5-7 fő) csoportok szervezői számára is speciális ajánlatokkal készülnek.

A hajó elérhetőségei:
Weblap: http://www.humadala.com
e-mail: info@humadala.com , adam@humadala.com , humadala@gmail.com

Kapcsolattartó telefonszáma:
Podhorcsek Ádám: +36-70/457-5963

Egyiptomi elérhetőség:
Mátis László (Omega): +201-9496-2118
Podhorcsek Ádám: +201-9511-2636

Egyiptomi satelit telefon: +88-216-2127-5114

A cikk a Humadala Shipping Co. Ltd támogatásával készült.
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Palatinus-tó Búvárbázis, Dorog

Hungary

6/16 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 3.4) átlagos nehézségű
max: 12m, látótáv: 0-4m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely édesvizi élővilágjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés