»» ««

Örökre megmarad a magyar versenyző világcsúcsa

Egyéb

Ismét kitettek magukért legjobb uszonyos és búvárúszóink az Európa-bajnokságon.

A magyar csapat a kazanyi Európa-bajnokságról két arannyal és három bronzéremmel tért haza. A sikeres szereplésen kívül nagy megtiszteltetés érte a két aranyat szerző Vilhelm Szilárdot.

Az Európa-bajnokság helyszínéül szolgáló uszoda most készült el, a kontinensviadal volt az első verseny, amelyet megrendeztek ott. A sportlétesítmény egyik helyszíne lesz a 2013-as Universiadénak. A verseny előtt az oroszok bejelentették: az Eb első világcsúcsát a jövőben emléktábla örökíti majd meg a sportkomplexumban. Vilhelm Szilárd korábban sosem úszott világrekordot, de Oroszországban megmutatta, hogy mire képes. A 800 méteres búvárúszás 5:51.98 perces csúcsát 5:46.86-ra javította. "Amikor véget ért az első nap, leleplezhettem az emléktáblát, amelyen két nyelven, angolul és oroszul, ott van az eredményem és a nevem. Amióta az eszemet tudom, világcsúcsot akartam úszni. Nem gondoltam volna, hogy a rekordomnak ilyen ´nyoma´ lesz" - mondta Vilhelm, aki a 800 után a 400 méteres távon sem talált legyőzőre. Ráadásul másodszorra is sikerült a világrekord (2:43.54 perc).

A sportág egyetlen tajvani érmese, Kanyó Dénes megismételte a Világjátékokon elért eredményét, ugyanabban a számban, mint az olimpián kívüli sportágak világversenyén, bronzérmes lett. "Nagyon bíztam a győzelemben, de a verseny előtt az uszonyom elrepedt, így nem tudtam mindent kihozni magamból. Mostantól Kolumbiára koncentrálok. Szeretnék a világbajnokságon is és a Világjátékokon is maradandót alkotni" - vázolta hosszútávú terveit Kanyó.

Ebben a sportágban jövőre a kolumbiai Neivában rendezik a világbajnokságot, 2013-ban pedig Cali ad otthont a Világjátékoknak.

[ Bulvár Sport ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Shark Point

Thailand

2/2 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 25m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa csikóhal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés