»» ««

Eltűnhet a cápauszony-leves

Környezetvédelem

Oregon államban törvényt hoztak a cápák védelmében.

A megszavazott új törvény hamaorsan a szenátus elé kerül, és ha életbe lép, akkor minden bizonnyal Oregonban el fog tűnni az étlapokról a cápauszony-leves. Ez ugyanis tiltani fogja az uszonyokkal való kereskedést, és ha nem lehet ilyet beszerezni, nem lehet miből főzni sem. Ugyan ebben az északnyugati államban nem túl jelentős ennek a terméknek a kereskedelme, mégis úgy érezték, fontos csatlakozni a többi nyugati parti állam (Washington és Kalifornia) illetve Hawaii tiltásaihoz. A törvényt megszegők pénzbüntetésre számíthatnak, és csak egy kivétel lesz, a kistestű Squalus acanthias cápák fogását nem tiltották be.

A helyi hatóság szerint egyébként nagyjából 150, a törvény hatálya alá tartozó cápát fognak ki évente Oregon állam vizeiben, tehát a tiltásnak inkább jelképes a jelentősége. Mégis kifejezi azt, hogy az Egyesült Államokban egyre inkább elutasítják ennek a kínai specialitásnak a forgalmazását, ami cápák millióinak megölésével fenyeget minden évben. A szövetségi törvények kevésbé szigorúak, csak azt írják elő, hogy a cápák teljes tetemét a partra kell vinni, tehát az uszonyozás halászati módszere tilos, az uszonnyal való kereskedelem nem. A könyezetvédők természetesen üdvözlik az oregoni döntést.

[ Seattle Times nyomán ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Arinaga, El Cabron

Spain, Canaries

7/7 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 22m, látótáv: 10-25m

parti merülésüreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely sziklás, hasadékos élőhelynagy rája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés