»» ««

Ellenőrzik az utazásszervezőket

Egyéb

A Nemzetgazdasági Minisztérium szembe akar szállni a jogosulatlan utazásszervezéssel.

Azonnali, teljes körű vizsgálatot rendelt el a nemzetgazdasági miniszter, hogy kiderüljön, hány utazási iroda végez engedély nélküli utaztatást. Ha a vizsgálat eredménye indokolja, akár a jogszabályok is módosításra kerülnek, közölte a szaktárca.

Szigorú feltételekkel -csak engedéllyel és a jogszabályban előírt mértékű vagyoni biztosítékkal rendelkezve- végezhetik tevékenységüket az utazásszervező és utazásközvetítő vállalkozások. Amelyik cég ezeket a feltételeket nem tartja be vagy megszegi, azzal szabálysértést követ el, így bírságra számíthat, és tevékenységének végzésétől egy évre is eltilthatják. Már az is tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak minősül, ha a vállalkozás valótlanul azt állítja, hogy rendelkezik utazásszervezésre vonatkozó engedéllyel.

A 2010. évi fogyasztóvédelmi ellenőrzési tapasztalatai alapján a nemzetgazdasági miniszter az irányítása és szakmai felügyelete alá tartozó intézményeknél elrendelte, hogy ellenőrzési tevékenységük során kiemelt figyelmet fordítsanak a jogosulatlan utazásszervezői és utazásközvetítői tevékenységek ellenőrzésére. Ezért a miniszter utasította a Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatalt, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot, a Nemzeti Adó- és Vámhatóságot és a tárca Ellenőrzési Főosztályát, hogy az érintett vállalkozások kiszűrésére soron kívül, egymással együttműködve folytassanak le összehangolt vizsgálatot, és ennek tapasztalatai alapján -szükség esetén- tegyenek javaslatot a hatályos jogszabályok módosítására.

Ez persze a sokszor külföldön merülő búvárokat is érinti, érdemes tehát átgondolni, mit is jelent ez a számukra. Akik jogosulatlan, engedély és biztosítás nélküli utazásszervezőkkel utaznak, azok a szervező csődje esetén könnyen kerülhetnek olyan helyzetbe, hogy a teljes befizetett összeget elveszítik, vagy pedig külföldön rekednek a szervező gondatlansága vagy fizetésképtelensége miatt. A jogosulatlanul szervezőkkel szemben a minőségi reklamációk is nehezen érvényesíthetők. Akik engedéllyel rendelkező utazásszervezővel utaznak, azokat védik a magyar jogszabályok, az utazási szerződés és az iroda biztosítása. Éppen ezért fontos a hír, hogy a szaktárca ezt felismerve lépéseket kezdett a jogosultalan útszervezés felszámolása ellen. A búvárturizmusban is fontos előrelépés történhet a profi, szakszerű és legális utazásszervezés felé, ahol az ügyfelek utazásának minősége és a befizetett pénzeik biztonságban vannak, illetve garantált a hazajutás.

[ A kormany.hu nyomán ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 14. hopposztkopp 2011 feb 07. 14:11  
Ki ne ismerné? Egy kedves, barátságos ember akinek a társasága ( meg persze minden velejárója) megéri ezt a pénzt is.
Most, így belegondolva három nevet is mondhatnék már.
 13. PDIC 2011 feb 07. 11:58  
Megadnád a számát? Elmennék hozzá továbbképzésre.
 12. hopposztkopp 2011 feb 07. 10:55  
Mondtam az elején is. Ilyet egyet sem ismerek. Csak olyat aki el tud adni egy nyolcvan rugós utat száznyolcvanért és én önként , dalova...
 11. aron5 2011 feb 07. 10:08  
reméljük a szemedben, szádban jól csúszik az a hamu... :)
 10. PDIC 2011 feb 07. 09:59  
A vulkáni hamu jól csúszik?
A további 9 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Fekete-víz / Feketenyéki tó

Slovakia

3/6 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 38m, látótáv: 4-10m

parti merülésfal merülés scenic, nézelődős merüléstengeri füves élőhely édesvizi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés