»» ««

Fejlesztések oldalunkon

Egyéb

Ritkán adunk hírt fejlesztésről, pedig szinte hetente változik oldalunk. Ám most annyi látványos újítás van, hogy adunk egy rövid összefoglalót.

A divecenter.hu 2004-es indulása óta a jelenlegi a harmadik "motor" ami hajtja az oldalunkat. Weblapunkon sok szolgáltatás érhető el, amelyek folyamatosan fejlődnek, okosodnak- többnyire számotokra észrevétlenül.
Nézzük hát mi az ami mostanában változott, és látványos a számotokra is.

A legfontosabb változás egy új felület. A weblapunk eddig két felületettel volt elérhető, egyrészt a normál webes kinézettel amit a www.divecenter.hu vagy divecenter.hu linken lehet elérni. Ez adja a legteljesebb nézetet, ez alatt lehet elérni minden funkciót, szolgáltatást.
A másik már évek óta létező felület mobil telefonokra készült, és a mobil.divecenter.hu címen érhető el. Ez egy nagyon egyszerű, csak az alap funkciókat nyújtó puritán felület, de a régi mobilokon ez volt az ideális- gyors és elfér a kis kijelzőkön, adatforgalmat is alig generál.
Az elmúlt években a mobil piacot letarolták az úgynevezett okostelefonok, amelyek nagy méretű és felbontású érintős kijelzővel, wifivel, gyors mobil internettel és fürge processzorral rendelkeznek. A statisztikáink azt mutatják, hogy egyre több látogató használ ilyet, így szükségessé vált, hogy elkészítsem oldalunk harmadik megjelenési formáját.

Az okostelefonokra szabott felület a szabványos m.divecenter.hu címen érhető el. Ide visz a baloldalon látható ún. QRCODE is amit a telefonra telepített vonalkód olvasó -barcode scanner- programmal tudsz értelmezni.
Grafikailag és tartalomban is gazdagabb, mint az eddigi mobil verzió, kezelése optimalizálva lett a "kis képernyőn vastag ujjakkal" módhoz. Sok funkció érhető el alóla, de még mindig nem minden, és nem minden működik úgy, mint a normál nézeten. Továbbra is gyorsan letöltődik és kevés adatforgalmat generál, ezért ideális akár külföldön csak lassú internetet találó olvasóknak is, ha például laptopról is neteznek.
A nyitóképen rögtön olvashatjuk a főbb információkat anélkül, hogy tovább kellene kattintani: látjuk a legutóbbi hír címét, hány új hozzászólás van a fórumban, stb. A menükben hozzáférünk minden szolgáltatáshoz, amire útközben szükségünk lehet: elérjük a híreket, a merülőhely- és országleírás adatbázist, ezeket képek nélkül többnyire. A búvárszaknévsor jól jöhet, ha elindultunk egy búvárboltba, de elfelejtettük a címüket leírni, a képtárban pedig külön gombot kapott a hónap képe verseny, így látjuk milyen képeket küldtek be eddig, mi a téma. Természetesen a fórum is rendelkezésünkre áll némileg mobilra optimalizálva. Ez azt takarja, hogy először csak azokat a fórumokat listázza, ahol új hozzászólás vár, így nem kell végig böngészni az összeset változást keresve.
Úgy a mobil mint az okostelefonos változatban a képernyő alján elérhető a "teljes nézet" funkció, amivel a butított divecenter.hu bármely részéről egy kattintással átjutunk ugyanazon oldal bővített, teljes nézetéhez.
Próbáljátok ki, ismerkedjetek vele, őszintén ajánlom mindenkinek aki eddig nagy kijelzős kézikütyüről (iPhone, Android, bada, symbian, PDA, stb.) a mobil.divecenter.hu-t használta: ez jobb, több és hasonlóan gyors. Természetesen megmaradt a régi verzió is a régi telefonosok kedvéért, de az már biztosan nem lesz fejlesztve.

Bizonyára sokaknak feltűnt, hogy a baloldalon megjelent egy fix keret a hónap képe versenynek. Itt láthatjátok hány kép van, milyen stádiumban tartunk (feltöltés, szavazás, stb.), eléritek az egész éves kiírást az "információ a versenyről" linken, a verseny fórumát. Reméljük meghozza a kedvét még több búvárnak, hogy induljon ezen a kis játékos vetélkedésen. Ingyenes, rengetegen látják a képed, sőt, hó végén egy-egy neves magyar búvárfotós tanácsot ad, véleményez. Úgy gondolom ez egyedülálló és megfizethetetlen minden víz alatt kattogtató számára. Gondold el, ez olyan, mintha Schumi adna vezetési tanácsot! Ne feledjétek, minden hónapban azonos témában videós snitt verseny is zajlik, így aki nem (csak) fotózik hanem mozgóképeket (is) készít, csatlakozhat oda is!

Elkezdtem fejleszteni a Videótár szolgáltatást, ahol megoszthatjátok egymással azokat az oldal témájához köthető videókat, amit a neten felleltek. A fejlesztés egyenlőre az elején tart, de a havi videós verseny miatt a szavazómodul már elkészült benne, így ettől a hónaptól már a videókra is ugyanúgy lehet szavazni, mint a fotókra. Látod a voksaidat, tudod is módosítani a szavazás lezárásáig. A videótár működése folyamatosan épül fel, remélhetőleg március hónapra teljesen elkészül.

Változott a BOBBA is.
Egyrészt átneveztük Búvár szaknévsorra, hogy egyértelműbb legyen a funkciója, másrészt év végén -mint minden évben- ellenőriztük a tartalmát, és kikerültek belőle azon iskolák, boltok akiket nem tudtunk elérni: ők vagy megszűntek, vagy rossz adat volt fent. Bárhogy is, aki fent volt és nem kapott tőlünk november óta egyeztető levelet, nézze meg a listában ott van-e. Ha nem, rögzítse fel magát a helyes adatokkal.
Fejlesztések történtek ezen a fronton is, de ez csak a prémium megjelenést választó ügyfeleket érinti.
Egyrészt belistázzuk az adataik alá az akcióikat, így egy oldalon látható minden fontos információ. Másrészt a névjegyhez bekerült új funkció: Egy kattintással letölthetjük és könnyedén a névjegyzékünkhöz adhatjuk az érintett cég adatait.
A VCARD névjegy gombbal vcf formában letöltött névjegy bármilyen címlistába (outlook, gmail, mobil telefon címlista, stb.) beolvasható. Ha pedig az okostelefonunkra szeretnénk áttenni a névjegyet a számítógépen megnyitott böngészőből, a QRCODE névjegy segítségével nem kell gépelnünk, elég a megfelelő (barcode scanner) programmal beolvasni a kétdimenziós vonalkódot, és már hozzá is adható a telefon névjegyzékéhez az így kapott névjegy.
Változás még, hogy a listát bármire szűrve a fő adatok alatt megjelenik a rövid ismertető reklámszöveg is, így bővítve az egyszerre látható információkat és segítve a kereső búvárt.

Azok számára, akik búvárvállalkozással rendelkeznek, legyen az bolt, búvárbázis, iskola és még nincsenek fent a Búvár szaknévsorban javasloljuk, hogy rögzítsék magukat a BOBBA tetején elérhető
menüpontban.

A most felsorolt újítások mellett természetesen az oldal folyamatosan fejlődik a háttérben, hogy a divecenter.hu lehetőleg hiba nélkül, gyorsan ki tudja szolgálni az egyre több látogatónkat.

-Sz.K.-


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 3. Luciferin 2011 feb 13. 09:15  
Köszönjük...
 2. Zook 2011 feb 13. 09:01  
ez igen! gratula, nem toltottetek haszontalanul az idot :)
 1. Jules 2011 feb 13. 08:54  
Gratulálunk a sok és jó munkához!

Merülőhelyek

Merlo Reef

Sudan

4/8 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 57m, látótáv: 25m felett , áramlás , driftes

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés