»» ««

Csatornabúvár: A tenger népe

Egyéb

Ebben a hangulatos utazós sorozatban kicsit más módon közelítenek a tenger és az emberiség kapcsolatához.

Számos csatornán láthatunk filmeket arról, milyen nyaralási, üdülési lehetőségek vannak a különféle tengerpartokon. Vannak sorozatok ahol izgalmas vízi élőlények kapják a főszerepet. Akadnak szélsőséges kalandokat bemutató filmek. A tenger népe (People of the Sea, jelenleg a Travel Channel műsorán látható) is egzotikus helyekre viszi el a nézőt, de az ott élők hétköznapjaira koncentrál, úgy látjuk a japán, perui vagy azori-szigeteki halászok, hajósok mindennapi életét, ahogy egy átlagos nyaraláson biztos nem.

A műsorvezető a francia Jerome Delafosse, aki őszinte kíváncsisággal érdeklődik a helyiek munkája iránt. Ki is próbálja azt, beszáll a legénység tagjai közé, hogy saját maga tapasztalja meg milyen kemény kihívásokkal kell szembenéznie a tengerből élőknek. Nem feltétlenül a nagyüzemek nyomában jár, inkább a kis halászhajókat, kézi erővel dolgozókat mutatja be a sorozat. Nekünk a tenger többnyire a szórakozás helyszíne, de sok ember van, akik számára valóban magát az életet jelenti. Érdekes ebben a formában szembesülni vele, kinek mit is jelent a nagy víz. Kiderül, milyen tisztelettel viseltetnek a tenger és annak lakói iránt az, akinek az élete ezektől függ, és az Aral-tónál az is szóba kerül, mi történik, ha az emberi tevékenység következtében eltűnik a víz és minden megváltozik. Természetesen sok más helyen is felmerülnek környezetvédelmi kérdések, mert mint azt jól tudjuk, a tenger erőforrásai nem korlátlanok.

Jerome ráadásul búvár is, és ha teheti, a víz alá is merül az egyes epizódokban. Japánban például a híres búvárnőkhöz, az amákhoz csatlakozik, és meglátogat az ország északi részén egy fotóst, aki a jég alatti merülés szerelmese. Peruban halászhajóról merül alá hogy óriás tintahalat lásson. Az Azori-szigeteken szabadtüdős búvárokhoz csatlakozik. Egy szó mint száz, a műsor házigazdája víz alatt és felett egyaránt otthonosan mozog, ami jót tesz a műsornak. Azt hiszem, ez a sorozat mindenképpen megérdemli a figyelmet szokatlan szemszöge és hangulata miatt.

People of the Sea (A tenger népe)
2008, Bonne Pioche/Canal+
7 epizód

Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Magic Point

Australia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 4-10m , áramlás

speedboat-os megközelítésscenic, nézelődős merüléssziklás, hasadékos élőhely nyílt vízi fajokcápa nagy rája egyéb tengeri emlős jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Oceanic V12 XL hasított gumi

Ár: 8.999 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés