»» ««

Izgalmas cápakaland

Egyéb

Szerencsés búvárok a víz alól figyelhették meg, hogy tör a felszínre egy nagy fehér cápa.

A Guadalupe-sziget Baja Californiától nyugatra, a nyílt tengerben található, ahol kiváló lehetőség kínálkozik a nagy fehércápákkal való találkozásra. A túraszervezők ketreces merüléseket szerveznek az érdeklődő búvárok számára, akik a rácsok nyújtotta biztonságban testközelből nézhetik meg a híres ragadozókat. Megfigyelhetik, milyen váratlanul bukkannak fel a nagy kékből ezek a hatalmas állatok és milyen másnak tűnik a viselkedésük, mint ahogy azt a véres horrorfilmekben ábrázolják.

Természetesen ezek a cápák nem mindig szelídek és visszafogottak, vannak csetepaték közöttük, időnként pedig látványos módon, nagy sebességgel felúsznak a tenger felszínéig, és ott kivetik magukat a vízből. A Nautilus Explorer túraszervező cég főnöke, Mike Lever az alábbi videóról szólva elmondta, hogy ez volt az első olyan alkalom, amikor a búvárok a víz alatt lefilmezhették ezt az érdekes viselkedést. Ilyesmit évente két vagy három alkalommal látnak a vendégek, tehát eleve ritka látványosság, de rögzíteni még senkinek nem sikerült.


[ Pete Thomas Outdoors ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Tobia Hamra

Egypt, Red Sea

1/1 db alapján:érdekes(átlag: 4) átlagos nehézségű
max: 35m, látótáv: 10-25m , driftes

napihajós megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágnagy rája teknős legalább 1.5m-es hal

Búvárbazár

Halcyon Explorer wing

Ár: 55.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2020 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
impresszum / contact / Médiaajánlat / Adatkezelés