»» ««

Le az étlapról

Környezetvédelem

Angliában máris hatása van a cápák védelméért indított kampánynak, a cápauszony-leves eltűnése révén.

(C) Doug PerrineDavid Jones, a Triton Scuba and Watersports vezetője azon dolgozik, hogy egyre nagyobb körben váljon ismertté a cápák veszélyeztetettsége, és szeretné mind többek figyelmét felhívni arra, milyen barbár módon szerzik meg az alapanyagot a cápauszony-leveshez.

Az első eredményekről pedig máris be lehet számolni, ugyanis Southsea városának két étterme levette az étlapról a cápauszony levest. Megkönnyítette Jones helyzetét Gordon Ramsay nagy figyelmet kapott tévéműsora, ahol igyekeztek bemutatni az illegális uszonyozás világát, és sokak döbbenhettek rá, mi zajlik a tengereken. Albert Choi étteremtulajdonos elmondta, miután beszélt Jones-szal, belátta, hogy ami jó az élővilágnak, hosszú távon jobb az üzletnek is, így aztán ez a vitatott fogás lekerül az étlapokról. Noha évek óta felszolgáltak ilyet, mégis el kellett fogadni a természetvédők érveinek igazságát.

A kampányoló David Jones elmondta, nem az volt a célja, hogy az éttermeket pellengérre állítsa, egyszerűen csak beszélgetni akart a témáról, és megkérni az érintetteket, hogy gondolják át a dolgot. Vitázás helyett érvelt, és úgy gondolja, más is követheti a példáját: elég felkeresni a közelében levő kínai éttermet, és elmondani, miért tartja problémásnak ezt az ételt. Az éttermek ezzel a lépéssel akár jobb képet is kialakíthatnak magukról, ami üzleti szempontból előnyösebb, mint ragaszkodni a cápauszony-leveshez.

[ portsmouth.co.uk ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 9. jokerke86 2011 jan 25. 22:17  
A marhak azert nincsenek kiirtva, mert tenyesztik, klonozzak, meg mindenfele uton modon szaporitjak oket. Ha nem igy lenne, akkor azok is kb oriaspanda kategoriaba tartoznanak.
 8. Bunny 2011 jan 25. 20:42  
Nem igaz, a háziállatokat pl. nem írtottuk ki :) Egyébként ja, a vadon élő nem minatűr állatok jórésze kiírtódott, és most rájöttünk nimá itt a víz alatt mennyi jópofa írtanivaló akad, nosza! Ezek vagyunk mi a teremtés koronái. Ahogy a mátrixban Smith ügynök találóan megfogalmazta pont úgy viselkedünk, mint a vírusok.
 7. Káplán 2011 jan 25. 20:38  
Medvecsapda ua.
 6. áááááávadász 2011 jan 25. 20:35  
és a farkasokat?
láttál már farkascsapdát?
szépen összecsapja a lábát, oszt vagy lerágja, vagy éhenhal.
a szárazföldön szinte mindent kiírtottunk, és most a vizek vannak soron.
 5. aron5 2011 jan 25. 20:29  
ahol az emberi életnek is más az értéke, ott valószínűéeg egyéb élőlényeknek is
A további 4 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Sanganeb South-West Plato

Sudan

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa teknős jelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés