»» ««

Cápás hírek Amerikából

Egyéb

Eltöprenghetünk rajta, hogy kik vannak nagyobb veszélyben a vízben: az emberek vagy a cápák.

Floridában, Miami-Dade megyében egy dajkacápa sebesített meg egy asszonyt fürdőzés közben, a délutáni órákban. A Biscayne Marine Parkban történt eset során az áldozat csak annyit vett észre, hogy valami nekimegy a lábának, aztán később látta a sebesülést is. A partra vitték majd kórházba szállították, de nem volt életveszélyben. A dajkacápák számítanak leggyakoribb cápafajnak Floridában, de általában nem tartják veszélyesnek.

Nem sokkal később egy 12 éves lányt harapott meg egy cápa szintén Floridában, Daytona Beach közelében jelentéktelen sérüléseket okozva. Ez volt a hatodik ilyen esemény ebben az évben az államban, tavaly egész évben összesen 24-et jegyeztek fel. A szakértők szerint az óvatosság érdekében érdemes betartani néhány alapszabályt az itteni fürdőzés során. Egyrészt nem tanácsos vízbe menni alkonyatkor és pirkadatkor, kerülni kell a test bőrszínével nagy kontrasztban levő színű fürdőruhát, érdemes a parton hagyni a csillogó ékszereket, és a nagyon zavaros vizeket is kerülni kell, ahol a fürdöző kezét vagy lábát hallal tévesztheti össze a cápa.

Míg a két fenti esetben a fürdőzők megúszták a találkozást, egy amerikai tengerész azzal dicsekedik, hogy Dél-Karolinában a Parris Island közelében egyetlen hét négy, nyolc lábnál (két és fél méternél) is hosszabb tigriscápát fogott ki. A legutóbbi 11 láb hosszú volt. A gyakoriságuk nem meglepő, mert ezek az állatok kedvelik azokat a helyeket, ahol a folyók vize az óceánba ömlő. Az viszont már sokkal inkább elgondolkodtató, hogy mi értelme van az elvileg veszélyes állatok kifogásának, amikor 1837 óta még tíz cápatámadásról sincs feljegyzés a térségben, pedig Beaufort County népszerű hely a fürdőzők, vízisízők, hajósok körében. A cápahalász fogássorozata megosztotta az olvasókat: a hírhez fűzött megjegyzésekből az tűnik ki, hogy sokak szerint nincs miért büszkének lenni a cápavadász "teljesítményére".
Minden információt Amerikai Egyesült Államok-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Little Brother / Small Brother

Egypt, Red Sea

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 10-25m , driftes

szafaris megközelítésfal merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élőviláglegalább 1.5m-es hal cápa

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés