»» ««

Különös új élet

Egyéb

Amerikában többen választják azt a megoldást, hogy hamvaikat mesterséges zátonyok alapanyagához keverjék.

Miamiban került sor a különös szertartásra, aminek során Jennifer Werger búcsúzott édesapja földi maradványaitól a tengerparton. William A. Smith családja a Haulover Marinában díszítette fel a Reef Ball (zátonygömb) nevű alakzatot, ami egy számos lyukkal tarkított betongömb- a tapasztalatok szerint ezen gyorsan megtelepszik a tengeri élővilág, számos helyen telepítettek már ilyeneket. Ám a most Miami körzetében elsüllyesztett Reef Ball-ok közül hat maradványokat is tartalmazott: öt emberek hamvait, a hatodik pedig egy sokak által szeretett tengeri teknősét. A családtagok a maradványokat őrző betongömbök még friss anyagába kagylókat, rákpáncélokat helyeztek el a szertartás során, majd beleírták neveiket.

Mások katonai medált, eljegyzési gyűrűt, kerámiacserepeket helyeztek el a gömbökben. Az Eternal Reefs nevű cég elnöke, George Frankel elmondása szerint Miami környékén már több, mint ilyen sírhelyként is szolgáló betongömböt helyeztek el a víz alatt. Országos szinten pedig ennek a számnak is a sokszorosáról lehet beszélni, gyerekektől aggastyánokig sokan nyugszanak a tengerben egy új zátony részeiként. Most pedig egy teknős is csatlakozik hozzájuk, Griffin. 2007-ben találtak rá a beteg hím példányra, aki több mint három éves rehabilitációs programban vett részt, és a látogatók nagyon kedvelték. Ám sajnos olyan súlyos állapotban volt, hogy végül elaltatták, de hogy mégis valamelyest a tenger része legyen, az ő hamvait is egy gömb anyagához keverték. A cég becslése szerint egy ilyen betongömb 500 évig marad meg nagyjából, akkorra váltja fel teljesen a természetes, élő korall.

[ A Miami Herald nyomán ]


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.


 6. kovax 2011 júl 17. 17:25  
a pénz igenis ehető , csak nehezen emészhető. le kell darálni és hozzákeverni a hamvakat,akkor egy magas ásványianyagtartalmú étrendkiegészitőt kapunk.  ha sok pénzt használunk fel, a bankóprés sem egy közgazd fogalom marad. lesz sok nyomdásznak munkája, akiket majd szintén bele lehet keverni...  a természet újragondolt körforgása...
 5. Bunny 2011 júl 17. 08:51  
Én azért kihagynám a dolgot, ha már kevés a hely lehet rögtön hamvasztani, nem pakolgatni a csontokat ide-oda. Egyébként is arról az új divatról valahogy senki nem beszél, amikor XYZ kiviteti magát ide-oda tengerhez és ott emléktáblát csavaroztat pl egy roncsra. Nálam ez jobban kiveri a biztosítékot, mint hogy egy a tenger számára egyébként nem hasontalan mesterséges zátonyba belekerül valaki hamva.
 4. azarabdémon 2011 júl 16. 23:17  
Ausztriában Hallstattban is helyhiány miatt ugyanezt teszik: 20-30 év múlva kihantolják. A know-howja:
http://de.wikipedia.org/wiki/Hallstatt


 3. hopposztkopp 2011 júl 16. 21:09  
Nekem vicc és karikatúra, amikor azt látom mennyi betont, követ és vasat ölnek abba, hogy a jobblétre szenderült vissza ne jöhessen. (ennyire utálják egymást??)
Barátom görög hegyi ember. Ahol a faluban van hét sír. Mikor v.ki úgy dönt, hogy temetni kell v.ki mást, akkor a legrégebbit kiássák és a csontokat szertartásosan lepucolja a család, hazaviszik a kredencbe. Mikor kevés a hely, akkor a legrégebbi kredenceben lévőket porrátörik és urnában elteszik. A gyerekeknek is megmutogatják a déd és ük szülőket ilyen módon. Akiről már senki nem tud semmit azt szépen a tengerbe...Szeretik és tisztelik a halottaikat, foglalkoznak is velük íly módon. Elsőre talán durva, de ott ez a logikus, mert sziklába nehéz a sírt "megásni"    

     Itt meg minden idiot' tyúkitatónak önteti ki magát, ahogy én látom.
 2. Hilazon 2011 júl 16. 20:43  


Egy régen olvasott idézet jutott eszembe a cikk kapcsán, amit biztos sokan ismernek már:

"When the last tree is cut, when the last river has been poisoned, when  the last fish has been caught, then we will find out that we can't eat  money."

A civilizált emberiség újabb bűncselekménye a természet ellen....:(((((

Vajon hány ehhez hasonló arculcsapást lesz még képes elviselni nekünk?

A további 1 bejegyzés a fórumban olvasható.

Merülőhelyek

Princess Alice Bank

Portugal

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) nehéz körülmények
max: 35m, látótáv: 10-25m , áramlás

napihajós megközelítészátony merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokmantarája jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.
A fórumban leírtakért a divecenter.hu felelősséget nem vállal, az kizárólag a hozzászóló magánvéleménye.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés