»» ««

Megújulva várja a New Deal One a vendégeket

(Hirdetés)

Az egyiptomi Vörös-tenger minden szafariútvonalán színvonalas szolgáltatást nyújt a felújított hajó.

Albumhoz klikk a képre.
A 2005-ben épült hajó már sok jó hangulatú túrán volt ideiglenes otthona a magyar búvároknak, ám ez a néhány év is elég ahhoz, hogy időszerűvé váljon egy alapos felújítás. 2009-ben került sor a munkálatok elvégzésére, és a hajó is új nevet kapott: mostantól New Deal One név alatt szeli majd a habokat.

A 30 méter hosszú és több, mint hét méter széles szafarihajó életében nagy változás, hogy két vadonatúj Doosan típusú motor gondoskodik mostantól a biztonságos meghajtásról, és nem utolsó sorban a korszerű erőforrások kevésbé környezetszennyezőek is. A hárommembrános sótalanító napi öt tonna édesvizet tud előállítani, a digitálisan vezérelt hajógenerátorok pedig nagy terhelést is képesek elviselni. Két teljesen automatizált Coltri kompresszor és egy nitrox keverő pedig azért felel, hogy a palackokba kerülhessen az igény szerinti légzőgáz. A túrák során természetesen az árakban benne van a palackok és az ólmok bérlése, és egy nitrox analizátor is a fedélzeten van igény esetére. A merülések a nagy, teakfa borítású hátsó fedélzetrészről, illetve a két, új motorokat kapott zodiacról zajlanak. A búvárfedélzeten találhatóak a kis rekeszek, ahol biztonságosan lehet tölteni az elemeket és akkumulátorokat. 16 darab egyénileg zárható kis szekrény is van ahhoz, hogy az apróbb értékeket is legyen hova tenni.

Összesen 22 utas helyezhető el a New Deal One kényelmes kabinjaiban, melyekből hat kétágyas, kettő franciaágyas és kettő háromágyas. Mindegyik kabin egyénileg szabályozható légkondicionálást kapott a felújítás során, és természetesen mindegyik hideg-meleg vizes fürdőszobával, toalettel büszkélkedhet. Az étkezésnél figyelembe veszik a búvárok igényeit, és a személyzet igyekszik változatos, ízletes és laktató fogásokkal kedveskedni minden alkalommal. A hajó legfelső napozófedélzetén lehet a nyugágyakon, matracokon élvezni a napsütést, az alatta levő fedélzeten pedig árnyékosabb helyeken lehet pihenni. Az alsó fedélzeten a légkondicionált tágas szalonban található a 82 centis LCD televízió, a merülések közti időtöltést pedig a több száz filmből álló választék vagy a PlayStation 2 teheti kellemesebbé. Ha megfelelőek a vételi körülmények, akár internetezni is lehet, a műholdas telefon pedig bárhol a Vörös-tengeren működik.

Albumhoz klikk a képre.
A búvárok és túraszervezők az ismert és kedvelt szafariútvonalak közül választhatnak
. Az északi szafarik során fel lehet keresni a Vörös-tenger híres roncsait, a Thistlegormot, a Giannis D-t, a Salem Expresst vagy a Rosalie Möllert, de a Hurghada környéi szebb helyeket is útba ejti a hajó. Délen az Elphinstone-zátony és Fury Shoal izgalmas merülőhelyei várják a búvárokat, de természetesen olyan legendás úticélokra is szerveznek szafarikat a New Deal One hajóval, mint a Brothers, a Deadalus vagy a St. John szigetek. A merülések biztonságáért a profi, rutinos merülésvezetők felelnek.

A Vörös-tenger számtalan izgalmas látványossággal várja a búvárokat. A látványos északi roncsok, amelyek minden búvár fantáziáját megmozgatják, az északabbra levő, kevésbé tapasztalt búvárok számára is kényelmesen merülhető zátonyok, illetve a nyílt tengeren levő különleges szépségű merülőhelyek nem véletlenül vonzanak számtalan búvárt a világ minden pontjáról. Utóbbi helyeken cápákkal is lehet találkozni, míg a delfinek szinte bárhol felbukkanhatnak a hajó kísérőjeként- kis szerencsével akár a víz alatt is.

Az árképzésnél döntő szempont volt, hogy megfizethető, de színvonalas szafarin vehessenek részt a búvárok. Természetesen a repülőjegyek beszerzéséről is gondoskodnak a hajót üzemeltetők. A részletes menetrend és utazási információk a New Deal One honlapján (newdealdivers.com) érhetőek el. Az ajánlatok nem csak egyéni búvárok számára, hanem csoportszervezőknek is kedvezőek, számukra is komplett szolgáltatást nyújt a csapat. Akár szafarival egybekötött tanfolyamok szervezése is megoldható, mint ahogy minden más különleges igény esetén is igyekeznek megfelelni az elvárásoknak. A New Deal Divers Company Egyiptomban bejegyzett cég, mely búvártúrák szervezésére specializálódott, így megfelelő háttérrel és tudással rendelkezik, az utaztatást pedig a cég kiemelt partnere, az Anubis Travel végzi.

Aki szívesen venne részt egy élményekben gazdag hajós szafarin a New Deal One hajó fedélzetén, az bátran rábízhatja magát a profi és barátságos csapatra. Minden fontos tudnivaló és az elérhetőség a New Deal Divers honlapján található.

A cikk a New Deal Divers támogatásával készült.


Merülőhelyek

Richelieu Rock

Thailand

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben cetcápa csikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés