»» ««

Búvárverda: Renault Mégane

Egyéb
1/2. oldal

Frissült Mégane, takarékos motorral és közepes felszereltséggel- praktikus vagy sem?

A Renault Mégane típusa talán az egyik legnépszerűbb a palettáján. Ezúttal a hagyományos csapotthátú kialakítást vettük szemügyre. Formás darab, megfelelő külső méretekkel, és ez nem is a legextrásabb, tehát vételárban sincs elszállva, így kellemes elvárásokkal indultam a tesztelésre.

Nézzük először búvárszemszögből, hogy teljesít, ha felszerelést kell szállítani?

Csomagtér felszereléssel
Tesztünk kellékei a szokásosak: 15 literes acél búvárpalack és egy közepes méretű búvártáska, és megnézzük, hogyan és hány férne el belőlük.
A csomagteréről meglehetősen nehezen sikerült információt szerezni, a gyártó weblapján csak a kibővített, tehát lehajtott hátsó üléses méret volt. Végül több autós weblapot átnézve találtam infót, amit így nem tekinthetek hivatalosnak, ez 405 liter- átlagos méret. A palack szerencsére simán elfér menetirányban, a búvártáska viszont apróbb noszogatás (értsd nyomorgatás) árán tette csak meg, de végülis jóindulattal megadom neki: igen, befér hosszában. Így három búvárnyi átlag motyót be lehet rakni, ha ügyesen és takarékosan pakolunk, ami nagyon rendben van a kategóriában. A csomagtér ezenfelül nem kényeztet túlzottan, találni ugyan kóbor rögzítő kampót, de sehol egy 12V csatlakozás, ügyes rekesz vagy bármi amit dicsérni lehetne. Jó, persze, csomagtartó- mit várjon az ember, de mostanában láttunk azért pár ötletes apróságot, és a Renault-nál az ilyen finomságokra szoktak figyelni.

A hátsó ülések hagyományos módon osztva dönthetőek, ehhez az ülőfelületet az első ülés mögé kell felhajtani, és így nagyjából sík rakodóteret kapunk, több mint egy köbméternyi mérettel. Jöhet a sok vagy a nagy csomag, persze ilyenkor a szállítható személyek száma csökken.

Kellemes műszerfal
Az utastér
a tesztelt közép felszereltségű autóban átlagos anyagminőségű, de semmiképpen nem kellemetlen. Még a hátul ülők is kaptak magas hangsugárzót, és természetesen elektromos ablakemelőt, valamint egy 12 voltos csatlakozót- íme egy kis figyelmesség, ami jól jöhet a hosszú utaknál egy elektromos hűtőtáska ellátására. Lábtér átlagos, 183 centimmel hátul szűken fértem el, hosszú útra azért inkább elől szeretnék ülni.

Előre ugorva a vezető számára féldigitális műszerfal került beépítésre, a kilométeróra digitális ahogy az üzemanyagszintjelző is, de a fordulatszámmérő például analóg. A felszereltséghez illő módon a kormány műanyag, átlagosan jó tapintású, és vezérelhető róla szinte minden, beleértve az audió rendszert is. A műszerfal és az autó beltere átlagos műanyag, hozzátéve, hogy azért a kategóriában láttam már lényegesen több textil használatot. Egy picit nekem sok volt a közepesen kopogós műanyagból. Nem fapad, mert nem az, épp csak egy ici-picit több puha és kevesebb kopp-kopp amire gondolok.

Alap extraként ez a felszereltség manuális klímát tartalmaz, amit a tesztautóban felbővítettek egy kétzónás digitálisra, valamint a külső tükrök elektromosan behajthatóak lettek. Négy légzsák, MP3 CD lejátszós audió ami meglepően szépen szólt, valamint a Renault-nál már megszokott kártyás és start/stop gombos indítás további kényelmi funkció. Tetszett a kivehető hamutartó-bögre, egyre több gyártó alkalmazza ezt az okosságot- én mint nemdohányzó például helyből hajítanám ki, és jó magasságba sikerült elhelyezni a könyöklőt is. Hiányoltam viszont a tolatóradart, hátrafele valahogy nem az igazi a kilátás. Összefoglalva az alap extrákat tudja, aki többre vágyik úgyis magasabb felszereltséggel fogja kérni.

Az írás a következő lapon folytatódik!

Első   Visszalép Következő   Utolsó

1 2

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Suadi, Blue Belt / Toyota Wreck

Sudan

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 4) könnyű körülmények
max: 61m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés