»» ««

Váratlan találkozások

Egyéb

A kisfogú homoki tigriscápa a nagy mélységek lakója, néha mégis szembe lehet vele találkozni.

Az akár négy méteresre is megnövő kisfogú homoki tigriscápa (Odontaspis ferox) a nagy mélységek lakója, több száz méterrel a felszín alatt fordul elő a leggyakrabban. A világ számos pontján észlelték már ezt az állatot, tehát elvileg sok helyen lehet vele találkozni, amikor sekélyebb vizekbe úszik fel. Ám az, hogy több helyen is ott lehetne, még nem garancia semmire, így inkább a ritka élmények közé tartozik a vele való találkozás.

A Tenerifén élő spanyol fotós, Francis Perez egyike a keveseknek: mivel a Kanári-szigetek másik tagja, El Hierro közelében már többször láttak ilyen cápát merülés közben, egy itt dolgozó kutatóhoz csatlakozott. Szerencsével jártak, és pár szép fotó is készült a különleges állatról (Perez honlapján meg is tekinthetőek).

Ám másféle találkozásról is hírt adtak már. Az Idabel nevű tengeralattjáró két utasa és pilótája a Hondurashoz tartozó Roatanon merült alá, amikor 300 méteres mélységben felbukkant az érdeklődő ragadozó, és alaposan megvizsgálta a tengeralattjárót- örök életre szóló élményt szerezve ezzel a látogatóknak.Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Ras Mohammed, Dunraven Wreck

Egypt, Red Sea

2/3 db alapján:érdekes(átlag: 3.7) átlagos nehézségű
max: 29m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítésroncs merüléskorallos, trópusi élővilág mesterséges élőhelylegalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

Oceanic V12 XL - hasított, gumi

Ár: 8.999 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés