»» ««

Búvárterroristákat képez ki az Al-Kaida?

Egyéb

Egy, a közelmúltban letartóztatott terrorista arról számolt be, hogy két, Délkelet-Ázsiában működő, az Al-Kaidához kötődő csoport víz alatti támadások végrehajtására képes búvárokat képez ki.

Fülöp-szigeteki jelentések szerint erősödik a szélsőséges iszlám csoportok közötti együttműködés, miközben új módszerekkel próbálkoznak. Egy jelentés szerint az egyik csoport csak a robbanószeres kiképzésre 18,500 dollárt költött. Alig egy hónappal korábban pedig az amerikai parti őrség jelentette be, hogy a kikötők védelme érdekében olyan új szonárrendszert fejleszt ki, amivel megkülönböztethetők a búvárok a delfinektől.

A búvárterroristák veszélyére három évvel ezelőtt hívta fel a figyelmet az FBI, miután olyan olyan információkhoz jutott, hogy az Al-Kaida speciális kiképzést szervez. Elsősorban horgonyzó hajók, vízierőművek, hidak lehetnek az ilyen támadások célpontjai. A szakértők szerint a búvárok sokkal hatékonyabban és pontosabban tudnának támadni, mint a robbanóanyaggal megrakott hajók. Korábban ugyanis ezzel próbálkoztak a terroristák, például Jemenben 2000-ben, 17 ember halálát okozva.

Az elfogott terrorista, Gamal Baharan vallomása szerint csoportja vezetői Oszama bin Ladennel is kapcsolatban állnak. Baharant és társait a délnyugati Palawan tartományban tanították búvárkodni, hogy meg nem határozott helyeken víz alatti bombatámadást tudjon végrehajtani. A terroristacsoportot, melynek Baharan is tagja volt, számos robbantással és egyéb bűncselekménnyel gyanúsítják a hatóságok.

[ A CDNN írása nyomán ]
Kapcsolódó írásaink:


Hozzászólást csak regisztrált felhasználótól fogadunk el. Regisztrálás/belépés.

Merülőhelyek

Yenadwak

Indonesia

1/1 db alapján:kimagaslóan érdekes(átlag: 5) könnyű körülmények
max: 20m, látótáv: 10-25m

speedboat-os megközelítészátony merülés scenic, nézelődős merüléskorallos, trópusi élővilágcápa teknős legalább 1.5m-es hal jelentős halraj nyílt vízben

Búvárbazár

5mm-es neoprém ruha

Ár: 25.000 Ft.


Látogasd meg és lájkold facebook csoportunkat, videóinkat pedig a Vimeo csatornánkon is elérheted.

Powered by babelrabbit engine © 2004-2024 Bunny - All rights reserved
Az oldal szöveges és képi tartalmának felhasználásáról az impresszumban tájékozódhatsz.
Impresszum / Adatkezelés