»» ««

Retro-reduktor az Aqua Lungtól

Felszerelések

A Mistral márkanéven forgalmazott reduktor első ránézésre nem sokban különbözik a búvárkodás hőskorában használt légzőautomatáktól, ám a gyártó állítása szerint ez nagyon is korszerű, mindent igényt kielégítő termék.

Pontosan nem lehet tudni, mi volt az Aqua Lung szándéka ennek a reduktornak a megalkotásával, talán a búvárkodásban is feltűnő retro-hullámot szeretnék meglovagolni. Az interneten több olyan oldal is található, ahol régi, erősen használt, de még működő felszereléseket árulnak gyűjtők számára, és a híres Mistral reduktorok mindig az aukciók sztárjai. Az új Mistral viszont inkább csak külsejében tűnik hasonlónak a régihez. Az első lépcső a jól bevált Titan sorozaton alapszik, 4 közép- és 1 magasnyomású csatlakozási lehetősége van, kiegyensúlyozott és fagymentes. A gyártó szerint a fagymentesség terén még jobb is ez a reduktor, mint versenytársai, mivel a második lépcső védettebb a kilélegzett párával szemben. 

Tulajdonképpen a Mistral mindazt tudja, mint a többi reduktor, rendelhető INT és 300 baros DIN csatlakozással, megfelel az EN 250 szabvány követelményeinek, 40% oxigéntartalomig használható Nitrox keverékkel, és természetesen a sokak által kedvelt ComfoBite szájrésszel szerelték fel. Nagy előnyei közé sorolják, hogy a buborékok a búvár háta mögött távoznak, tehát nem zavarja a nézelődést vagy a fotósok munkáját. Mindezzel együtt is azért, ha a szívünkre tesszük a kezünket, beláthatjuk, hogy igazi újdonságot technikailag nem nyújt ez a reduktor, inkább csak egy érdekesség. Ám az egyre növekvő piacon ennek is helye van, és valami azt súgja, borsos árának köszönhetően az Aqua Lung szép hasznot remél tőle. Az első tapasztalatok szerint azonban a használatát valamelyest szokni kell, tehát érdemesebb gyakorolni vele mielőtt mélyre merülne valaki.

Kapcsolódó link: Az Aqua Lung honlapja
Kapcsolódó link: A Vintage Scuba Supply hőskori felszereléseknek dedikált honlapja


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Fanous Reef

Egypt, Red Sea

5/9 db alapján:átlagosan érdekes(átlag: 2.9) átlagos nehézségű
max: 16m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítészátony merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágteknős delfin

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés