»» ««

Merülés a vízparton

Egyéb

Házilag épített távirányítású robotokról szóló cikket tett közzé egy amerikai szakember.

Mi, búvárok természetesen leginkább magunk szeretünk a víz alá merülni, de azt azért mindenki tudja, hogy bizonyos helyzetekben előnyben vannak a távirányítású vízhatlan robotok, az ún. ROV-k. Használnak ilyenek nagy mélységben, kedvezőtlen körülmények között, túlságosan veszélyes helyeken egyaránt. Az utóbbi éveket tekintve annyit változott a technika, hogy manapság egészen olcsón lehet hozzájutni kiváló minőségű, tartós alkatrészekhez, például a motorokhoz.

Több helyen versenyt is hirdetnek az ilyen, házilag készült eszközök számára, de akad olyan ember is, aki egyszerűen csak saját kedvtelésére épít ROV-t. Egy ilyen szakember, David Schneider hosszú cikkben tette közzé, milyen elvek alapján vágott bele a tervezésbe, és milyen alkatrészeket választott az eszözhöz. Linkekkel bőven ellátott írása szerint például a motorok alig 20 dollárba kerültek, de a többi alkatrész ára sem egetverő.

És mi lett a végeredmény? Nos, a cikkbe beillesztett videó szerint az eszköz képes volt víz alá merülni, gazdája irányítani tudta és még a kamera által rögzített kép is felismerhető. Úgy fest, tényleg nem lehet akadálya annak, hogy lelkes amatőrök is megépítsenek egy jól használható eszközt, olcsón.Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Manta Point, Pulau Wai

Indonesia

2/2 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 9m, látótáv: 4-10m , driftes

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléshomokos élőhely korallos, trópusi élővilágcápa mantarája

Búvárbazár

Suunto palacknyomás jeladó

Ár: 35.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés