»» ««

Búvárverda: Kia Soul

Egyéb
1/2. oldal

Eheti tesztalanyunk a Kia "lelkedhez beszél" Soul, most kiderül, hogy emellett praktikus-e ez a vagány kisautó.

A Kia a Soullal megpróbált valami új hangot megütni, egy különleges és reményei szerint érzelmekre ható autót készíteni az addigi praktikumot és megszokott formát képviselő tipusok után. Egy crossovert, ami a vevő lelkét érinti meg, amibe beleszeret és érzelmi alapon rögtön meg akar venni, amihez kötődni lehet. Mi ennél kicsit földhözragadtabban a praktikumot vesszük inkább górcső alá.
Amikor először láttam közelről, az volt a benyomásom, ez egy praktikus kis autó lesz: magas, nem is annyira rövid, olyan terepjárós, tehát van benne hely. Vajon érdemes első benyomás alapján véleményt mondani?

Nézzük először búvárszemszögből, hogy teljesít, ha felszerelést kell szállítani?

Kia Soul praktikum
Csomagtartó méret
Tesztünk kellékei majdnem a szokásosak, a közepes méretű búvártáska volt csak használatban, a 15 literes acél búvárpalack most kimaradt. Hogy miért?
A Kia Soul nem nagy autó, de azért 4.1 méter hosszúsággal a tesztelt autóink közül nem is a legkisebb. Az ún. crossover kialakításnak köszönhetően az üléspozíció és az autó magassága miatt az ember jó nagy tereket vár, amit meg is kap- ám nem a csomagtérben. A 340 literes űrtartalom már sejtet valamit, de ha felnyitjuk a csomagtartót, elénk tárul a valóság: pici. Egy közepes búvártáskát berakva a csomagtér alapterülete elfogyott, alá elfér esetleg a palack, de az igazság az, hogy a csomagtér alaphelyzetben egy búvár felszerelésénél többet nem fogad be. A gyártó valami oknál fogva az amúgy sem nagy csomagteret még szűkítette is, az aljába egy szeparált fakkos részt épített be, a jóég tudja milyen megfontolásból. Ez ugyan kiszedhető, de akkor is - és ez a tér a 340-be bele van számolva.
Hogy dicsérjem is a csomagteret, van benne 12V szivargyújtó, és hálónak rögzítő pontok, a csomagtérajtó pedig jó nagyra nyílik, ha pedig az osztva dönthető hátsó üléssort lehajtjuk, egy azonos szintben lévő 818 literes teret tudunk kialakítani.

Kia Soul lábtér
Tetemes lábtér hátul
Lépjünk tovább a csomagtértől, valahol lennie kell helynek, és valóban. Amint az utastérbe érkezünk, kellemes helykínálat fogad, a 183 centimhez beállított első ülés mögött is kényelmesen elfértem, fejtér is bőséges, tehát utazási komfortra nem lehet panasz. Méretéhez képest tisztességes hellyel szolgál az utasainak. A hátsó üléssor ahogy írtam, teljesen hagyományos módon osztva dönthető, az alsó rekesz miatt megemelt csomagtér így is síkba lesz az ülés háttámlával - lehet ez volt a célja a gyártónak az alsó rekesszel, megemelni szintre a csomagteret?
A műszerfal a Cee´d-hez hasonló, kellemes, minden megvan és kézreáll, a műszerfal közepén szemüveg vagy egyéb kacattartó párnázott üreg, USB csatlakozó, és - ó igen, végre, kettő darab 12V csatlakozó, egyik szivargyújtó a másik kupakkal takarva. Az első gyártó, aki észrevette, hogy már évek óta az emberek mindenféle kütyüket szeretnek az autóban üzemeltetni, például navigációra PDA-t.
A műszerfal ezen kívül tartogat még egy extrát, egy négy állású kapcsolót, amivel... az ajtóba épített hangszórók piros fényét lehet háromféle módon bekapcsolni.
Egészen biztos vagyok benne, hogy van az a korosztály, akit ez lázba hoz. Mondjuk egy sikeres érettségi után álló fiatal, amikor kap egy Soult buliautónak a szülőktől szerintem tutira a figyelem középpontjába kerül ezzel. Barátomat hazaszálítva arra lettünk figyelmesek, hogy fiatal lányok nézik meg nagyon az autót, tehát hatása van az emberekre, gyanítom köszönhető ez a némileg Minis beütésnek és a feltűnő színvilágnak, sötétített üvegnek, bátor vonalvezetésnek.

Az írás a következõ lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fekete-víz / Feketenyéki tó

Slovakia

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléstengeri füves élőhely édesvizi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés