»» ««

Polip vagy szarka?

Külföld

A búvár kezéből nyúlta le a kamerát a kíváncsi nyolckarú.

Az új-zélandi búvár, Victor Huang épp Wellingtontól délre volt a víz alatt, amikor a polip felbukkant a kelp erdőből. Huang először megijedt, mert azt hitte a termetes jószág támadni fog, ám kiderült, hogy az állat a kamerára kíváncsi inkább. Talán az keltette fel a polip érdeklődését, hogy a Panasonic fényképezőgép szép fényes kék volt. Mindenesetre a búvár és a polip birkózásba kezdett a fényképezőgépért, végül az élelmes állat gyorsan kitépte a gépet a kézből, és gyorsan megpróbált olajra lépni, mint egy ügyes tolvaj.

A polip ebben a helyzetben már nyilván előnyben is van a nehézkesen mozgó emberrel szemben, ám a férfi nem adta fel, és perceken át követte az állatot. A video üzemmódban levő kamera közben folyamatosan vette az eseményeket, de a polip olyan szorosan fonta körül karjaival, hogy jó ideig nem látszik semmi a filmen. Öt percbe telt, amíg Huang utolérte az enyveskezű polipot, majd szigonypuskájával óvatosan megemelte az állatot, aki a kamerát elengedte, és a szigonypuskára tekeredett rá- mindezt a fényképezőgép lencséje előtt. A polip pár percig a szigonypuskán ülve "utazott", és szemmel láthatóan nem akart ártani a búvárnak, egyszerűen csak kíváncsi volt az ismeretlen szerkezetre. Talán pont ugyanolyan kíváncsiság mozgatta, mint amikor a kamerát meg akarta szerezni. A búvár a filmet mindenesetre az interneten is közzé tette, így mi is belinkelhetjük azt. (A szerk. megjegyzése: talán a búvár legközelebb majd nem visz szigonypuskát, és akkor két kézzel, biztonságosabban is foghatja a gépet.)

[ stuff.co.nz ]



Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 9. elche 2010 ápr 19. 13:58  
Az csak illusztráció.:) A videó a hiteles.:)
 8. PDIC 2010 ápr 19. 13:34  
Plavnik mellett láttam egy búvárt felbukkani úgy, hogy egy polip ült a vállán, közben kiabált: szedjétek le rólam, mert már nagyon szorít! . Szavahihető tanúk szerint a polip már nyúlt a palack szelepe felé, hogy elzárja. Így jár az, aki piszkálja a helyi lakosokat. :-)
 7. pygmy 2010 ápr 19. 13:07  
:) a cikk melletti kis képen egy készülékes búvár látszik a polip mögött... meg azonnal eszembe jutott egy rövidfilm, ahol tényleg rácuppant a polip a búvár maszkjára...
ööö, mindegy, akkor tekeredett volna a nyakára:P
 6. Káplán 2010 ápr 19. 13:01  
Vagy csak tiltakozott a szigonypuska ellen...
 5. vizidino 2010 ápr 19. 12:57  
figyelmes polipként hamar rájött, hogy egy szabadtüdősnél nem sok első meg második lépcsőt talál :)
A további 4 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Arinaga, El Cabron

Spain, Canaries

7/7 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelynagy rája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés