»» ««

Szeresd a munkád és legyél profi - Go PRO!

(Hirdetés)

Komoly nemzetközi elismerésben részesült egy magyar PADI búvároktató.

Sokszor azt gondoljuk, a mi kis tengerpart nélküli országunkból nehéz kitörnie egy búvároktatónak, akinek munkája a vízhez kötődik. De szerencsére vannak, akiknek sikerül magyarként egy nagy nemzetközi szervezet tagjaként eredményesen dolgozni- a következő cikkből egy ilyen búvárt ismerhettek meg, akinek sikere a magyar búvárok hírnevét is öregbíti.

Mikor mondtad utoljára: "szeretem a munkámat"? Ha a többségre hasonlítasz, valószínűleg elég régen. Nem arra vágyunk-e mindannyian, hogy elmondhassuk: bárhol is élünk, bármit is teszünk, olyasvalamiért kapunk fizetést, amit igazi szenvedéllyel űzünk? Vannak azonban olyan igazán szerencsés emberek is a világon, akik legtöbbünknél gyakrabban mondhatják el mindezt. Farkas Dóra is közéjük tartozik.

PADI-oktatóként Dórának naponta lehetősége nyílik megváltoztatni emberek életét, vagy legalábbis olyankor, amikor a vízbe merül velük. A PADI-oktatók nem csak mások életét gazdagítják azzal, hogy bevezetik őket a búvárkodás izgalmaiba, de gyakran nyílik alkalmuk önnön életük igencsak pozitív értelmű átalakítására is.

Erőfeszítéseinek és elhivatottságának eredményeképpen Dóra nemrégiben a PADI Go PRO Challenge győztesévé vált. A verseny a PADI profi tagjainak jutalmazására szolgál azon lenyűgöző munka elismeréseképpen, mely során kezdő búvárokat vezetnek be víz alatti világba.

Dórát 750 angol font értékű ösztöndíjban részesítette a PADI International Ltd, hogy azt személyes búvárkarrierjének további fejlesztésére fordítsa.

Ki tehát Dóra és mit jelent valójában PADI-profinak lenni? A PADI International szerette volna megtudni mindezt, így megragadtuk a lehetőséget, hogy feltegyünk néhány kérdést Dórának, aki az alábbi válaszokat adta:

PADI:
Mesélj magadról, Dóra!
Dóra: Farkas Dóra vagyok, 29 éves, magyar nemzetiségű. 2005-ben kezdtem a búvárkodást, 2006 óta vagyok PADI Pro. Körülbelül 400 merülésen vagyok túl. A búvárkodáson kívül hobbim a lovaglás, az olvasás és a kerékpározás.

PADI: Miért döntöttél úgy, hogy profivá válsz?
Dóra: Mindig is szerettem a középpontban lenni. Nem elégedtem meg azzal, hogy csupán búvár legyek; már harmadik merülésemkor úgy döntöttem, én akarom a csoportot vezetni. Innentől kezdve céltudatosan haladtam a hivatásos tanfolyamok felé. Egy évvel oktatói vizsgámat követően ki tudtam lépni eredeti munkahelyemről, s most saját búvárközpontomban dolgozom.

PADI: Hogyan tudtál ennyi mindent ilyen rövid idő alatt elérni?
Dóra: Társammal együtt üzemeltetjük a búvárközpontot. Tavaly ő PADI Course Director lett, így most számos más dolga is akad a tanfolyamok tartásán kívül. Emiatt lehetőségem nyílt rengeteg tanulóval foglalkozni. Egész évben keményen dolgoztam, különösen, amikor elindultam a Go Pro Challenge-en, ám mostanra úgy tűnik: erőfeszítéseim meghozták a sikert.

PADI: Mit jelentett neked a Go PRO Challenge élménye?
Dóra: Soha nem gondoltam, hogy nyerni fogok... Nagyon meglepődtem, de azt megértettem, hogy elérhetem céljaimat, ha igazán akarom.

PADI: Melyik minősítés megszerzését élvezted a leginkább?
Dóra: A Rescue tanfolyamomat élveztem a legjobban eddig. Jelenleg Open Water Scuba Instructor (nyíltvízi búvároktató) vagyok, de nagyon várom a Staff Instructor tanfolyamot!

PADI: Hogyan látod a jövőt PADI-profiként?
Dóra: Soha nem dolgoztam Magyarországon kívül, ám szeretném megragadni ezt a remek lehetőséget, ami adatott nekem. Természetesen további képzéseken veszek részt, és az idei Go PRO Challenge-re is benevezek!

Végtelen számú lehetőség kínálkozik, hogy életstílusoddá tett a búvárkodást, miért is nem fedezed hát fel te magad a Go PRO Challenge világát? Ha többet akarsz megtudni arról, hogyan válhatsz PADI-profivá, és hogy hol találod a helyi PADI oktatóképző központot vagy karrierfejlesztési központot, látogass el a padi.com Professional Courses aloldalára még ma, és tedd meg első lépeseidet egy új élet felé.

[ PADI ]
Minden információt -ról.

Merülőhelyek

Tiran, Thomas Reef

Egypt, Red Sea

3/3 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés