»» ««

Hat új roncs

Egyéb

Egy kutatás váratlan eredményeket is hozott.

A Karib-tengerben levő Amerikai Virgin-szigetek körzetében dolgozott egy kutatócsoport, ahol a tengerfeneket szerették volna feltérképezni. A három hetes expedíció során távirányítású eszközökkel és letapogatókkal dolgoztak, hogy a tengeri élővilágról tudjanak meg többet azokon a helyeken, ahol a halak szaporodnak, és így többet tehessenek a védelmükért. A kutatás nagyon sok értékes eredményt hozott, mégis a legnagyobb izgalmat az okozta, hogy hat eddig ismeretlen roncsot is felfedeztek.

A roncsokról még nem lehet sokat tudni, a szakemberek most elemzik a felvételeket. A csoportot vezető oceanográfus, Tim Battista arról beszélt, hogy nagyon izgalmas volt látni ezeket a maradványokat. Egy hajót találni is nagy szó lett volna, de hatra bukkanni végképp váratlan volt. A felvételek alapján úgy tűnt, hogy a halak és más élőlények számára menedékként szolgáltak a roncsok, több helyen halrajokat, cápákat, teknősöket láttak.

A kutatók 400 órát töltöttek a tengeren, összesen nagyjából 145 négyzetkilométert jártak az Amerikai Virgin-szigetekhez tartozó St. John és St. Thomas déli partjainál, és Puerto Rico keleti részén. Számos beszakadt halcsapdát találtak, több, mint 30 tűzhalat figyeltek meg, de az egyik ritka korallfaj, az Acropora cervicornis telepeire is rábukkantak. Valamikor ez volt egyik legelterjedtebb korallfaj a Karib-térségben, de ma már veszélyeztetettnek számít.


[ ouramazingplanet.com ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Ras Abu Soma

Egypt, Red Sea

2/4 db alapján:érdekes(átlag: 3.5) átlagos nehézségű
max: 40m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágteknős legalább 1.5m-es hal nagy rája

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés