»» ««

Mire figyeljünk, ha utasbiztosítást kötünk?

(Hirdetés)

Utazás előtt érdemes megismerkedni a legfontosabb alapfogalmakkal és a legjobb ajánlatokkal.

Végre itt a nyár, és egyre többen kelnek útra mind Magyarország határain belül, mind külföldre egyaránt. A készülődés hevében nem szabad azonban megfeledkezni az utasbiztosításról sem; a vészhelyzetek mindig váratlanok. Külföldön, főleg sportolás közben akár vétlenül is baleset részesei lehetünk, súlyos sérüléseket szenvedhetünk, ami nem olcsó mulatság, figyelembe véve a kórházi kezelés vagy egy esetleges műtét költségeit.

Egy jó biztosítással a gondok elkerülhetők. Nem érdemes ezen spórolni, hiszen már napi pár száz forint ellenében biztonságban érezhetjük magunkat.

Mire figyeljünk utasbiztosítás kötésekor?
  • Jóval utazás előtt érdemes tájékozódni a különböző biztosítótársaságok ajánlatairól. Hogy megtaláljuk a számunkra megfelelő biztosítást, érdemes alaposan átolvasni a szerződési feltételeket, tájékozódni a betegség, a baleset, a sürgősségi ellátás költségeinek viseléséről, a poggyászkárok rendezéséről, illetve a 24 órás, bármikor igénybe vehető assistance szolgáltatásokról.
  • Ellenőrizzük, hogy mely országokra terjed ki a biztosítási szerződés hatálya (azaz érvényes-e arra az országra, ahová indulunk) és milyen biztosítási eseményekre vonatkozik.
  • Nézzük meg a biztosítási összeget is és az orvosi kezelési költségek maximumát.
  • Nézzük meg, hogy poggyászkárnál mi az a legmagasabb összeg, amit térít a biztosító. Előfordulhat ugyanis, hogy ez a magunkkal vitt sportfelszerelésünk értékének csak a töredéke.
  • Ha sportolási céllal indulunk útnak, kérdezzük biztosítási tanácsadónkat a speciális sportbiztosításokról. Ezeket a módozatokat az adott sportot (például kerékpározás, búvárkodás) űzők speciális igényeinek figyelembevételével alakítják ki, így nagyobb biztonságot nyújtanak, mint a klasszikus termékek.
Az UNIQA Biztosítónál elérhetőek mind általános napidíjas utasbiztosítási termékek, mind egyedi sportbiztosítási konstrukciók, és megköthetőek egyszerűen, gyorsan az uniqa.hu honlapon keresztül.

A hagyományos utasbiztosítás szolgáltatási körében a klasszikusnak mondható baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás mellett megtalálható a privát felelősségbiztosítás, a jogsegély és a személyautóval kapcsolatos asszisztencia is. A jelentős családi kedvezmény mellett fontos előnye, hogy a gyermekeknek is 100 százalékos szolgáltatást nyújt.

Jó hír a kerékpárosok egyre bővülő táborának és a búvárkodóknak, hogy speciális sportbiztosítást is köthetnek.

A kerékpárosok számára kidolgozott biztosítás sokrétű és hasznos segítséget nyújt Magyarország határain belüli túrák alkalmával. Akkor is jól jön, ha a legközelebbi szervizt keressük, vagy éppen kölcsönöznünk kellene egy kétkerekűt, netán mi magunk okozunk balesetet és jogi támaszra van szükségünk.

Magyarországon egyedülálló módon az UNIQA búvárbiztosítást dolgozott ki a víz alatti világ szerelmeseinek. A búvárbiztosítás a Magyar Búvár Szakszövetség szakmai iránymutatásával született, és érdekessége, hogy a keszonkezelés éppen úgy a szolgáltatások részét képezi, mint az, hogy a szokásostól eltérő módon biztosítási fedezetet nyújt a búvárok három, talán legféltettebb eszközére; a reduktorra, a jacketre és a búvárkomputerre is.

Találja meg az Önnek legmegfelelőbb biztosítást, számítsa ki a díját és kösse meg gyorsan, egyszerűen az UNIQA Biztosító honlapján!



Merülőhelyek

Um El Faroud Wreck

Malta

3/6 db alapján:érdekes(átlag: 4.2) nehéz körülmények
max: 34m, látótáv: 10-25m , áramlás

parti merülésroncs merülésmesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés