»» ««

Pusztító vegyszerek

Környezetvédelem

Komoly károkat okoznak a Nagy Korallzátonyon a mezőgazdaságban használt növényvédő szerek az ausztrál kormány jelentése szerint.

Az összeállítás alapján a kertészetek csaknem egy negyede és az állattartó gazdaságok tizenkét százaléka elfogadhatatlan módszereket alkalmaz.

A Nagy Korallzátony a világörökség része. Az elmúlt években az éghajlatváltozás okozta korallfehéredés súlyos csapást mért rá. Az ausztrál kormány által most első ízben készített vízminőségi jelentés alapján a mezőgazdaságból származó vegyszerek további veszélyt jelentenek az értékes élőhelyre - írta a BBC hírportálja. Még hatvan kilométerrel a parttól is találtak növényvédő szereket olyan koncentrációban, hogy az mérgező a korallokra. A súlyos árvizek és a Queensland északi részén február elején átszáguldó ciklon feltehetően még több szennyezőanyag kimosódását okozta a tengerbe.

Az agrárágazat képviselői azzal védekeznek, hogy a felmérés régi adatokon alapszik, és azóta jelentős változás történt a vegyszerfelhasználásban. A kormány egyetértett velük abban, hogy a gazdálkodók valóban környezetbarátabb módszereket alkalmaztak az utóbbi időben, de a ciklon aláásta törekvéseiket. A természetvédők folyamatosan követelik, hogy a gazdálkodók kevesebb növényvédő szert alkalmazzanak, és szüntessék be bizonyos gyomirtók kijuttatását. A cukornádtermesztők ugyanakkor azzal érvelnek, hogy nincs más lehetőségük terményük védelmére.

[ MTI ]
Minden információt Ausztrália-ról.

Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Excalibur / Suzanna Wreck

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 4.3) átlagos nehézségű
max: 21m, látótáv: 10-25m

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelyjelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés