»» ««

Egy felszerelés, két funkció

Felszerelések

Egy újabb különös tárgyat találtak fel a búvárok számára: hangjelzőként is használható lámpát.

(C) Moray Dive GearA feltaláló, Trevor Theriault maga is búvár, és egy rosszul sikerült merülés után kezdte el törni a fejét. Még 2003-ban merült Kubában, amikor a férfi merülőtársa pánikolni kezdett és a felszínre úszott. Trevor követte, de a búvárcsoport többi tagja ezt nem vette észre, és közben már a búvárhajó is eltávolodott tőlük. Mivel nem sikerült jelezni a többi búvárnak még a víz alatt, csak a merülésük után vették észre hogy ketten hiányoznak, és ezek után fordultak vissza értük hogy kimentsék őket.

Így aztán Trevor Theriault maga próbált valami mindig kéznél levő jelző eszközt kitalálni, mert a palack ütögetését a búvártőrrel vagy mással nem tartotta szerencsés megoldásnak. (A szerk. megjegyzése: úgy fest, a shakert pedig meglátása szerint csak kevesen vitték magukkal...) Aztán kipattant a nagy ötlet, amire 2005-ben nyújtott be szabadalmi igényt. 2009 szeptemberében kezdték el gyártani a Diver´s Communication Torch (DCT) nevű eszközt. Ez két dolgot egyesít magában, egy 150 lumenes LED búvárlámpát és egy akár a víz alatt 30 méterről is meghallható zajkeltő eszközt, amihez ráadásul elem sem kell. Az ötlet pofonegyszerű: van egy robosztus, több mint 150 méterig vízálló, de aránylag kicsi búvárlámpa, aminek hátsó részébe gyakorlatilag egy shakert építettek, azaz rázásával lehet hangjelet adni. Mivel a legtöbb búvárnak van lámpája, bizonyára akadnak, akik számára szimpatikus ez az egybeépített eszköz.

A gyártó honlapja: Moray Dive Gear
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 1. jokerke86 2011 feb 07. 20:03  
Pedig mar azt hittem, hogy egy masik gomb is van a lampan es ha megnyomod akkor sipol, csenget, szirenazik, ugat, stb... Igy meg csak annyi, hogy a lampa mozgatasanal fog zorogni es a nappali nem tul mely nem roncsos nem barlangos meruleseknel ugysem lesz nalad. Es a kinezete.....

Merülőhelyek

Excalibur / Suzanna Wreck

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 21m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés