»» ««

Aqualung, Whites 2011 újdonságai

(Hirdetés)

Először az Aqualung csoport márkáinak 2011-es újdonságaiból szemezgetünk, majd szót ejtünk a kanadai Whites forradalmi ötletéről.

Express uszony
Az új Expressz uszonynál
a Slingshot állítható erős gumi pántja lett beépítve az “Armadillo"-nak nevezett technológiájába. Ennek az elnyújtott belső rugalmas gumis membrán résznek köszönhetően könnyeddé vált minden uszonycsapás. A szélső erős gumi borda segítségével "kanalazza" a búvár a vizet, gyorsan és hatékonyan lehetséges az előrejutás. A kényelmes lábrész úgy lett kifejlesztve, hogy a lábra és a bokára ható erőt átviszi az egész uszonyra, így nem görcsöl be a búvár lába, az alján csúszásgátló anyagot találunk. Az úgynevezett ESBS (Easy Strap & Buckle System) csat rendszer könnyen ki-be kapcsolható, masszív és biztonságos. Pántja vastag kesztyűvel is könnyedén kioldható és állítható.

A gyártó figyelmét nem kerülheti el a légitársaságoknál tapasztalható változások sem, így kifejlesztette a Pack&dive csomagját, amely méretében és súlyában is kézipogyászként hordozható komplett búvárfelszerelést jelent. A 8.5kg súlyban egy integrált súlyos Zuma jacket, reduktor octopus-szal, ABC, ruha sőt még a táska is belefér!

A csomag része a Hot Shot uszony, ezt újfajta pánttal hozzák forgalomba, ami különlegesen puha és kényelmes, így csizma nélkül hordható. Tökéletes mind szabadtüdős, mind készülékes búvárkodáshoz. Hossza csak 53 cm így elfér a kézipoggyászban, súlya 1,49 Kg (Regular méret). Senkit ne tévesszen meg az uszony kis mérete! Az uszony lapátja csapáskor hátrahajlik és ezáltal hatékonyabban közvetíti a láb által kifejtett erőt! Ezután mikor visszahajlik a lapátrész, minden erőfeszítés nélkül gyorsan, könnyen halad a búvár. Az uszony kisebb mérete nem befolyásolja a teljesítőképességet, mert pont a hagyományos uszonyok felületének holt tere hiányzik belőle. A rezgéscsillapító házban fekvő rugalmas pánttal 2 pozícióban állítható az uszony erőssége.

Lotus és Dimension i3
A Népszerű Look maszk
és az újabb verziója, a Look 2 is új, trendi színekben jelenik meg. A Look maszkok új tipusú légzőcsővel szettben is kaphatóak lesznek.
A nedves ruhák terén is színválaszték bővülés érhető tetten, bejön a rózsaszín-szürke összeállítás, a jól ismert Lumen X4 és X6 lámpák narancs színben tündökölnek ezután.

Reduktor fronton 2011-ben a gyártó egy új első lépcsőt vezet be, amit a Mikron és Titan szériákon alkalmaz. Érdekessége, hogy kettő nagy nyomású kimenete van, és egy teljesen úgy ötvözetből készül, rendelhető a vízzáró ACD rendszerrel is. Az egy elsőlépcsőnek köszönhetően a gyártó összes kiegyensúlyozott membrános reduktoránál azonos a szervízkit (O gyűrű, stb).

Az új Mikron reduktor ha lehet még szebb lett, mint az első szériája, de kivitelében is módosult, a csutora pozíció a házhoz képest változott, így kényelmesebb lett a reduktor használata.

Mellényeknél az új "C design" jegyében két új jackettel jelent meg a gyártó. A Lotus i3 és a Dimension i3 mellény közös tulajdonsága a már ismert de kicsit átalakított alulvezérelt kivitel, az i3 rendszer. Az átalakítás annyit jelent, hogy kissé kiemelkedik a mellény síkjából. Mindkettő mellény a Wrapture system-nek nevezett újszerű heverrendszerrel és háttámlával érkezik, amelynek köszönhetően a mellények nagyon kényelmesek lettek. A hátlebegtetős, integrált súlyzsebbel ellátott mellények sík szelepekkel, összehúzható gumi bungee-vel, octopus tartó zsebbel, műszer és késtartóval érkeznek. És hogy a mi különbség akkor a Lotus és a Dimension között? Amíg a Dimension i3 egyenes vállpántokkal, hoszabb törzshosszal érkezik így a férfi búvárokra lett szabva, a Lotus i3 íves vállpánttal, rövidebb törzshoszra szabva karcsúsított fazonnal és női színnel érkezik a hölgybúvárok igényeinek megfelelően.

Albumhoz klikk a képre.
És most nézzünk egy másik gyártót a kanadai Whites-t. A gyártó szárazruha újdonsága a Fusion hybrid techskin hangzatos névre hallgat, jelszavuk a minden búvárnak, minden merülésre minden időben lett.
A megoldás lényege, hogy a búvár egy 210 denes Bi-lam vízlepergető, könnyű anyagból készült szárazruhát visel, Apeks szelepekkel, polytex mandzsettákkal és minőségi szárazcipzárral, aminek érdekessége, hogy a mellkas előtt keresztbe ívelődik, így a búvár saját maga is be tudja húzni. A ruha több méretet is átölel, és annyira vékony, hogy egy reduktortáskában is elfér.
A rendszer forradalmi újdonsága az, hogy erre a ruhára rá lehet tépőzárazni a vízhőmérsékletnek, felhasználási területnek megfelelő külső rétegeket. Ezek rugalmasak, elasztikusak, védik a szárazruhát és megadják a szükséges hővédelmet.
A Fusion sport egy erős lycra anyag, pehelykönnyű, nagyon rugalmas, ideális utazáshoz.
A Fusion Tech 1mm neoprén anyagból készült, zsebekkel ellátott tartós, jó hővédelmet adó külső.
A Fusion Bullet Super Stretch neoprén anyagból készült, dupla cipzáros zsebekkel, levehető lábszárvédővel (gator) és erős varratokkal lett ellátva.
A hölgyek részére egy külön Ladies Skin design névre hallgató termék is létezik a női formák figyelembevételével.
Az új technológiának köszönhetően a gyártó állítása szerint ezek a világ legrugalmasabb szárazruhái, aminek köszönhetően a méretezésen belül nagy az átfedés, és a víz alatt a mozgás bennük olyan könnyed, mintha egy nedves ruhában merülnénk. Mivel a külső réteg rugalmasan a búvárhoz idomul, a szárazruháknál megszokott levegővándorlást is kiküszöbölték. Természetesen a szárazruhákhoz aláöltözet is dukál, amiből szintés széles választékot kínál a gyártó.

A bemutatott felszereléseket a Divex búvárszakáruházban nézhetitek és vásárolhatjátok meg. A cikk a Divex támogatásával készült.
Kapcsolódó írásaink:


Merülőhelyek

Big Brother

Egypt, Red Sea

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 39m, látótáv: 10-25m , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés