»» ««

Nyári fotós hírek

Fotózás

Alakul a fotós szafarink programja, de más versenyeken is zajlik az élet.

Először is maradjunk a házunk tájánál: mindenkinek köszönjük, aki a júniusi Szem forduló képeire és videóira szavazott, az eredmények július 1-jén lesznek nyilvánosak. Reméljük, a kis versenyünk hosszú távon megmozgatja a fotósok és az érdeklődők fantáziáját, de most egy kis szünetet kapnak az éves összesítésben élre törők: júliusi szavazásunkon a fotós szafari képeire szavazhatunk.

Mint azt sokan tudják, július 3-10. között kerül sor az idei divecenter.hu-Red Sea Boats Holidays fotós versenyre, ahol a tavalyinál is többen szállnak vízbe azzal a szándékkal, hogy részt vegyenek a nemes versengésben. Másfél tucat nevezőről beszélhetünk, kompakt és DSLR gépek birtoklói vegyesen. Ezúttal nem északon, hanem délen kalandozunk az egyiptomi vizekben, reméljük szerencsénk lesz az időjárással, a témákkal meg úgy egyáltalán. A Cassiopeia hajó vendégszeretét fogjuk élvezni, tehát a komfortunk miatt nem kell aggódnunk. Mivel több résztvevő van, mint tavaly, ezúttal öt képes kollekciókat várunk a fotósoktól, amit szokásos módon neves zsűri értékel. A sok kompakt gép miatt egy ún. Open kategóriát hirdetünk, amiben mindenki részt vehet, és itt kiosztjuk a legjobb kollekció valamint a legjobb kép díját, a másik, Kompakt kategóriában pedig ugyanúgy lesz legjobb kollekció és kép díja. De honlapunk látogatóinak is lesz módja a verseny lebonyolításában való aktív részvételre, méghozzá szavazóként, mert természetesen most is lesz közönségdíj. A verseny győztese, az Open kategória legjobb kollekció versenyének első helyezettje pedig a Red Sea Boats Holidays felajánlásának köszönhetően egy vörös-tengeri szafarin vehet részt.

Mi szervezőként már most izgulunk így a verseny előtt, hiszen szeretnénk, ha mindenki elégedetten, jó képekkel térne haza. Odafigyelünk a nemzetközi búvárfotós-világ történéseire is, próbáljuk átvenni a máshol már alapvetőnek számító szabályokat. Nem csak az a cél, hogy mi most szépet lássunk, hanem azok is ugyanolyan szépnek lássák a Vörös-tengert mint mi, akik utánunk érkeznek ide. Ezúttal a szabályzatba foglaljuk az élővilág megóvásának fontosságát, de természetesen bízunk a versenyzőkben és hisszük, nem kell senkit figyelmeztetni.

Természetesen a divecenter.hu versenyein kívül is van élet, és erről is ejtünk pár szót. Először egy kis érdekesség azoknak, akik még nem követték figyelemmel az idei Év Természetfotósa pályázat Élet a vízfelszín alatt kategóriáját. Íme, az utolsó nyilvános forduló képeinek értékelése, bizonyára sokan látnak köztük ismerős képeket.

Akik esetleg itt nem indultak, nevezhetnek máshol. A World Shoot-out versenyre még lehet regisztrálni, nagyszerű díjak (és magyar nyelvű versenyszabályzat, bár a hivatalos az angol, tehát az esetleges változások miatt a versenyzőknek azt is át kell olvasni) várják az érdeklődőket. Ezen túlmenően felhívjuk rá a figyelmet, hogy a Víz alatti képek világfesztiváljára 2011-ben Marseille-ben kerül sor októberben, de már lehet nevezni képeket illetve filmeket.




Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Sha´ab Claudia

Egypt, Red Sea

4/7 db alapján:érdekes(átlag: 4.1) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

szafaris megközelítészátony merülés üreg vagy barlang scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilág sziklás, hasadékos élőhelycápa legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés