»» ««

Horvát hírek - 2009 nyár

Adria

Elkészültek az alagutak, és akár hússal is telepakolhatjuk az autót.

A horvát autópályák gyors ütemű építése sokat segített abban, hogy könnyebben eljussanak az utazók a tengerpartra. Az építkezés pedig folytatódik, és júniustól a viszonylagosan szűk keresztmetszetet jelentő két hosszú alagút, a Sveti Rok és a Mala Kapela másik ágát is átadják a forgalomnak. Onnantól kezdve az alagutakban is mind a két irányban két-két sávon haladhat a forgalom, egyszerűsítve ezzel az autósok dolgát.

Szintén jó hír, hogy a tavalyi évvel szemben sokkal toleránsabbak a horvát hatóságok a hús- és tejterméket bevinni szándékozókkal szemben. Nyilván ennek hátterében az áll, hogy erre az évre a forgalom jelentős, akár húsz százalékos visszaesését prognosztizálják a turisztikai szervek a horvát Adrián. Május 21-től új szabályok léptek életbe, amelyek lényege az, hogy mostantól az EU-állampolgárok fejenként tíz kilónyi hús- és tejtermék vihetnek be Horvátországba. Amennyiben nem tartalmaznak húst, a pékáruk és cukrásztermékek korlátlanul vihetőek be. Vélhetően ez azt fogja jelenteni a gyakorlatban, hogy ebben az évben nem kell a hűtőtáskában szalámis szendvicsek után kutató vámosokra számítani a határon.
Kapcsolódó írásaink:
Minden információt Horvátország-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 18. sanya 2009 máj 27. 18:06  
Mint már emlitettem,hozzájuk megyünk és igy akkor remélem adott lesz  ez a dolog. De ugye ha több valakitől is megerősitést nyer az adott helyszin,az megnyugtatóbb.
 17. Ugrik 2009 máj 26. 21:02  
Tanfolyamon voltam, siloi roncs (van a DC-n leírás róla), behatolásos merülések, ezeket csak a tapasztaltoknak tudom ajánlani.Attól függetlenül kivülről is érdemes megmerülni, mert egy nagyon jó állapotban lévő hajóroncs. Szerintem, ha felveszed a kapcsolatot Szarka Gézával (alias Buborék), akkor biztosan tud jó merülőhelyeket ajánlani.
 16. sanya 2009 máj 26. 20:51  
Merülni hol voltál,ill.hol érdemes? Mivel junius végén mi is hozzájuk megyünk a családdal,így jó ötleteket szívesen elfogadok.
 15. békabúvár 2009 máj 25. 16:26  
Nem mindegy, lásd EU körözés alatt álló személyek összefogdosása a külső határon:) A társult tagság még nem sokat jelent ebből a szempontból, vannak olyan rendes tagok is akik nem tagjai a schengeni rendszernek, így a Horvát csatlakozás sem jelenti egyből azt hogy megszűnik a határőrizet... Dorog tényleg jó, van már roncs is, csak képzeletben össze kell rakni:)))
 14. Vanek 2009 máj 25. 16:00  
Én? Semmit.
Mi anno ezért mentünk és jöttünk hétköznap (szerda/csütörtök), igaz nem hosszú hétvégére, hanem több időre. Nem is szívtunk se a határon, se előtte/utána.
A további 13 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Dolphin Reef

Israel, Eilat

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 13m, látótáv: 10-25m

parti merülésscenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelydelfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés