»» ««

Búvárverda: Opel Zafira 1.7 CDTI

Egyéb
1/2. oldal

Ha a búvárfelszerelések választhatnának, jó eséllyel ilyen autót vennének.

A Zafira oldalnézetben
Jellegzetes autókategória manapság az egyterűeké, ahova az Opel Zafira is sorolható. Ezeknél az autóknál a "lét határozza meg a tudatot": sok embernek és sok csomagnak kell elférnie benne. Csodát tenni nem lehet, ehhez az autónak hosszúnak, magasnak, dobozszerűnek kell lennie, és a Zafira formája pont ezekkel a szavakkal írható le. Édesanyámnak nem nagyon tűnne fel, ha Zafirával mennék el és egy másik, ugyanolyan színű egyterűvel jönnék vissza később- és ez nem az ő hibája.

Igazság szerint nem hibás ebben senki. Van egy jól körülhatárolható csoport, akiknek egyszerűen szüksége van az egyterűek nagy helykínálatára. Az Opel Zafira vagy öt főt és rengeteg csomagot képes szállítani, vagy pedig a két kinyitható, de teljes értékű plusz ülés bevetésével hét embert. Nyilván a tesztelés során elsősorban azt tudtam kipróbálni hogy a sofőrpozíció mennyire komfortos, és abban nem is volt semmi hiba. Kényelmes ülés fogadott, a nagy szélvédőn keresztül remekül láttam, a kormány minden irányba állítható, így a pozíció személyre szabható, a multifunkciós kormányról gyakorlatilag bármit vezérelhettem. Volt is mit állítgatni, mert az autó a gyári navigációs rendszert, Bluetooth telefonkihangosítót, automata klímát, parkolóradart is kapott többek között, de a tempomat sem maradt ki. Igazság szerint szerényebb felszereltségű autóból átülve óvatosnak kell lenni, nehogy a vezetésről vonja el a figyelmet a sok extra. (Saját tapasztalatom szerint ez bizony előfordulhat.)

Panorámatető
A második üléssorban is komfortos az utazás. A középső részt ledöntve egy kisebb, asztalszerű alkalmatosság kerül az ülések közé, pohártartókkal és rekeszekkel. Az üléssor előrehúzásával pedig lehetőség nyílik a két pótülés nyitására. Ide nehezebb a beszállás, kisebb a lábtér- én már nehézkesen fértem el, de gyerekek számára megfelelő lehet. Természetesen ezek az ülések is kényelmesek, és értelemszerűen fejtámla és biztonsági öv gondoskodik az itt utazók biztonságáról. Tesztautónknak ráadásul olyan hosszan elnyúló panoráma tetőablaka volt, aminek köszönhetően még leghátul sem klausztrofóbiás élmény az utazás. Ha hét ülőhely van a kocsiban, a csomagtér minimálisra szűkül, ami értelemszerű kompromisszum.

Valószínűleg nem ez a jellemző használata a Zafirának, inkább családi autóként nagyon is igényt tart a tulajdonos a 645 literes csomagtérre (ami az ülések döntésével 1820 literre növelhető). Amennyiben véletlenül nem a gyereksereg játékainak kell a hely, hanem mondjuk búvárok utaznának vele, akkor azzal a meglepő (ám örömteli) ténnyel szembesülhetnek, hogy egy 15 literes palack elenyésző helyet foglal el. Pakolgat az ember ebbe a fészer méretű részbe próbaképpen, és rádöbben, hogy alábecsülte a lehetőségeit, férne ide még táska bőven. Ha négy búvár nekivágna az Adriának, igencsak kellemes útitársat kapnának a nagy, kényelmes, jól pakolható és sok extrával felszerelhető Opel Zafira személyében. Az én próbautamon már szinte az jelentett gondot, hogy kevés volt a szállítanivaló, és tartottam attól, hogy a raktérben mozogni fognak a cuccok. Az ötletes sínrendszer és a rögzítőháló viszont segített abban, hogy a megfelelő méretűre rekesszem le a csomagteret.

Az írás a következő lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Koh Bida Nok

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 34m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merülésnyílt vízi fajokcápa csikóhal teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés