»» ««

Díjak és buli

Magyarország

A Búvár Bálon 2010-ben is megvoltak a méltó körülmények a divecenter.hu díjátadójára.

A díjátadás szép pillanata
E sorok írója már harmadik alkalommal jutalmazhatta a Hónap képe versenysorozat éves összesítésének győztesét egy díjjal a Bál ünneplő közönsége előtt, mondhatni szinte hagyománnyá vált pécsi részvételünk. A meghívást most is a szervezőknek köszönhetjük, akik ismét kitettek magukért a kiválóan szervezett rendezvényen. A vidéki programok kicsit talán hátrányban vannak, de most már az ország számos részéről érkeztünk, és a derékhadat adó pécsi búvárokkal együtt 125-en vettünk szórakoztunk együtt.

Meg kell említenünk, hogy apró figyelmességként nem csak a divecenter.hu készült díjjal ezen az estén, a Képkapu Egyesület felajánlásának köszönhetően. Németh István barátunk már tavaly elismerésben részesült tőlünk a Tempo- Formula UndeWater című filmjéért, de akkor még nem nagyon számított arra talán ő maga sem, milyen nemzetközi sikersorozat részese lesz a film. Nos, a Bál házigazdája, Péter Péter egy "búvároszkár" szoborral jutalmazta videós barátunkat, és nyugodtan mondhatom, mindannyian egyetértettünk a díjban. Ráadásul méltató beszédében a nemzetközi díjak között a moszkvait is felsorolta- jóval a fesztivál előtt, aztán később kiderült, valószínűleg látnoknak is olyan kiváló mint szervezőnek, mert ez a díj is Németh Istvánnál landolt.

Az estét színesítő programok között volt a Vivát Bacchus énekegyüttes fellépése, egy hastáncos show, és a divecenteres filmek-fotók vetítése is, de én mégis azt vártam leginkább, amikor nekem jutott némi szerep.
Az összetett győztes díja
2009-ben szoros és izgalmas versenyben dőlt csak el, ki szerzi meg az éves összesítés díját a fotósok között. Az első helyezett kompakttal dolgozó, de nem csak a közönség, hanem a rutinos fotósok által is elismert alkotó lett, Némethné Mánfai Éva. Mi, a verseny szervezői abszolút úgy érezzük, méltó helyre került ez a díj, és abban is bízunk, további biztatást jelent a fotózáshoz az első helyezés. Mi a magunk részéről ezzel tudunk hozzájárulni ahhoz, hogy a hazai búvárfotós társadalom számára rendszeres megmérettetés nyíljon, és akkor vagyunk igazán elégedettek, ha sokan vesztek részt benne versenyzőként és szavazóként. Kijár természetesen az elismerés minden fotósnak az élmezőnyben, a két további dobogós, Kreicz József és Tökölyi Csaba pedig igazán kevéssel maradt csak el a győztestől. Így hát ebben az évben is azt várjuk, hogy sokan veszik majd komolyan a versenyt, mi pedig ígérjük, a lehetőséget hónapról hónapra biztosítjuk és az éves díj sem fog elmaradni.

Noha a mostani díjátadás elsősorban a győztesről szólt, mégis jó volt ünnepélyes, baráti környezetben megejteni ezt az eseményt. Utána pedig jöhetett a felhőtlen szórakozás, a tánc, a sisaszoba, az italozás és persze ellátásunkról sem feledkeztek meg. Igazság szerint másról sem szóltak az utóbbi hónapok, mint a válságról, és ezek után együtt szórakozni, kikapcsolódni nagyon jó volt. Beszélgetés közben szóba kerültek a különféle problémák és ügyek, de a hangulatunkra összességében mégsem tudta rányomni a bélyegét mindaz, ami a Palatinus hotel falain mindennapi kihívást jelent a számunkra. Köszönet hát a Bál szervezőinek, amiért jelentős részben feledtetni tudták ezen az estét ezeket a dolgokat. Ráadásul arról is gondolkodtak, hogy a tombola révén még egy kis örömet szerezzenek sok résztvevőnek, a Red Sea Boats Kft. által felajánlott két személyre szóló szafarimeghívás, amihez a Hungarodive biztosította a repjegyeket, mindenkit izgatottá tett. Nyertes viszont csak egy lehetett- mi mást tehetnénk, mint jó utat kívánunk neki, és szervezzük a saját 2010-es utazásainkat.

Az év jelentős része ugyanis még előttünk áll, és hosszú idő van a következő Bálig, ahol remélhetően ismét sok ismerős és új arccal találkozunk majd!

GR

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 202. Káplán 2010 már 06. 16:58  
Te bántod az Öregeket? Csúnya dolog.:)
 201. Garfield33 2010 már 05. 10:47  
Velem bizalmas az öreg.
És azt is hallottam, hogy bátran viselkedett a cápák között. Persze azt nem tudták a többiek, hogy nem azért nyugodt, mert nem fél, hanem mert nem látja még a cápákat sem, és a reakcióidejében is van pár perc késlelteés...
 200. Aladár 2010 már 05. 10:38  
Csúnya offolók.
 199. kovax 2010 már 05. 10:31  
szólj hogy mikor ,és én is beugrok:-)
 198. OG-Lee 2010 már 05. 10:30  
Festéééék? Az már a múltté. Most a kertészetin nyüzsgök. Fűmag + fűtáp most a menő, nem a kenceficék.
A további 197 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Gamul Soraya

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 20m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelyteknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés