»» ««

A cápák vonzzák a turistákat

Egyéb

A WWF szerint a régebben rettegett ragadozók ma már nem riasztják el az utazókat.

by StormyDogEgy szó mint száz: a cápák sokkal többet érnek élve, mint holtan. Egy új tanulmány szerint legalábbis szép bevételt hoznak a cápákért útra kelő búvárok. A WWF Australia szóvivője, Nick Heath szerint egyre nagyobb volumenű a cápa-turizmus, miközben a Nagy Korallzátony néhány körzetében csökken a cápák száma, az állomány bizonyos helyeken 12 százalékkal kisebb mint régebben volt.

Nick Heath úgy fogalmazott, ha nem azért akarja védeni a cápákat valaki, mert roppant fontos helyet foglalnak el az élővilágban, akkor védje azért, mert nagyon sok pénzt hoznak a gazdaságnak: "a garantált találkozás a cápákkal aranyat ér a turizmus számára". Ezt a James Cook University kutatási eredményeire alapozva mondta, akik szerint a turisták hajlandókat nagy pénzeket áldozni azért, hogy természetes élőhelyükön merülhessenek a cápákért. A kutatók szerint egy főre lebontva is dollárezres nagyságrendű költésről van szó Cairns vagy Port Douglas körzetében.

A búvárok leginkább pörölycápát szeretnének látni, őket követi a rangsorban a cetcápa és a tigriscápa a felmérés szerint. Ám az is tény, hogy több, mint 70,000 cápát fognak ki minden évben Queensland északi részén, sokat közülük a Nagy Korallzátonyon belül. A cápák azért veszélyeztettek, mert állományuk nem regenerálódik gyorsan.

[ Brisbane Times ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Panorama Reef

Egypt, Red Sea

5/8 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 39m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa mantarája teknős

Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés