»» ««

Sznorizás zeneszóra

Felszerelések

Néhány helyen nem is kell a víz alá merülnie annak, aki gyönyörködni szeretne a korallzátonyok színpompás élővilágában. A trópusi tengerek felszínén úszva a készülékes búvárkodástól idegenkedők, vagy a pusztán csak nézelődésre vágyók is nagyon sok szépet láthatnak.

Az új, beépített rádióval felszerelt sznorkelt kifejezetten nekik szánják.

Kérdés persze, mennyire vonzó ez a lehetőség azoknak, akik csak úszkálni szeretnének, mint ahogy az sem volt teljesen világos számomra, mennyire jól használható ez a szerkezet. Szerencsére lehetőségem volt kézbe venni, kipróbálni az Aqua FM elnevezésű sznorkelt. A normál légzőcsöveknél nem sokkal nagyobb sznori szelepes, szájrésze a jól bevált Comfo-bite rendszerű, szóval használata kényelmes akkor is, ha a rádiót nem kapcsolja be valaki. A gyártó szerint tíz méteres mélységig vízálló.

Az igazi érdekesség természetesen a rádió. Először zárt térben próbáltam ki, ám nem hallottam semmit. Később derült ki, hogy csak szabad térben működik a készülék, akkor viszont elfogadható minőségben lehet hallgatni a különféle csatornákat. Nagyon különleges módon oldották meg az adás hallhatóvá tételét, nem fülhallgató révén, hanem a fogakon keresztül áthaladó hanghullámok mozgatják meg a dobhártyát. Elsőre kicsit furcsa, de egyáltalán nem kellemetlen így hallani a hangokat. A két AAA elemmel működő rádió kezelése egyszerű, a ki/bekapcsoló gomb mellett hangerőszabályozó és állomáskereső kapott helyett a sznori alsó részére beépítve. A gombok anélkül is könnyen kitapinthatók és kezelhetők, hogy látnánk őket. A gyártó hasonló elven működő sznorkeleket (Aqua FM Pro) kínál a túraszervezők részére, ahol az vevőként funkcionál, és a túra vezetője egy adó segítségével kommunikálhat a vízben úszókkal. A rádió természetesen akkor viszont nem működik, ha a használója víz alá bukik. Az Aqua FM sznorkelek legnagyobb hátránya a meglehetősen borsos ár, viszont akár bérelni is lehet ilyet, ha valaki zeneszóra szeretne sznorkelezni.

Az Aqua FM sznorkelt a békásmegyeri Divex Búvár Szakáruház bocsájtotta rendelkezésünkre.

Gonda Rudolf

Kapcsolódó link:
A gyártó Amphicom honlapja
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Hin Daeng

Thailand

1/2 db alapján:érdekes(átlag: 4.5) átlagos nehézségű
max: 50m, látótáv: 10-25m , áramlás

szafaris megközelítészátony merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcetcápa teknős mantarája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés