»» ««

Celebekkel a tengerért

Környezetvédelem

Az Oceana nevű környezetvédő szervezet hírességeket állít csatasorba különböző programok arcaiként.

Albumhoz klikk a képre.
Meglehetősen széles skálán mozog a környezetvédő szervezetek felfogása. Vannak harcosak, vannak, akik inkább a tájékoztató programokra fektetik a hangsúlyt, de a legtöbben szeretik azt hangoztatni, milyen sztárok támogatják a munkájukat. Ez még az olyan szervezetekre is igaz, mint a Sea Shepherd, ami például Richard Dean Anderson, Sean Penn, Pierce Brosnan nevét is felsorolja a tanácsadói közt, illetve hajójuk legújabb névadóját, Brigitte Bardot-t is. Arról is írtunk már, hogy a Hősök ifjú sztárja, Hayden Panettiere a delfinek és bálnák megmentéséért kampányol egy szervezet arcaként.

Az Oceana viszont igazán mindent bevet a céljai érdekében. A különböző kampányokhoz más-más sztárokat sikerült megnyerni, és az amerikai felfogást ismerve, szélesebb körben sikerülhet is ezzel a módszerrel beszélni a céljaikról. A szervezet vezető testületének tagja a számtalan filmben és sorozatban szereplő színész (legtöbben talán a Cheers főszereplőjeként emlékezhetnek rá), Ted Danson. Az övén kívül a honlapon szerepel a támogatók között Nicholas Cage, James Cameron, Harrison Ford, Barbra Streisand vagy Sting neve is.

Ám ami az Oceana kampányaiban érdekes, az az, hogy az egyszerű felsorolás mellett néhány sztár aktívabb szerepet is vállal. January Jones, a Mad Men és az X-Men: First Class sztárja a Scared for Sharks kampányban arra próbálja felhívni a figyelmet, hogy nem a cápáktól, hanem a cápákért kell aggódni, ugyanis egyre inkább veszélyeztetett fajnak számít. Az ifjú színésznő be is merészkedett a cápák közé, hogy saját jelenlétével is hitelesebbé tegye a kampány üzenetét. A tonhalak megmentéséért folytatott harchoz Adrian Grenier, a Törtetők egyik főszereplője csatlakozott. Veszélyeztetett teknősökkel úszott Kate Walsh, a Grace klinika és a Dr Addison sztárja 2009-ben, majd rá egy évre Angela Kinsey (Office) és Rachael Harris vette át a stafétát.

Az Oceana sok programja közül a markáns, jól ismert fajok megmentéséhez kapcsolódóak mellett sok más tudományos célú küldetés is akad, de a legtöbben mégis a cápák vagy a teknősök kapcsán találkozhatnak a szervezet nevével. Szó se róla, a tengereket illetően bőven akad tennivalója az emberiségnek, és a védelemnek ugyanúgy megvannak a "sztárjai", mint mondjuk a sportoknak vagy a filmeknek. Érdekes lenne felmérni, hogy valóban eredményesebb-e az olyan kampány, ahol ismert emberek is feltűnnek támogatóként vagy sem, de bárhogy is van, amíg a szándék nemes, nem illendő belekötni abba, ki milyen módszert választ.

GR
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Panorama Reef

Egypt, Red Sea

5/8 db alapján:érdekes(átlag: 3.6) átlagos nehézségű
max: 39m, látótáv: 10-25m , driftes , áramlás

szafaris megközelítésfal merüléskorallos, trópusi élővilág nyílt vízi fajokcápa mantarája teknős

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés