»» ««

Színes kijelzős Shearwater komputer

Felszerelések

Egy széles körben használható, technikai merülésekhez ideális komputert mutattak be.

A vadonatúj (a napokban mutatták be a birminghami búvárkiállításon) Shearwater Predator nyílt rendszerű trimixes, félig zárt vagy zárt rendszerű újralégzős merülésekhez is használható, de szoftvere frissíthető, tehát gyakorlatilag bármilyen rendszerrel együtt tud működni. Az átlagbúvár számára az érdekességét talán az jelentheti, hogy a hagyományos monokróm LCD helyett nagyobb, színes OLED kijelzővel is megvásárolható.

Manapság új utakat keresnek a komputerek fejlesztésénél, főleg azért, mert a növekvő számú technikai búvár egészen más igényeket támaszt, ám néhány dolog, amit az ilyen csúcstechnológiájú felszerelés tud, talán egyszer majd visszaköszön a sportbúvár felszerelésekben. A színes kijelző láttán felmerül a kérdés, mi indokolja a színek használatát. Nos, a gyártó szerint a lényeg az, hogy amíg minden kijelzett érték zöld, addig azok a határértéken belül vannak, míg a sárga vagy piros színű adatok egyből arra figyelmeztetnek, hogy valami nincs rendben. A búvárvezető vagy a merülőtárs a társ komputerének alapos megnézése nélkül is egy pillantással láthatja, hogy a komputer szerint minden rendben van-e: ha az összes érték zöld, akkor igen.

Szintén hasznos dolog az, hogy a komputer Bluetooth vezeték nélküli kapcsolat révén tud kommunikálni a számítógépekkel, így tölthetőek le az adatok, és ezen keresztül lehet a szoftverét frissíteni. Az elem pedig a felhasználó által cserélhető, míg a ház elég robosztus ahhoz, hogy mindent kibírjon. Az algoritmus természetesen a búvár elképzeléseihez igazítható, tehát képes minden technikai merülésen az elvárásoknak megfelelően dolgozni.
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Dhonfanu

Maldives

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 27m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés